donderdag 1 juni 2017

Vandaag ontvangen: 'Ginevra', geschreven door Simone van der Vlugt

Een Italiaanse liefdesgeschiedenis

Ginevra

Boekgegevens:
Titel: Ginevra
Auteur: Simone van der Vlugt
Genre: roman
Uitgave: gebonden, 
Uitgever: Ambo|Anthos uitgevers, mei 2017
ISBN: 978 90 26337 05 5
ISBN: 978 90 26337 06 2 (eBook)

Florence, 1394. 
De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt. Ginevra ziet slechts één uitweg: er stiekem vandoor gaan met haar grote liefde. Ze vertrekken nog diezelfde dag, maar hun vlucht wordt in de kiem gesmoord. 
Terug in Florence dwingt Ginevra's vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Ze wordt een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker. Kan ware liefde werkelijk alles overwinnen?

Het verhaal van Ginevra leeft nog altijd in Italië; er bestaan verschillende versies die door de eeuwen heen zijn aangepast. Met deze historische roman blaast Simone van der Vlugt de legende nieuwe leven in, wat resulteert in een schitterend en tijdloos liefdesverhaal.

De auteur:
(foto: Twitter)

Simone van der Vlugt (1966) is een van Nederlands grootste schrijfsters. Van haar thrillers werden in totaal meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. 
Haar thrillerdebuut De reünie werd meteen genomineerd voor de NS Publieksprijs en is succesvol verfilmd met Thekla Reuten en Daan Schuurmans in de hoofdrollen. 
Hierna verschenen de thrillers Schaduwzuster, Het laatste offer, Blauw water, Herfstlied, Op klaarlichte dag en In mijn dromen
Aan niemand vertellen, Morgen ben ik weer thuis en Vraag niet waarom vormen de serie met inspecteur Lois Elzinga in de hoofdrol. 
Als auteur van de Maand van het Spannende Boek 2012 schreef ze het geschenkboekje De ooggetuige. 
In haar laatste thriller, Toen het donker werd, toont Simone van der Vlugt de duistere kant van onze samenleving en hoe een doodgewoon gezin ineens in de criminaliteit kan belanden. 

Naast thrillers schrijft Simone van der Vlugt historische romans over veelbewogen periodes in de Nederlandse geschiedenis. Eerst verscheen Jacoba, Dochter van Holland, daarna Rode sneeuw in december en in 2015 De lege stad. Meest recentelijk verscheen Nachtblauw, over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw. 

Met haar werk won Simone van der Vlugt verschillende prijzen, waaronder de NS Publieksprijs voor Op klaarlichte dag. Haar boeken verschijnen onder andere in Engeland, Amerika, Duitsland, Spanje, Latijns-Amerika, Tsjechië, Italië, Denemarken, Hongarije en Litouwen.  

Ginevra koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.