Pagina's

vrijdag 17 oktober 2014

Ik lees nu: 'Romke D'13' van Rients Hofstra.



Romke D'13
Zoals het is kan 't beter

Auteur: Rients Hofstra
Genre: literaire fictie algemeen
Uitgave: paperback, 304 pagina's
Uitgever: Schrijverspunt Clusteruitgeverij, tweede druk mei 2014
ISBN: 978 94 62660 29 8
NUR 300

De achterflap:

Persoonlijke frustraties, irritaties en soms zelfs woede liggen ten grondslag aan dit boek.
Met een mengeling van fictie en feiten is een boek geschreven waarin nogal wat overhoop is gehaald. Soms met choquerende uithalen, dan weer met zeer werkbare oplossingen. Alles verpakt in een vlot geschreven verhaal vol humor en zelfspot.
Uitgangspunt is een onterecht geruimd graf. In de loop van het verhaal met een thrillerachtig slot, worden in de plaatselijke kroeg nogal wat discussies gevoerd over politiek, geloof, onderwijs, milieu, justitie, maar ook voetbal. Enkele taboes worden geslecht. Misstanden komen in niet mis te verstane bewoordingen aan de orde, met filosofisch getinte en historisch verantwoorde verwijzingen én oplossingen. Eén daarvan is ‘het omgekeerde geloof’.
Voor alle politieke problemen komt een allesomvattend alternatief. ‘Vervroegde verkiezingen, maanden durende formaties, incompetente bewindslieden, ongeloofwaardige concessies, uitruilen, piketpaaltjes, breekpunten, uitsluiten, gedogen, one-issue partijen en vallende kabinetten’ gaan tot het verleden behoren. Binnen de context van het geheel zou ‘Bleke Blokjes’ zelfs tot een politiek begrip kunnen uitgroeien.
Een werkelijk doeltreffend democratisch bestel met echt deskundige bewindslieden, is haalbaar. Zonder maximale monddode minderheden en minimale meeknikkende meerderheden.
De ondertitel: “Zoals het is kan ’t beter” zal na het lezen van dit boek een juiste blijken!

Over de auteur: 
Rients Hofstra, (31 oktober, 1949) ruim 10 jaar inwoner van Almere, Fries van oorsprong, 35 jaar woonachtig geweest in Muiderberg. Oud onderwijzer, nu debuterend schrijver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.