Pagina's

zaterdag 30 mei 2015

Recensie: Dr. Norton - Iris Pinson - Carrière, erotiek en tragiek


Dr. Norton – Carrière, erotiek en tragiek

Op de achterflap:

Paul Norton en Victor Bosch zijn boezemvrienden die voor elkaar door het vuur gaan. Als ze tijdens hun studie samen een kamer delen is het elke avond feest. Ze hebben dezelfde voorliefde voor muziek, houden allebei van geintjes en van vrouwen. Deze twee sportieve en goed uitziende charmeurs bouwen al snel de reputatie op vrouwenverslinders te zijn. Het lijkt wel of dat juist de belangstelling bij vrouwen aanwakkert. Totdat Jackie zich aandient. Zij is de vrouw die het liefdesleven van beide mannen op de achtergrond regisseert, zonder de mannen zich hiervan bewust zijn.

Beide jongemannen doorlopen na hun studie een succesvolle carrière, waardoor hun werelden langzaam uiteen drijven. De gekoesterde waardering voor elkaar ontwikkelt zich tot een haatdragende jaloezie.
Als Paul Norton door belangenverstrengeling aan de kant is gezet, overdenkt hij zijn leven en ondergaat hij een zuiveringsproces om met zichzelf in het reine te komen. Hij opent een alternatieve praktijk en als zijn leven weer op de rit is besluit Paul om het hart van Jackie te veroveren. Als een virus sluipt hij haar leven binnen en besmet hij haar. De ziekteverschijnselen worden te laat door haar naasten opgemerkt, waardoor Paul Norton onherstelbare schade aanbrengt om zijn ego te bevredigen.

Ik las deze roman en dit is mijn mening:

Het is een knap uitgewerkt verhaal over twee vrienden, een vriendin waar ze dol op zijn en het leven dat maakt tot wie ze worden. Aangrijpend op sommige passages, dan weer vol humor of ontroerend maar steeds met een vreselijk einde in het vooruitzicht.
Er worden korte zinnen gebruikt, dat maakt het een bijzonder leesbaar boek. De keuze voor de drie delen waarin het verhaal verdeeld is, is vanzelfsprekend wanneer je het boek leest.

Het enige minpuntje waren de taalfoutjes, hier en daar. Maar dat maakte mijn leesplezier er niet minder door.
Een verhaal dat realistisch te noemen is, herkenbaar uit de verhalen in de media over de wereld van het snelle geld en mensen met een geslaagde carrière, die alles lijken te hebben wat hun hartje begeert. We kennen de achtergronden nooit.

Ik heb genoten van zoveel gebeurtenissen in een relatief kort verhaal. Steeds ter zake en naarmate het einde nadert, stijgt de spanning. Er wordt steeds meer geweld gebruikt, maar het is evenals de seks die voorkomt in het verhaal helemaal passend, zeker niet zonder een duidelijk doel. Het leert je de personages beter kennen.
Na het lezen van de laatste bladzijden was ik ietwat ontdaan. Zoveel slechtheid, zoveel domheid, zoveel liefde en zoveel haat in een toch heel mooi verhaal.

Ik kijk uit naar een volgend verhaal van Iris Pinson. Een auteur om in de gaten te houden.

Eerder las ik van haar 'Als je alleen' en 'California Dreaming'.


Lees op Hebban.nl een interview met Iris Pinson en kijk voor meer informatie op haar website.


Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Dr. Norton
Auteur: Iris Pinson
Genre: roman
Uitgave: paperback, 299 pagina's
Uitgever: Pinson Publisher, mei 2015
ISBN: 978 90 82192 94 0

Ook als e-book verkrijgbaar  

woensdag 27 mei 2015

Recensie: De sjamaan van Sevilla - Govert Derix

De sjamaan van Sevilla


De tweelingbroers Félix en Gabriel Quint zijn beiden op eigen wijze op zoek naar zichzelf en de essentie van het bestaan. De een als sterregisseur, de ander als flamencogitarist.

Hun zoektochten krijgen een bijzondere wending door een geheimzinnige thee uit de Braziliaanse jungle. Gabriel groeit daardoor uit tot een sjamaan die door bekende persoonlijkheden wordt geconsulteerd, Félix haalt er de inspiratie uit voor zijn film Psychedelic Festival Ouverture.

Wanneer de president van de Verenigde Staten zich voor de thee begint te interesseren, gaan de alarmbellen rinkelen bij geheime diensten en duistere krachten achter de schermen.
Daarbij hebben ook Hugo Hohenheim, het gekke genie uit Kanne bij Maastricht, en Diego, de wijze hond, hun aandeel in de gebeurtenissen.

Klik hier voor de trailer.

Wat een verhaal!

Het boek bestaat uit vier delen met een overzicht van de personages achterin. Helemaal klaar om verfilmd te worden!

Een prachtig verhaal met veel stof tot nadenken. Ik bleef er in vast zitten en kon er niet van loskomen totdat het verhaal uit was. Het is een grensverleggend en spannend boek om te lezen, waarin ik veel herkenningspunten tegenkwam uit het leven van alledag.

De aarde, de sterrenhemel en de kosmos komen aan de orde, evenals de tweezijdigheid van heel veel onderwerpen zoals tweelingbroers, bipolariteit, goed en slecht, toeval en geen toeval, iets en niets, gevoel en rede, hemel en aarde, verleden en toekomst, jong en oud en traditie en vernieuwing.
Diego is een Lhasa Apso. Dit hondenras wordt ook wel 'hond met twee hoofden' genoemd.
Enorm veel om over na te denken dus. Ik kon ook niet meteen beginnen met mijn recensie. Allereerst heb ik een en ander opgezocht om zeker te zijn van wat ik gelezen heb. Onderaan deze recensie kunnen jullie zien wat ik hiermee bedoel.

Voor in het boek: 'Die Gedanken sind frei'.
Heel toepasselijk hier. Dit is de titel van een Duits volkslied uit de periode van de boerenoorlogen in Duitsland rond 1500. Het is één van de eerste protestsongs, een aanklacht tegen censuur en controle. Dit lied werd door Hitler verboden. Dit lied wordt ook nu nog vertolkt door o.a. Leonard Cohen en Nena.

'We kennen de wereld niet waarin we leven, ook al denken we naïef dat we haar volledig hebben bestudeerd.'
Met deze woorden van Andrej Tarkovski, een van de grootste filmkunstenaars uit de geschiedenis is het begin gemaakt met het tweede deel van dit verhaal.
Alles gebeurt met een reden in dit verhaal, soms kom je daar pas later achter. Maar het heeft een reden. Bijvoorbeeld waarom een wijn 'wijn van de ziel' wordt genoemd, wordt verderop in het verhaal duidelijk.

Alle karakters, zowel mens als dier, spelen een belangrijke rol in het verhaal en diegene van wie je dit niet zou verwachten ontpopt zich als de regisseur op de achtergrond, van al hetgeen er gebeurt.

Salinger, de president van de Verenigde Staten gaat even terug in de tijd wanneer hij ultrageheime achtergrondinformatie leest, hij herkent iets uit zijn eigen dromen. Wat is de betekenis hiervan?
En is het toeval dat zijn naam is afgeleid van de legendarische koning Salomon, 'die hart en verstand zodanig liet samenkomen dat het goede kon gedijen?'

Zoals ik hierboven al aangaf heb ik een aantal dingen opgezocht. Dit heb ik gedaan omdat ik een nieuwsgierig aagje ben en wil weten waarom iets ergens geschreven staat. Kijk hieronder voor het resultaat van mijn research.

Het boek is onderverdeeld in 117 hoofdstukken waarvan 112 de naam van een scheikundig element dragen, genummerd naar hun atoomnummer (aantal protonen van een atoom). 112 is het scheikundig element Copernicium dat in 1996 voor het eerst gevormd werd.
Daarna volgen de vier stoffelijke elementen; Aarde (113), Water (114), Vuur (115) en Lucht (116) en als laatste; 117 Kwintessens. Kwintessens is in de oude filosofie het vijfde immateriële element.
Ook wel: de kern van de zaak. (Heel toepasselijk)
Volgens Plato, Grieks filosoof en schrijver en een van de meest invloedrijke denkers in de westerse filosofie, is de kosmos gemaakt van Kwintessens.

Ik heb wederom enorm genoten van dit boek van Govert Derix. Het was moeilijk om te stoppen met lezen omdat ik wilde weten wat er ging gebeuren. Soms dacht ik 'wat als...' en werd alleen al van deze gedachte blij!

Over de auteur:

Govert Derix (Horst, 1962) is filosoof, columnist en auteur van vele boeken. Zijn eerdere romans oogstten veel lof. Kijk ook even op zijn website www.govertderix.com om meer over hem en zijn werk te lezen.
Ik las Gods geschenk en Sterrenmoord en kan beide boeken aanbevelen. Aanrader!

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: De sjamaan van Sevilla
Auteur: Govert Derix
Genre: roman
Uitgave: paperback, 304 pagina's
Uitgever: Uitgeverij TIC, 21 mei 2015
ISBN: 978 94 91561 49 8
NUR: 300 literaire fictie algemeen
Ook als e-book verkrijgbaar

dinsdag 26 mei 2015

Recensie: Het regende vogels - Jocelyne Saucier

Het regende vogels

Op de achterkant:
'Het regende vogels' neemt je mee naar het diepste hart van het Canadese woud, waar het woord vrijheid zijn volle betekenis krijgt. Een groot verhaal in een klein boek.

Een fotografe gaat op pad om een reportage te maken over overlevenden van de brand die decennia geleden diepe wonden heeft geslagen in het collectieve geheugen van de bewoners: de grote brand van Matheson. In het Canadese woud treft ze een paar zonderlinge en vrijheidslievende outcasts. Ze zijn aanvankelijk wantrouwig, maar al snel besluiten ze de fotografe te helpen, een beslissing die ongewild hun bestaan danig overhoop haalt.
En dan, plotseling, is daar Marie-Desneige, een raadselachtige tachtigjarige met sneeuwwit haar die ternauwernood is ontsnapt uit het verzorgingstehuis. Tegen alle verwachting in eist de liefde zijn plaats op.

Ik las deze roman en dit is mijn mening;

Steeds wanneer ik een boek recenseer wil ik graag meer weten over de achtergrond, ik ging op zoek naar informatie over de grote brand van Matheson. 

De grote brand van Matheson, Ontario, Canada was een enorme brand die begon op 29 juli 1916 door kleine geplande brandjes die resulteerden in een vuurstorm van ruim 64 kilometer. Op die rampzalige dag werden diverse stadjes, waaronder Matheson compleet vernietigd door het onstuitbare vuur. Er werd in totaal ruim 2000 vierkante kilometer vernietigd. Officiële cijfers spreken van 223 overledenen. Een aantal mensen overleefden deze ramp.
Deze ramp heeft geleid tot oprichting van bosbescherming van het Ministerie van Land-, bos- en tuinbouw en een wet om bosbranden te voorkomen in Ontario.

Met deze informatie in mijn achterhoofd begon ik met lezen in 'Het regende vogels'.

Een fotografe (ik heb geen naam kunnen ontdekken) is op zoek naar overlevenden van de grote brand van Matheson in 1916, waaronder Ted, Ed, of Edward – de juiste naam is niet bekend – Boychuck die zijn hele familie verloor in deze brand, een drama dat hij sindsdien met zich meedraagt. De ontdekking van de honderden schilderijen die Boychuck gemaakt heeft om zich te kunnen uiten, is een mogelijkheid voor de fotografe om meer te weten te komen over hem en zijn verhaal.

Tom en Charlie hebben besloten om te leven de rest van hun leven op hun eigen voorwaarden, verborgen in een afgelegen bos, met als enige verbinding met de buitenwereld een paar wiet-telers die wat ze zelf niet gebruiken, verkopen.

Een legende of een vertelling laat een bepaalde indruk achter bij diegene die naar het verhaal luistert. Als je maar vaak genoeg datzelfde verhaal hoort, wordt het vaak als een waarheid aanvaard, zonder dat er bewijs voor is. Deze onduidelijkheid kwam ik ook tegen in het verhaal, waar ik bij het begin van een hoofdstuk in de veronderstelling was met een bepaald personage te maken te hebben, terwijl even later bleek dat een ander aan het woord was.

'In het bos sterft iemand zoals hij er heeft geleefd. Onopvallend, behoedzaam, trachtend niet meer rumoer te maken dan een blad aan zijn boom.' (171) De 'getuigen van het verhaal' zoals ze genoemd worden door de auteur, heb ieder voor zich redenen om te leven waar en hoe ze leven. Niet opvallend, op de achtergrond levend en soms wachtend op de dood, die nog niet zo ver is.
'Op de oever kijkt een verre aanwezigheid hen na. De dood denkt bij zichzelf dat hij alle tijd heeft. Laat die twee maar hopen, zoveel als ze willen.' (178)

Dit is een ontroerend, onopgesmukt verhaal. Geen zware literaire kost maar een mooi verhaal waarin je meegenomen wordt naar de donkere bossen in Canada. Een verhaal over vriendschap, liefde, genegenheid, de dood en het leven. Waar of niet waar.
In het dankwoord bedankt de auteur 'de fantastische Jessie Dambrowitz, negenentachtig jaar, die zich voor mij heeft herinnerd heeft dat haar vader de vogels uit de hemel had zien vallen.' (191)

Ik heb genoten van deze prachtige roman, die gaat over zelf keuzes kunnen maken over je eigen leven op het moment dat het er toe werkelijk toe doet.

De auteur:
Jocelyne Saucier (1948, Clair, Canada) heeft politicologie en journalistiek gestudeerd. Daarna ontplooide ze zich als journalist, tot in 1996 haar debuut verscheen, waarmee ze prompt een belangrijke literaire prijs won.
Dit patroon bleef zich doorzetten met haar volgende boeken. Met Het regende vogels, haar eerste roman die in Nederland verschijnt, won ze in eigen land alle grote literaire prijzen, zoals de "Prix des cinq continents de la francophonie" en de "Prix littéraire des collégiens".

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Het regende vogels
Auteur: Jocelyne Saucier
Genre: roman
Uitgave: hardcover, 194 pagina's
Uitgever: Meridiaan Uitgevers, april 2015
ISBN: 978 90 488 2216 4
ISBN: 978 90 488 2217 1 (e-book)
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: Il pleuvait des oiseaux
Vertaling uit het Frans: Marianne Kaas
De vertaalster ontving voor deze vertaling een werkbeurs van het Nederlands Letterenfonds.

donderdag 21 mei 2015

Recensie: 'Doorgeslagen' - een Scott & Bailey thriller van Cath Staincliffe

Doorgeslagen – Een Scott & Bailey thriller

Wanneer een tiener vermoord wordt aangetroffen in een armoedige flat, is haar moeder kapot van verdriet. Jaren geleden heeft ze dit kind toevertrouwd aan Jeugdzorg, maar het meisje is afgegleden in een milieu van drugs en vage types en nu tragisch aan haar einde gekomen. Voor rechercheurs Janet Scott en Rachel Bailey is deze zaak de eerste keer dat ze samenwerken en het verschil in hun karakters maakt het er niet makkelijker op. Maar ze zullen wel moeten: er loopt een moordenaar rond in Manchester, en misschien vinden ze die dichter bij huis dan ze kunnen vermoeden...

Mijn mening:
Een boek waar je in blijft lezen tot het uit is. De titel 'Doorgeslagen' kan in verband gebracht worden met verschillende personages in het verhaal.
In dit eerste boek van de serie maak je kennis met Janet Scott en Rachel Bailey, twee vrouwelijke rechercheurs in Manchester.

Ik was al snel geboeid door deze dames. Hoe verschillend ze zijn en hoe gedreven ze de opgelegde taken verrichten. De een moet nog heel veel leren, ook in het dagelijks leven, terwijl de ander wat meer levenservaring heeft. Beide vrouwen waren me in een mum van tijd sympathiek.
Lekker korte hoofdstukken maken dat het boek leest als een trein.
Het verhaal heeft een heerlijke spanningsopbouw. Het wordt nergens saai terwijl het toch geen actie-thriller te noemen is. Ook het verleden van beide vrouwen komt aan de orde, wat hen overkomen is in hun jeugd of op jongere leeftijd, wat de reden is dat ze voor het beroep gekozen hebben en hoe ze op dit moment in het leven staan. Janet neemt Rachel op sleeptouw, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.
Er zit ook humor in dit verhaal, soms enigszins sarcastisch te noemen.
Wat ik prettig vind is dat de auteur alles heel duidelijk uitlegt, zodat er geen vragen open blijven staan. Ook alle personages worden duidelijk beschreven, je ziet ze voor je terwijl je leest.
Deze plot had ik niet aan zien komen, een verrassing was dat!

Ik heb dit boek graag gelezen en kijk uit naar het volgende deel; 'Ongewis' dat eind juni verwacht wordt.
Een aanrader!!

Over de auteur:

Cath Staincliffe is naast auteur ook een gerenommeerd scenarioschrijver voor radio en tv in Engeland. Voor haar werk werd ze meermalen onderscheiden. De boeken over rechercheurs Scott & Bailey zijn verfilmd voor televisie. De serie is ook in Nederland uitgezonden.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:


Boekgegevens:
Titel:
Doorgeslagen
Auteur: Cath Staincliffe
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, april 2015
ISBN: 978 90 26133 93 0
ISBN e-book: 978 90 26133 94 7

NUR: 332

woensdag 20 mei 2015

Jeannine Pladdet: een kunstenares die woorden vangt in beeld. Ik zou haar werk graag op een cover terugzien.

©Jeannine Pladdet
Jeannine Pladdet
'Het doel van kunst is niet het uiterlijke van dingen weer te geven, maar het innerlijk... dat is de werkelijkheid.'

Op 13 mei bezocht ik de Kruisruimte te Eindhoven waar Jeannine Pladdet een gedeelte van haar schilderijen tentoonstelde in de expositie 'Binnenstebuiten'. Het onderwerp was 'Sprookjes'.
Ik stond versteld van de hartstocht waarmee ze zich uit. Ze heeft duidelijk passie voor haar werk.

Jeannine haar eigen woorden;
'In de schilderkunst probeer ik het sublieme weer te geven. Maar wat is subliem? En waarom zou ik dat na willen streven? Ik ga er vanuit dat subliem iets is dat je niet in woorden kunt uitdrukken maar probeert te vangen in een beeld.'

Bij deze woorden moest ik meteen denken aan de covers van boeken! Het is een omschrijving die de lading dekt. Bij een aantal van haar schilderijen kon ik in gedachten zonder meer de titel van een bestaand boek plaatsen.
Zowel bij titels van young adult, fantasy, esoterie en spiritualiteit. Niet te vergeten; romans en thrillers.
Het zijn ware kunstwerken die niet zouden misstaan op de cover van de prachtige boeken die ik vaak lees.
©Jeannine Pladdet
©Jeannine Pladdet
©Jeannine Pladdet

©Jeannine Pladdet


©Jeannine Pladdet

Jeannine zegt ook;
'Het sublieme is een vaag woord als fantastisch of mooi. Gebruikt om kwaliteit van iets om iemand weer te geven. Simpel gezegd is subliem; “veel beter dan gewoon.” Toch wil ik iets toevoegen; subliem is een ervaring van bezieling en tederheid. Schoonheid ervaren zoals ze is.'

Kijk even op haar website om meer van haar werk te zien. Hier kun je ook haar contactgegevens vinden. Ook afbeeldingen van haar werken die op de expositie 'Sprookjes' te zien waren staan hier.
Jeannine Pladdet (1965) heeft gestudeerd aan de Academie voor beeldende Kunsten in Tilburg en is docent photoshop bij Perk Interieuropleidingen in Eindhoven.


Blogtour én Winactie: 'Nikki' van Tim Notten

Nikki – Het fatale spel van een hacker –

Het gaat goed met Simon. Samen met zijn vriendin Laura heeft hij een kapitale villa gekocht en zijn ICT-bedrijf floreert. Dan belandt hij na een uit de hand gelopen feestje in bed met zijn veel jongere collega, de mysterieuze Nikki. Dit mondt uit in een buitenechtelijke affaire.
Wanneer Simon naar Nikki toegaat om een eind te maken aan de relatie, treft hij haar zwaargewond in bed aan. Simon is vastbesloten om de waarheid over Nikki's verleden boven tafel te krijgen. Daarbij zet hij niet alleen zijn relatie maar ook zijn bedrijf op het spel.

Op de achterflap staat: Voor de liefhebbers van Charles den Tex en Stieg Larsson.
Ik was heel benieuwd naar dit debuut van Tim Notten.

Ik las dit boek voor de blogtour en dit is wat ik je over deze thriller kan vertellen;

Op de cover een afbeelding van een mooie jonge vrouw met een schaduw van prikkeldraad over haar beeltenis. Een goed gekozen cover, naar mijn mening omdat het iets zegt over de persoon die uitgebeeld wordt.

De titel 'Nikki' – Het fatale spel van een hacker;
ik probeerde me er iets bij voor te stellen, het kan tenslotte verschillende kanten op gaan, maar pas na het lezen van dit boek werd deze titel helemaal duidelijk. Dit had ik niet verwacht.

Het boek is in drie delen verdeeld, alle drie met een titel waarvan je de keuze bijna letterlijk kunt achterhalen in het betreffende deel. Heel mooi gedaan!
De proloog heeft me heel benieuwd gemaakt.

Tim Notten heeft een prettige schrijfstijl, waar ook humor aan te pas komt;
'Als ze weer achterover leunt op haar armen, zijn haar lippen nogal eigenaardig getuit. 'Je hebt wel wat van een badeendje zo,' zeg ik. Ze schatert het uit. 'Weet je wat? Geef me dan maar eens heel snel een knettervette zwemvliesmassage.'
en;
'Ik wil haar niet belazeren, maar mijn hemel, wat heb ik ervan genoten toen dat toch gebeurde'.
Dat is toch humor?

Het eerste deel eindigt bijzonder verontrustend. Wat gebeurt daar?
In het tweede deel komt Simon steeds meer over Nikki te weten en leert haar beter kennen;
'Het plaatst eerdere gesprekken, waarin ze liet doorschemeren dat ze bang was, in een heel ander daglicht. En mijn weigering om haar serieus te nemen ook. Het Wat-als-comité ordent zijn dossiers en maakt zich op voor het eindoordeel.'

Het derde deel van deze thriller bevat een bloedstollende ontknoping; hierdoor bleef ik nog even zitten nadenken over alle gruwelijkheden die voorbij kwamen in dit boek, afgewisseld door tekenen van doorzettingsvermogen, genialiteit, humor en liefde.
'Wat zitten jullie hier stil in het donker?' 'Valt best mee,' zegt Sjoerd. 'We hebben de maan aan.'
De personages zijn goed beschreven. Simon is niet direct sympathiek te noemen in het begin van het boek, maar werd me dierbaarder naarmate het verhaal vorderde en ik hem beter leerde kennen. Net zoals het vaak in het echte leven het geval is.
Uiteindelijk klopt alles en krijgt Simon nog een onverwacht cadeautje van Nikki, waardoor hij gerustgesteld wordt.

Het woord 'cybercrime' kreeg door het lezen van dit knap geschreven thrillerdebuut van Tim Notten veel meer betekenis. Ik heb het boek enorm graag gelezen en kijk uit naar een volgende thriller van zijn hand!

Winnen!
Ben jij ook benieuwd geworden naar dit boek?
Ik mag van Uitgeverij De Fontein een exemplaar verloten onder mijn lezers.
Stuur dan een mail met je naam en volledig adres naar: graaggelezen@miekeschepens.nl en wellicht ben jij de gelukkige. De winnaar wordt op 25 mei HIER bekend gemaakt.
Succes!

De winnaar is: Monique van Erp. Gefeliciteerd, Monique. Het boek wordt zo spoedig mogelijk naar je toe gestuurd. Veel leesplezier!

Over de auteur:
Tim Notten is journalist, copywriter en IT ’er. Hij woont met zijn vrouw en honden in Almere Haven.
Lees hier een mooi interview met Tim Notten bij 'In de boekenkast'.

Ik doe mee aan de blogtour rond Nikki. Vanaf dinsdag 12 mei zijn er recensies, interviews en acties voorbij gekomen over deze spannende thriller.
Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het recensie-exemplaar.

Een overzicht van de deelnemende bloggers:

Boekgegevens:
Titel: Nikki
Auteur: Tim Notten
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 350 pagina's
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, mei 2015
ISBN: 978 90 261 3702 0
ISBN E-book: 978 90 261 3703 7
NUR: 305

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

maandag 18 mei 2015

'De onderwaterzwemmer' van P.F. Thomése - mijn recensie

De onderwaterzwemmer

Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied, in het laatste oorlogsjaar, raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond blijft de jongen in de uiterwaard waken, turen, zoeken, maar zijn vader komt niet meer boven water. Als dertig jaar later, tijdens een Afrikaanse reis met zijn vrouw, het noodlot opnieuw dreigt, voelt hij dat de tijd gekomen is om alles recht te zetten.

Op de achterflap:De onderwaterzwemmer is een spannende en aangrijpende roman over de onherstelbaarheid van verlies en schuld daarover. En over redding, die komt wanneer je haar niet verwacht - maar die, onder water, steeds met je is meegezwommen.

Ik las deze roman en dit is mijn mening;

Een prachtige cover die een hoofd laat zien dat door vissen bedekt wordt (aangevreten?), zoals Tin denkt dat het zijn vader is vergaan.
Een boek in drie delen, elk deel een periode in het leven van Tin beschrijvend. Tussen elk deel zit een periode van 30 jaar.

Wat me opviel is dat door het hele verhaal de hoofdpersoon Martin (Tin) behalve met Nikki, uitsluitend met zichzelf bezig is. Het lijkt een heel persoonlijk dagboek wat ik heb gelezen, vol zelfmedelijden en angst er niet bij te kunnen zijn.

Het laat een vooral passieve man zien die je soms een schop onder zijn kont zou willen geven.
Een soms wat ongeloofwaardig verhaal en hier en daar wat langdradig, maar door de mooie manier van woorden plaatsen maakt deze auteur weer veel goed. Hier en daar een grap is zeker een goede aanvulling op het toch wel zware onderwerp over verlies en schuldgevoel.

Zijn vader is weg, punt uit. Zinloos en onbegrijpelijk. Hij was er en toen was hij er niet. Onmogelijk na te vertellen. Even niet goed opgelet, eigen schuld dikke bult, en nu is het of hij nooit heeft bestaan.

Er is steeds een sprankje hoop aanwezig;

Als een onderwaterzwemmer is zijn vader het hele eind met hem meegezwommen, jaar in jaar uit en nu dus van het ene continent naar het andere. Wat ergens ondergaat, moet ook ergens bovenkomen. Ergens op aarde. Dat moet.

'De onderwaterzwemmer' laat zien dat gebeurtenissen uit onze jeugd een stempel kunnen drukken op het latere leven. Het kan zelfs bepalend zijn voor je handelen.
Hij verzint na de verdwijning van Vic zelfs een verhaal om te vertellen aan Nikki.
het onbegrijpelijke van zich af te schudden en terug te keren in een overzichtelijk geheel met een kop en een staart.

Uiteindelijk is er toch een sprankje hoop voor een goede afloop en je zult zien dat er meer verhalen verzonnen worden.

Ik heb het boek graag gelezen.
Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact voor het recensie-exemplaar.

De boektrailer van 'De onderwaterzwemmer'
Een interview van Guus Bauer met de auteur over 'De onderwaterzwemmer'

De auteur:

P.F. Thomése is een van de veelzijdigste schrijvers van ons taalgebied; romancier, essayist, polemist, verhalenverteller, ironicus en scherp cultuurcriticus: onverschrokken en trefzeker en altijd weer verrassend. Een taalvirtuoos in elk genre dat hij beoefent. Veelvuldig genomineerd en bekroond met onder meer de AKO Literatuurprijs en de Bob den Uylprijs, en in meer dan twintig talen vertaald.

Een schrijver die de literaire pers overrompelt met zijn vunzig-vrolijke humor in de J. Kessels-romans als Het bamischandaal, zijn lyriek in Izak en het aangrijpende egodocument Schaduwkind, zijn verhaalkunst in Vladiwostok! en De weldoener, zijn belangstelling voor hoge en lage cultuur, politiek, popmuziek en voetbal, zijn tegendraadse stellingnames en veelstemmigheid in de essaybundel Nergensman, zijn fijnzinnig vakmanschap in de historische roman Het zesde bedrijf en de bundel Zuidland, zijn scherpe blik in het reisverhaal Grillroom Jeruzalem.

In zijn nieuwste roman, De onderwaterzwemmer, herneemt hij zijn belangrijkste thema´s en excelleert hij in een sensitief en meeslepend relaas over de onherstelbaarheid van verlies, schuld daarover en het plaatsvervangende gevoel zelf de afwezige te zijn.

(info: Uitgeverij Atlas Contact)

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
bol.com


Boekgegevens:
Titel: De onderwaterzwemmer
Auteur: P.F. Thomése
Genre: roman
Uitgave: gebonden, 256 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, april 2015
ISBN: 978 90 25444 31 0
Ook als E-book verkrijgbaar

zondag 17 mei 2015

Blogtour: De wraak van Zeven - Pittacus Lore


De wraak van Zeven

We dachten dat het ergste voorbij was. Na tien jaar waren we eindelijk herenigd en ontdekten we de waarheid over ons verleden. We trainden en werden elke dag sterker. We waren zelfs gelukkig…
Maar we hadden nooit gedacht dat de Mogadoren een van onze eigen Gardes tegen ons op zou zetten. En nu is Acht dood. Ik zou alles doen om hem weer terug te brengen, maar dat is onmogelijk.
Mijn hele leven ben ik al voor de Mogadoren op de vlucht – ze hebben alles van me afgenomen. Maar dat houdt nu op.
De strijd gaat door, en ik zal niet rusten voor ik ze allemaal vernietigd heb. En ik heb eindelijk de kracht om terug te vechten.

Voor op de prachtige cover staan de volgende woorden:
De strijd gaat door en ik heb eindelijk de kracht om terug te vechten. Ik ben nummer Zeven. En ik zin op wraak.

Op de achterflap:
Ze pakten Nummer Een in Maleisië
Nummer Twee in Engeland
Nummer Drie in Kenia
en Nummer Acht in Florida.
Ze doodden hen alle vier.
Ik ben Nummer Zeven
en ik zal hun levens wreken.

Ik las het volgende op de bladzijde voorafgaand aan het eerste hoofdstuk:
'De gebeurtenissen in dit boek zijn echt.
Om de Loriërs, die zich blijven schuilhouden, te beschermen zijn namen en plaatsen gefingeerd.
Er bestaan wel degelijk andere beschavingen.
Sommige daarvan streven ernaar om jullie te vernietigen.'

Probeer dan maar eens om niet meteen in het boek te gaan lezen. Ondanks het feit dat ik nooit eerder iets las uit deze serie maakte het me heel benieuwd en sprong ik in het fantastische leven van onder andere Mogadoren, Gares, Loriën en nog meer.

Ik was midden in een verhaal beland. Gelukkig werd er veel teruggekeken op gebeurtenissen door de verschillende personages, waardoor het toch goed te volgen was.
'En opeens herinner ik me die laatste dag op Loriën. Negen van ons met onze Cêpanen, rennend naar het schip dat ons naar de Aarde zou brengen...
'Ze zijn gekomen,' weet ik met moeite uit te brengen. 'Het gaat beginnen.'
Het is wellicht beter om eerst de eerdere delen te lezen. Omdat ik nu wel overweldigd werd door het aantal personages die ik (nog) niet kende. Deze hoeveelheid karakters heb ik als een klein minpuntje ervaren.
De spanning en actie in het verhaal zorgen er voor dat je snel verder wilt lezen om te zien hoe de hoofdpersonages de problemen aan zullen gaan pakken.

'Wat heb je gevonden?' vraag ik. 'Mij,' antwoordt hij na enige aarzeling. 'Ik heb mezelf gevonden.'
'De wraak van Zeven' is een Fantastische, Young Adult-thriller met personages die je ziet groeien in een verhaal waarvan het einde nog niet in zicht is.

Ook romantiek en humor zijn aanwezig.
Het toontje waarop ze het zegt, alsof het een fluitje van een cent is, doet me glimlachen. Ik trek haar tegen me aan en kus haar. “Ik hou van je, Sarah Hart.” “Van jou hetzelfde, John Smith.”

Ik heb dit boek graag gelezen. Dit is een serie die je graag compleet wilt hebben.
Met dank aan A.W. Bruna Uitgevers voor het recensie-exemplaar.

Over de auteur:
Pittacus Lore is een ouderling van de planeet Loriën aan wie het verhaal van de Negen van Loriën is toevertrouwd. Zijn verblijfplaats is onbekend. Deze schrijver van de succesvolle YA-thrillerserie, verkocht al 40.000 boeken in Nederland. Het eerste deel, I AM NUMBER FOUR, werd verfilmd in 2011.

Boekgegevens:
Titel: De wraak van Zeven – Boek 5 van de Loriën-kronieken
Auteur: Pittacus Lore
Genre: thriller, young adult 15+
Uitgave: paperback, 252 pagina's
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers, mei 2015
ISBN: 978 94 00505 47 6
Ook leverbaar als e-book

NUR: 285

zaterdag 9 mei 2015

'De schaduw van de Mol' van Bob van Laerhoven


De schaduw van de Mol

1916, Bois de Bolante in de onherbergzame Argonne. De loopgravenoorlog woedt heviger dan ooit. In een verlaten mijngang vinden Franse sappeurs een bewusteloze man. De Mol, zoals hij al snel bekend staat, is zijn geheugen kwijt. Bovendien is hij van mening dat hij dood is en dat een ander zijn plaats heeft ingenomen. Frontdokter en psychiater-in-opleiding Michel Denis vermoedt dat het vreemde gedrag van zijn patiënt een gevolg is van shellshock. Het mysterie wordt nog groter wanneer de Mol met behulp van écriture automatique een verhaal begint te schrijven dat zich afspeelt in Wenen en Parijs tussen 1895 en het begin van de Eerste Wereldoorlog, met afwisselend archetypische personages en historische figuren zoals Josef Breuer, een van de grondleggers van de psychoanalyse. Michel Denis, zelf getraumatiseerd na het verlies van een arm door een granaatscherf, en dokter Ferrand, directeur van een instelling voor geesteszieken, raken gefascineerd door de Mol en zetten alles op alles om het geheim van de patiënt te ontrafelen.

Waar, hoe en waarom gaat werkelijkheid over in waan? De Eerste Wereldoorlog is een onthutsende achtergrond voor dit spannende tableau van verlies, onmacht, verdriet, woede en voorzichtig ontluikende liefde.

Om de sfeer van de tijd te proeven, kun je hier de boektrailer kijken.

Ik las dit boek en dit is mijn mening;

Nadat ik de laatste bladzijden las was mijn eerste gedachte: 'ik weet niet waar ik moet beginnen!'. Daarna eerst maar eens mijn aantekeningen doorgelezen en aangevuld. Wat een verhaal zeg!

De keuze voor de titel is snel duidelijk maar verklaart nog niet alles.

Het verhaal begint in 1916 in de Vallée de Meurissons waar dokter Michel Denis door de loopgraven naar het veldhospitaal loopt om de beruchte 'Mol' van dichtbij te bekijken.
Ik kon als het ware de loopgraven ruiken als de auteur schrijft;
'Sinds de twaalfde februari was er na de sneeuwval van de afgelopen weken een lichte dooi ingetreden. Het resultaat was ernaar: door gorgelend ijswater overspoelde loopgraven en ondergelopen mijngangen. De luie, onzindelijk ruikende modder had de kleur van koper.'

Dit boek bestaat uit vijf delen met korte hoofdstukken. Het verhaal van 'de Mol' is op een afwijkende kleur papier gedrukt zodat het meteen duidelijk is dat dit een andere verhaallijn is.
Dit verhaal komt vanuit het onderbewuste van 'de Mol' en speelt zich af vanaf 1875. Het ene verhaal kan niet zonder het andere, ze zijn allebei een teken dat niets op zichzelf staat maar dat gebeurtenissen een verbintenis hebben, ongeacht de tijd en de plaats waarin ze plaatsvinden.

Wat bijzonder benadrukt wordt is de tijd waarin het verhaal zich afspeelt; men staat nog maar in de kinderschoenen wat betreft het verwerken van trauma's en psychiatrische aandoeningen. Ook de redenen waarom iemand een beroep kiest heeft me enorm verbaasd, maar ik geloof het zonder meer.
Het resultaat is er dan ook naar.
Zoals ook nu nog vaak het geval is, wordt homofilie niet geaccepteerd. Een personage gaat zelfs zo ver om te oefenen om meisjes leuk te vinden omdat hij van zijn grootmoeder houdt. Alles lijkt 'goed' te gaan maar uiteindelijk schrijft hij een brief en pleegt vervolgens zelfmoord...

Alle personages zijn duidelijk beschreven. Ze maken zich vaak schuldig aan onnodig hoogdravend taalgebruik, maar dat past wel in het verhaal. Enkele gedachten of brieven kun je in een kleiner lettertype door het verhaal heen lezen. Het valt precies op de goede plek en is weer een aanvulling op waar ik me mee bezig hield tijdens het lezen. Veel leed, maar ook heel veel romantiek en verwijzing naar de klassieke filosofie;
'De wereld, zoals u deze illusie noemt, dokter, is zoals de schaduwen in Plato's grot: een droom die door de ander in ons geprojecteerd wordt in onze geest.'

Op een bepaald moment leek het er op dat ik antwoord zou krijgen op vragen die ik nog had, maar niets was minder waar; met een knal is dit antwoord verdwenen!
Bob van Laerhoven heeft een enorm spannende literaire roman afgeleverd met 'De schaduw van de Mol'.

'Ereis zal iedereen mijn naam kennen'; (Eens zal iedereen mijn naam kennen) wordt door het hele verhaal gebruikt door verschillende personages, zoals ook door Gavrilo Princip. Het is een mengelmoes van karakters; een drummer of trommelaar die er samen voor zorgen dat het verhaal van de ene oorlog naar de andere oorlog gedragen wordt. Alles onder de noemer van: 'Ereis zal iedereen mijn naam kennen'

Het was een heerlijke ontdekkingsreis in 'De schaduw van de Mol'.
Ik heb dit boek enorm graag gelezen!


Over de auteur:

copyright auteursfoto Studio Schrever
Bob Van Laerhoven (1953) is journalist, globetrotter en columnist. Hij publiceerde een groot aantal romans, reisboeken, thrillers, korte verhalen, jeugdboeken en toneelstukken. Met De wraak van Baudelaire won hij de Knack Hercule Poirot-prijs 2007.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: De schaduw van de Mol
Auteur: Bob van Laerhoven
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 362 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Houtekiet, november 2014
ISBN: 978 90 8924 310 2

NUR: 301

vrijdag 8 mei 2015

Gisteren het nieuwe boek van Sandra Berg ontvangen!


Gisteren ontving ik per post uit Zweden;  'De Vlucht'.
Deze roman van Sandra Berg verscheen op 22 april bij Cupido.
Ik ontving dit boek als winnaar van een win-actie op haar Facebook-pagina

Waar gaat dit verhaal over?

De Vlucht

Thera zit in het vliegtuig en kijkt door het raampje naar buiten, naar de wereld die steeds kleiner wordt en uiteindelijk volledig uit het zicht verdwijnt.
Het einde van haar wereld.
Ze kijkt vluchtig naar de man naast haar.
Ouder. Grijzend. Onschuldig.
De ontvoering, de belangstelling erna, de hectiek... Niemand zag dat hij er was en naar haar keek.
Altijd. Overal. Niemand zag dat het niet voorbij was...

Een meeslepende roman van bestseller auteur Sandra Berg, die zich afspeelt in Zweden.

Ik weet zeker dat ik ook nu weer van dit boek van Sandra Berg zal genieten.
Wil jij dat ook? Bestel dan dit boek via uw lokale boekhandel of via:


Het E-book is op 1 mei verschenen.

donderdag 7 mei 2015

Ik las: 'Stad van inkt' van Geoff Nicholson

Stad van inkt

Op de achterflap;

Stad van inkt is een onconventionele en donkere thriller waarin een door cartografie bezeten winkelbediende, eenbrutale jonge fotografe, een kruimeldief met ambities en een meedogenloze maar gevoelige moordenaar en zijn ontstemde handlanger met elkaar te maken krijgen. Maar het is niet het lot dat deze personages aan elkaar linkt, maar iets dat veel concreter en huiveringwekkender is: een groep mysterieuze vrouwen die plotseling opduiken en over hun hele rug slordig getatoeëerde stadsplattegronden hebben.

De vrouwen zijn allen ontvoerd maar hebben de dader geen van allen kunnen zien, zijn op een voor hen onbekende plek getatoeëerd en verder ongemoeid weer vrijgelaten. Een van hen duikt op voor een plattegrondenwinkel en ontbloot haar rug, om vervolgens door een man een aftandse Cadillac in gesleurd te worden.

Winkelbediende Zak ziet zich – mede door zijn nieuwsgierige vriendin Marilyn – tegen wil en dank een criminele onderwereld in gesleept worden die hij liever links had laten liggen. Naarmate de twee dieper de onderwereld in getrokken worden, wordt duidelijk dat Marilyn er op haar eigen manier al mee verbonden is.

In deze sinistere thriller schetst Geoff Nicholson op ingenieuze wijze een portret van een stad in beweging. Zijn minutieus gecreëerde personages zijn mensen die ontzettend graag willen weten waar ze zijn, maar bang zijn om zichzelf bloot te geven. Stad van inkt is een uiterst originele thriller over onuitwisbare littekens waar we mee leven en die we anderen toebrengen.

Ik las deze thriller en dit is mijn mening;

Een cover die meteen wat over het verhaal vertelt; een blote rug van een vrouw waar een plattegrond op te zien is. Maar waarvan?

'Stad van inkt' is een thriller die anders is dan thrillers die ik gewend ben te lezen, het is geen actiethriller maar een boeiende 'langzame', enigszins amusante thriller. Wat me vooral opviel was de droge humor die de auteur hanteert.
Korte hoofdstukken bestaande uit verschillende verhaallijnen, zorgen voor een afwisseling die nodig is in het verhaal.
Ondanks dat ik al vrij snel wist hoe de ontknoping zou zijn bleef het verhaal me boeien omdat ik steeds meer wilde weten. Deze verwachte ontknoping is een minpuntje.
De personages worden goed uitgewerkt, maar niet allemaal even vanzelfsprekend. Ze passen goed in het verhaal waardoor het gemakkelijk blijft doorlezen.

Droge, vaak ook intelligente dialogen zorgen voor nog meer leesplezier;
'U hebt van me gehoord.'
'Ja, maar ik dacht dat u niet meer was dan een akelig gerucht.'
'Was het maar waar'
'En u komt me vermoorden?'.
en;
'Het is verdomme een hopeloze zaak. we weten niet war we zijn, we weten niet waar we heen gaan.'
'Nou ja,'probeerde Zak, 'verdwalen is een vorm van het terrein in kaart brengen.'
'Het terrein in kaart brengen. Je kunt mijn rug op,'zei Billy.'

Graag gelezen!

Over de auteur:

Geoff Nicholson is een ervaren auteur, die met eerdere titels al meerdere nominaties en prijzen in de wacht heeft gesleept. Naast fictie heeft hij ook een aantal non-fictietitels op zijn naam staan en schrijft hij regelmatig voor The New York Times, the Believer, McSweeney's en Los Angeles Review of Books. Hij is geboren in Sheffield, Engeland, en woont tegenwoordig in Los Angeles.

(info: Karakter Uitgevers B.V.)

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via

Boekgegevens:
Titel: Stad van inkt
Auteur: Geoff Nicholson
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., 15 april 2015
ISBN: 978 90 45206 20 2
NUR: 332
Ook verkrijgbaar als E-book
Oorspronkelijke titel: The City under the Skin
Vertaling: Yolande Ligterink

maandag 4 mei 2015

Ik las: 'Dertig dagen' van Annelies Verbeke

Dertig dagen

Inhoudsbeschrijving
Alphonse is met zijn geliefde Kat verhuisd naar de Vlaamse Westhoek. Ver weg van het drukke Brussel en het wisselvallige muzikantenbestaan is hij gelukkig met zijn eenmansklusjesbedrijf. Zijn klanten zijn lovend over zijn werk, en nog meer onder de indruk van hemzelf. Ze stellen zich open voor hem en hebben behoefte aan zijn adviezen. Maar Alphonse wil geen Jezus zijn, geen goeroe worden. Hij helpt omdat hij dat kan.

Ik las deze roman en dit is mijn mening:

Op de cover staat een quote van David Van Reybrouck;
'Dit boek is een dialoog met onze grillige, taaie tijd. Lees het traag. Leg het weg. Lees het weer.'
Dat is wat ik gedaan heb.
Allereerst ben ik gaan lezen over de Vlaamse Westhoek, deze streek was mij niet bekend in de zin van; ik ben er geweest en ken de streek en de mensen.

Dit boek heeft 30 hoofdstukken. Het begint met nummer 30 en telt af naar 1. Zo gaat het ook met het geluk van Alphonse.
Het verhaal gaat over het leven met al zijn valkuilen, soms lijkt het prachtig maar liggen de problemen op de loer. Alphonse lijkt daar boven te staan en is zijn omgeving tot steun in hun leed. Hij groeit in zijn welbehagen hoe meer hij mensen bij kan staan in hun onvermogen om te kunnen genieten van het leven.

Hoe ver kun je gaan in goedheid? In onzelfzuchtigheid?

Je zou denken dat het een zwaar boek is door alle leed en discriminatie, maar Annelies Verbeke heeft een heel goede balans gevonden door haar luchtige schrijfstijl te vermengen met zware onderwerpen.
Ik heb het graag gelezen en opnieuw gelezen. Er spreekt zowel neerslachtigheid als optimisme uit. Dat optimisme heeft naar mijn mening de overhand. Het blijft aanwezig tot het laatst.
'Hij kan nog een paar dingen denken en het eerste wat hij denkt is dat hij zich zo lang mogelijk aan die gedachte vast moet houden. Ze willen met je vechten omdat ze niet weten hoe ze met je moeten dansen, denkt hij zo hard hij kan.'
Ik waardeer deze roman met 4,5/5 sterren.

Met dank aan Miekes Leesclub via NCRV-gids voor het recensie-exemplaar.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Over de auteur:
Annelies Verbeke (België, 1976) debuteerde met de internationale bestseller Slaap! (2003). Haar werk verschijnt in 22 landen. Naast haar romans en verhalen schrijft ze scenario’s en teksten voor theater. Eerder verschenen van Verbeke bij De Geus Reus, Groener gras, Wakker, Vissen redden en Veronderstellingen. Met Sanneke van Hassel stelde ze de bloemlezing Naar de stad samen. www.anneliesverbeke.be
(info: De Geus)

Boekgegevens:
Titel: Dertig dagen
Auteur: Annelies Verbeke
Genre: literaire roman, novelle
Uitgave: gebonden met stofomslag, 320 blz.
Uitgever: De Geus, 26 februari 2015
ISBN: 978 90 44533 54 5
Ook als E-book verkrijgbaar

Ik las: 'De Laatste Profeet en de Giganten' van Han Peeters


De Laatste Profeet en de Giganten
Het tweede deel uit de serie De Laatste Profeet

Van de achterflap:

OrlandO van Straten (18 jaar) wordt door zijn biologische vader Kronos naar een verre planeet gestuurd om daar orde op zaken te stellen. Tijdens zijn missie dreigt de mensheid op aarde te worden aangevallen door de Giganten, reusachtige reptielen die staan voor het kwaad in het universum. Emile van Straten neemt de leiding van het OgenOOtschap op zich en met de hulp van zijn vriend Jonathan probeert hij de wereld voor het onheil te behoeden. Ze graven diep in de geschiedenis en komen uit bij het Oude Testament, waarin cryptisch staat beschreven wat er zich destijds werkelijk heeft afgespeeld.

Dit boek ‘De Laatste Profeet en de Giganten’ is het tweede deel uit de serie De Laatste Profeet en staat geheel op zichzelf, waardoor het niet noodzakelijk is het eerste deel te hebben gelezen.
Han Peeters is gefascineerd door de wereldgeschiedenis die hij op geheel eigen wijze interpreteert. Door zijn snelle en prettige schrijfstijl weet hij de aandacht van de lezer vast te houden die ook dit boek ongetwijfeld weer in één adem zal uitlezen.

In de serie De Laatste Profeet heeft hij zijn favoriete genre gevonden dat omschreven wordt als een combinatie van fictie, non-fictie, science fiction en fantasy in de stijl van een thriller.

Ik heb ook dit tweede deel gelezen en dit is mijn mening:

Dit is een boek dat je niet snel even kunt lezen, ik deed er ook vrij lang over voor mijn doen.
Het verhaal bleef me steeds benieuwd houden naar wat er ging komen en het is niet voorspelbaar te noemen.
Ik ben iemand die graag wil controleren of het klopt wat er geschreven staat, voor zover dat mogelijk is natuurlijk.
Ook in 'De Laatste Profeet en de Giganten' heb ik mijn hartje op kunnen halen; zoveel wetenswaardigheden waarover ik wel iets gehoord had, maar niet het fijne van wist. Dit verhaal was aanleiding om het na te gaan pluizen op internet, en jawel; het klopt allemaal wat beschreven wordt.

Han Peeters maakt gebruik van vrij korte hoofdstukken in een wisselende verhaallijn.
Hij neemt je als lezer mee van het verleden, via de toekomst en andere planeten naar onze aarde in het heden.
Het werk van Erich von Däniken en Zecheria Sitchin is herkenbaar in dit verhaal.
Je gaat je afvragen of een wereldorganisatie zoals in het boek beschreven staat haalbaar zou kunnen zijn.
Een bepaald personage deed me aan Vladimir Poetin denken. Zou dat toeval zijn?

Een verhaal dat nog niet afgelopen is, zo lijkt me. Maar dit deel had wederom een (in alle opzichten) fantastisch einde.
Ik heb dit boek graag gelezen en waardeer het met 4/5 sterren.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Over de auteur:
Lees hier een stuk over Han Peeters en zijn boek in Prinsenbeek Nieuws. Prinsenbeek is de plaats waar Han Peeters woont.

Han Peeters (1959) is een maatschappelijk bevlogen auteur met een kenmerkende snelle schrijfstijl. 'De Laatste Profeet' is zijn zevende boek en het eerste deel uit een reeks. Eerder verscheen van zijn hand 'De eieren van de keizer' met eveneens Emile van Straten in de hoofdrol. Het vervolg op 'De Laatste Profeet' verschijnt begin 2015. De delen zullen op zichzelf staand te lezen zijn, geeft de auteur aan. In antwoord op mijn vraag uit hoeveel delen deze serie zal gaan bestaan geeft hij aan dat hij nog niet weet waar het aantal op uit zal komen. Het zouden zomaar dertien delen kunnen worden.

Kijk voor een interview met Han Peeters op de pagina van Schrijfland (12 oktober 2014)

Boekgegevens:
Titel: De Laatste Profeet en de Giganten
Auteur: Han Peeters
Genre: fictie; fantasy, science fiction, thriller
Uitgave: paperback, 270 pagina's
Uitgever: ClusterEffect, maart 2015
ISBN: 978 94 62170 74 2
Ook als E-book verkrijgbaar