woensdag 13 juli 2016

Ontvangen: 'Ochtendkoorts' een roman van Péter Gárdos

Voor de lezers van 'Haar naam was Sarah', Arthur Japin en 'De bakkersdochter'. Het boek is een bestseller in meerdere landen.


Ochtendkoorts

De roman Ochtendkoorts van Péter Gárdos speelt zich net na de Tweede Wereldoorlog af en is een tijdloos liefdesverhaal. 

In Ochtendkoorts wordt Miklós, een Hongaarse overlevende van Bergen-Belsen, verscheept naar een vluchtelingenkamp in Zweden. Hij heeft te horen gekregen dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft. Miklós wil iets achterlaten, een bewijs dat hij bestaan heeft, en stelt een lijst op van 117 vrouwen die afkomstig zijn uit hetzelfde gebied als hij, eveneens een kamp overleefd hebben en nu in Zweden zitten. Hij schrijft ieder van hen aan in de hoop op een reactie en een echtgenote. 

In een ander vluchtelingenkamp leest Lili zijn brief. Ze ligt op bed, heeft niets omhanden en besluit terug te schrijven. Met elke brief raken ze verliefder. In december 1945 besluiten ze elkaar te ontmoeten, en in de drie dagen die ze samen doorbrengen raken ze ervan overtuigd dat ze willen trouwen. Ze moeten alleen nog een manier vinden om dat voor elkaar te krijgen…

Ochtendkoorts is een prachtig liefdesverhaal, gebaseerd op het leven van de ouders van de auteur. 

De auteur:
(foto: Ambo|Anthos)

Péter Gárdos werd in 1948 in Hongarije geboren. Hij is filmregisseur van veel-bekroonde producties. In 1998, drie dagen na de dood van zijn vader, kreeg hij een stapel brieven, bijeengehouden door twee linten. De brieven waren sinds 1946 niet meer ingekeken. Ze bevatten het verhaal van de bijzondere manier waarop zijn ouders elkaar ontmoet hebben, het verhaal waarop hij Ochtendkoorts heeft gebaseerd.

Boekgegevens:
Titel: Ochtendkoorts
Auteur: Péter Gárdos
Genre: roman
Uitgave: paperback, 224 pagina's
Uitgever: Ambo|Anthos uitgevers, 2016
ISBN: 978 90 26332 87 6
ISBN: 978 90 49804 51 0 (dwarsligger)
ISBN: 978 90 26332 88 3 (e-book)
Oorspronkelijke titel: Hajnali láz
Vertaling: Rebekka Hermán Mostert

Ochtendkoorts heb ik gewonnen via een winactie bij Onlybyme.nl en vandaag ontvangen van Ambo|Anthos uitgevers.

Ben je nu ook nieuwsgierig geworden? Ochtendkoorts is te koop bij:Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.