Mijn recensies in 2023

Pagina's

donderdag 21 maart 2019

Ontvangen: Rechercheur De Klerck en het doodvonnis - P. Dieudonné



Rechercheur De Klerck en het doodvonnis

Vandaag ontving ik een exemplaar van 'Rechercheur De Klerck en het doodvonnis'. Dit is het eerste deel uit de reeks: De Klerck.

Voor in het boek las ik iets wat me ontroerende:
"Opgedragen aan Albert Cornelis Baantjer, zonder wie dit boek nooit was geschreven. Dit is mijn eerbetoon aan de grootmeester."

Het verhaal:

Ondernemer Bart Bovend'Eerdt komt naar het hoofdbureau om een misverstand recht te zetten. Terwijl hij op zakenreis was, is iemand zijn kantoorpand heimelijk binnengedrongen, een gebeurtenis die door een verborgen camera is vastgelegd. Na weken speuren heeft De Klerck een verdachte vastzitten. Volgens Bovend'Eerdt is er sprake van een misverstand en zit de verdachte onschuldig vast. Hoewel hij grote bedenkingen heeft, laat De Klerck op aandringen van Bovend'Eerdt de verdachte los. De ondernemer en de verdachte verlaten gezamenlijk het politiebureau. Een uur later komt er een ontstellend bericht. Bart Bovend'Eerdt heeft zichzelf opgehangen aan de Erasmusbrug. Hij liet op zijn kantoor een afscheidsbriefje achter. Maar is het wel een vrijwillige zelfmoord? De Klerck en zijn assistent Ruben Klaver zitten met tal van onbeantwoorde vragen, maar commissaris Hakkel wil dat ze de zaak afsluiten.

Rechercheur De Klerck en het doodvonnis is het eerste deel in een serie over De Klerck en de Rotterdamse recherche.
(bron info: achterflap)


De auteur:

Paul Dieudonné (1960) groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie eind jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. Dankzij de detectiveromans van A.C. Baantjer (1923-2010) bleef hij een band met Nederland houden. Dieudonné is als schrijver daarom sterk beïnvloed door deze beroemde Amsterdamse rechercheur en schrijver.

Rechercheur De Klerck en het doodvonnis koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Rechercheur De Klerck en het doodvonnis
Deel 1 in de De Klerck-serie
Auteur : P. Dieudonné
Genre: detective
Uitgave: paperback, 140 pagina's
Uitgever: E-Pulp Publishers, maart 2019
ISBN: 978 94 92715 39 5
ISBN: 978 94 92715 40 1 (eBook)
NUR: 331 


Met dank aan E-Pulp Publishers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.