dinsdag 4 augustus 2020

Vandaag in de schijnwerpers: 'Te warm voor whisky' geschreven door Ernst Löw



Te warm voor whisky

De 'grootste kop van Vlaanderen' neemt het woord. Teruggeworpen tot zijn eigen existentiële vragen na de dood van zijn vader, vecht de hoofdpersoon zijn weg terug naar het leven. Versluierd in een rookgordijn van alcohol, drugs, porno en volle asbakken speelt het leven zich af tussen bank en avondwinkel. Zijn partner houdt het even voor gezien en wijkt uit naar het zonnige Spanje. Löws hoofdpersoon blijft achter in een mist van verwarring. De omstandigheden dwingen tot een besluit. Het leven moet weer op de rails. 

In een roadtrip verlaat de hoofdpersoon het verzuurde Antwerpen en reist af naar het zonnige zuiden. Het kompas lijkt gezet. Een nieuw leven en een herwonnen liefde voor zijn partner drijven hem voorwaarts. Halverwege strandt hij bij zijn huisdealer in een dampig warme tussenstop in Frankrijk. Hier krijgen oude demonen weer de overhand. Een aantrekkelijke vrouw dient zich aan, verleiding en hondentrouw vechten om voorrang. 

'Ernst Löw is de nieuwe Bukowski, de nieuwe Herman Brusselmans'. (Bert van Galen)
(bron info: achterflap)

Ernst Frederik Löw (Amsterdam, 5 september 1964) is in de eerste plaats singer/songwriter. Zijn tweede natuur dwingt hem tot het schrijven van boeken. Dat hij af en toe op tv verschijnt als acteur is bijzaak…
In zijn derde roman beschrijft Ernst Löw alles wat er gebeurt in het hoofd van een man die zijn vriendin wil verrassen door haar op diens vakantiebestemming onverwacht op te zoeken. 

Humor, erotiek, grootspraak, twijfel, leven en dood, verveling, politiek, kijk op de wereld, autorijden, muziek, geweten, ontrouw, maar vooral NIETS… zijn de ingrediënten waaruit ‘Te warm voor whisky’ bestaat.

Wie is de mysterieuze Koning F. en hoe overleef je in een relatie als je wordt opgejaagd door gevaarlijke Melissa terwijl vriendin Deborah O. op een strand in Spanje ligt te bakken?

‘Te warm voor whisky’ leest als een roadmovie en is zo gruwelijk eerlijk dat je niet anders kan dan tot het einde helemaal mee te gaan in de geest van Löw.

Te warm voor whisky koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:
 
Boekgegevens
Titel: Te warm voor whisky
Auteur: Ernst Löw
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 256 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, december 2019
ISBN: 9789463387811
NUR: 300


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.