Mijn recensies in 2023

Pagina's

dinsdag 6 september 2016

Ontvangen en nog te lezen: 'Achter de tralies schijnt de zon', geschreven door Frank de Bruyn

'Ik werd meegenomen en gevangengezet. Niets was meer wat het leek' 

Achter de tralies schijnt de zon 

'Ik werd meegenomen en gevangengezet. Het enige wat ik wist was dat mijn leven als gigolo voorbij zou zijn. Dat ik mijn kinderen, ouders, zus en vrienden voorlopig niet zou zien. Mijn leven zou zich de komende twee jaren afspelen in een Italiaanse gevangenis. ‘Detenuto De Broejn’ werd ik daar genoemd. En zo stortte mijn hele leven in. Niets was meer wat het leek.’

Zo eindigt het eerste boek van Frank de Bruyn dat afgelopen jaar verscheen over zijn gigolo periode. Het tweede boek Achter de tralies schijnt de zon gaat verder waar dit boek eindigde. Hij verdween voor twee jaar achter de tralies in Busto Arsizio. Hij verzocht om een DNA-sporen onderzoek maar kreeg het niet. Bewijsmateriaal bleek vernietigd en zijn familie werd niet ingelicht waardoor hij als vermist persoon op de telex kwam en op TV verscheen bij Tros Vermist. Ondertussen werd hij dage­lijks onderzocht omdat ze niet geloofden dat alles uit mijn maag was, ze hadden immers maar een kleine 500 gram gevonden. Drie dagen in een isoleercel/observatiecel met 24 uur per dag TL-verlichting aan. Daar zit je dan met alleen anderstaligen die je totaal niet ver­staat en waarbij je niet weet wat je te wachten staat….

De auteur:

Frank de Bruyn werd geboren in 1974 in Nijmegen in een hecht gezin. Zijn vier jaar oudere zus is zijn beste vriendin en grote voorbeeld. Tijdens zijn bewogen leven heeft Frank voor verschillende uitdagingen gestaan. Als puber heeft hij het zwaar door een behoorlijk minderwaardigheidscomplex vanwege zijn zogenaamde kippenborst. Hij wordt veel gepest en getreiterd. Hij lijdt daar zo hevig onder dat de gedachte aan zelfmoord regelmatig door zijn hoofd spookte. Na een operatie verdwijnen de problemen langzaam naar de achtergrond. 
Op zijn eenentwintigste wordt hij gescout door het modellenbureau Elite. Na zijn modellenperiode werkt hij tien jaar als croupier bij Holland Casino in Nijmegen om vervolgens gigolo te worden. Uiteindelijk belandt hij zelfs achter de tralies in Italië wegens vermeende drugssmokkel. Na zijn detentie ontwikkelt hij zich als spreker en schrijver. Hij volgde de cursus ‘Lifecoach’ die hij succesvol afrondde.

Na zijn vrijlating wordt hij ook gevraagd een column te schrijven voor de crimesite Camilleri. De KRO nodigt hem op basis van zijn verhalen uit voor het programma 'De Reünie' waardoor hij in de media bekend raakt. Voor het weekblad Viva schrijft hij de succesvolle column Dagboek van een Gigolo.
(bron: Aerial Media Company)
Neem ook een kijkje op zijn website.

Achter de tralies schijnt de zon koop je bij je lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:
Titel: Achter de tralies schijnt de zon
Auteur: Frank de Bruyn
Genre: waargebeurde verhalen
Uitgave: paperback, 232 pagina's
Uitgever: Aerial Media Company, juni 2016
ISBN: 978 94 02601 17 6
ISBN: 978 94 02601 18 3 (eBook)
NUR: 402

Met dank voor het toegestuurde recensie-exemplaar

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.