Het boek van Jet
Recepten en tips voor een happy & healthy leven
Wat kun je verwachten van 'Het boek van Jet'?
Je kunt verwachten dat je al vrolijk wordt tijdens het doorbladeren van het boek. Door de prachtige vormgeving d.m.v. tekeningen en mooie foto's worden de onderwerpen benadrukt op een leuke manier.
Je zult je meteen welkom voelen door wat je leest in het voorwoord;
'Wat leuk dat je dit boek openslaat. Ik heb het namelijk speciaal voor jou geschreven.'
De auteur geeft praktische tips die je het gemakkelijker zullen maken om in evenwicht te blijven. Zo deelt Jet met de lezer dat het belangrijk is om zo nu en dan je standaard voorraad aan te vullen zodat je niet mis grijpt en daardoor een kant-en-klaar gerecht gaat eten.
Een andere tip; 'Zorg voor voldoende water op tafel. Als je tijdens het diner water drinkt, eet je jezelf minder snel propvol en de volgende dag ben je jezelf dankbaar, wijn afwisselen met water is altijd een goed plan.'
Een sportieve tip als je last hebt van liefdesverdriet, herstellend van een griepje of boos bent op je baas.
Dit is een toegankelijk boek door het prettige, niet hoogdravende of belerende taalgebruik van de auteur. Het is niet alsof iemand je iets wil aanleren, maar meer alsof je naar een goede vriendin luistert die het beste met je voorheeft.
In dit boek staan heerlijke recepten, waarbij iets extra's over een of meer ingrediƫnten verteld wordt.
Een van deze recepten is:
'Zuurdesemboterhammen met frisse makreelspread en radijsjes'
Voor 2 belegde boterhammen
Makreel is zo'n beetje goed voor alles: voor je hart, voor je cholesterolgehalte, voor je hormoonspiegel. Er zitten in dit vette visje veel omega3-vetzuren en een hele rits aan vitamines.
Dit heb je nodig:
-100 g gerookte makreelfilet, zonder vel
-50 g volle kwark
-1 tl geraspte, verse mierikswortel (kant-en-klaar uit een potje is ook
prima)
-1/4 citroen, het sap
-zout en zwarte peper
-2 zuurdesemboterhammen
-2 radijsjes
-olijfolie extra vergine (optioneel)
Extra:
-broodrooster
-rasp (bij verse mierikswortel)
Snijd de makreel in kleine stukjes en doe ze in een kom. Voeg de kwark, de mierikswortel en het citroensap toe. Breng verder op smaak met flink wat zout en peper. Meng en prak het goed samen en zet weg. Rooster de boterhammen knapperig. Was de radijsjes en snijd ze in plakjes. Besmeer de boterhammen met een dikke laag van de spread en top af met de radijsjes. Je zou er nog een druppel olijfolie op kunnen doen.
Achter in het boek vind je een handige receptenindex en een register van ingrediƫnten op alfabet.
'Slank en fit zijn, maar samen lekker eten en dansen tot de zon opkomt is net zo belangrijk.'
Dit boek is een aanrader voor iedereen die zich fit wil voelen en een slank lijf wil hebben, zonder dat het leven saai wordt en zonder dat men te streng voor zichzelf moet zijn.
De auteur:
(foto: Carrera Culinair)
Jet van Nieuwkerk (1989) houdt van gezond leven en goed eten. Daar schrijft ze over in dit boek. Daarnaast werkt ze als lifestyle editor voor het populaire online magazine Amayzine.com, tikt ze wekelijks een column voor de culinaire rubriek Smulpaap in Het Parool en schrijft ze op freelance basis voor diverse media over sport, lifestyle en gezonde voeding.
Reserveer dit boek bij uw lokale boekhandel of via:
Boekgegevens|
Titel: Het boek van Jet
Auteur: Jet van Nieuwkerk
Genre: gezondheid algemeen, eten en drinken algemeen
Uitgave: hardcover, 224 pagina's
Uitgever: Carrera Culinair, mei 2016
Carrera Culinair is een imprint van Overamstel uitgevers bv
ISBN: 978 90 48829 26 2
ISBN: 978 90 48829 27 9 (e-book)
NUR: 860, 440
Leuk dat jij het boek beschrijft, Mieke! Met Jet heb ik kennis gemaakt en ik ben ervan overtuigd dat de recepten beschreven zijn zoals zijzelf is, sprankelend!
BeantwoordenVerwijderenDank je, Ellie :-)
VerwijderenDeze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
BeantwoordenVerwijderenWat een prettige en lichte manier om gezond te blijven. Dat je er zelf plezier in hebt is het grootste cadeau! Leuk beschreven, Mieke.
BeantwoordenVerwijderenDank je, Monique.
BeantwoordenVerwijderen