Mijn recensies in 2023

Pagina's

dinsdag 1 mei 2018

Ik las: 'Het druppeltje en de steen', geschreven door Damir Lacković

Waterdruppeltjes spelen met kalkkristalletjes en nemen ze door de spleten in de grond mee naar een avontuur


Het druppeltje en de steen

Boekgegevens
Titel: Het druppeltje en de steen
Auteur: Damir Lacković
Tekeningen: Trpimir Vedriš
Genre: kinderboeken met illustraties vanaf 3 jaar
Uitgave: zachte kaft, dik glanzend papier, 36 pagina’s
Uitgever: KLIN, april 2018
ISBN: 978 94 92160 13 3
NUR: 270
Vertaling: Nada Šunjić

Het verhaal en mijn mening:

Dit is een verhaal over waterdruppeltjes en kristalletjes van kalk die samen een bijzonder landschap van kalksteen maken: karst. In Nederland is er weinig karst, maar in Kroatië zijn er hele bergketens van gebouwd met daarin ondergrondse grotten, meren en rivieren.

In dit boek wordt op een speelse manier uitgelegd hoe dit landschap is ontstaan en wat er allemaal in leeft. Daardoor is het als voorlees- en plaatjesboek geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor oudere kinderen en volwassenen is verdiepingsstof toegevoegd.

De auteurs zijn twee vaders, wetenschappers en natuurliefhebbers, die de eindeloze reeks vragen gesteld door hun kinderen als inspiratie namen voor een kinderboek. 
Achter in het boek lees je meer over de auteurs en de anderen die meegewerkt hebben aan de uitgave van dit leuke en leerzame boekje.

Het boek is inmiddels verschenen in het Engels, Duits, Italiaans en Portugees (in Brazilië).

Het druppeltje en de steen is een leuk en leerzaam boekje om uit voor te lezen terwijl de kinderen meekijken naar de prachtige tekeningen.
Deze tekeningen zijn een goede aanvulling op het verhaal; het prikkelt de fantasie om de besproken voorwerpen te kunnen bekijken. Het zijn geen alledaagse dingen meer, maar ze lijken tot leven zijn gekomen door de hand van de illustrator.

In kleinere letters staat zo nu en dan een ‘Wist je dat...’ waarna uitleg of aanvulling volgt van het onderwerp op die bladzijde. Zo lees je na het hoofdstuk over stalactieten bij ‘Wist je dat...’ over stalagmieten.

Het druppeltje en de steen is ook leerzaam voor oudere kinderen en volwassenen want zeg nu eerlijk; had jij eerder al gehoord over het bestaan van grotparels?

Het druppeltje en de steen koopt u via uw lokale boekhandel of 

Met dank aan Sanja Kregar van Uitgeverij KLIN voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.