Pagina's

zondag 25 juli 2021

Ik las: 'Zijn laatste voorstelling', geschreven door Henry de Hoon

 


Zijn laatste voorstelling

Pien is een grote fan van acteur Alexander Devlin. Opgewonden vertrekt ze naar London als ze de unieke kans krijgt hem te interviewen. De dag erna blijkt hij vermoord. Inspecteur Hemmings van de Londense Metropolitan is wel een beetje verbaasd dat Pien steeds opduikt als het over de zaak Devlin gaat, vooral als ze een andere fan, de Belgische Claudette Fournir, dood aantreft in de kostuumafdeling van de toneelacademie. 
Haar gehandicapte man Nico reist haar na vanuit Maastricht. Pien moet dan haar aandacht verdelen tussen haar man en de jonge schrijver Richard, die romantische gevoelens voor haar koestert en claimt de zoon van Alexander Devlin te zijn. 
Haar nieuwsgierigheid wordt Pien bijna fataal. De geest van Alexander Devlin is aan zijn laatste voorstelling bezig als hoofdrolspeler in zijn eigen moordzaak.
(bron info: achterflap)


Mijn leeservaring:

Voor in het boek lees je: ‘In memory of Alan Rickman’.
Hoeveel deze helaas veel te vroeg overleden Alan Rickman met dit boek te maken heeft, lees je gaandeweg het verhaal. 
Dat is knap gedaan door Henry de Hoon!

In de proloog lees je een stukje over schoenen. Je vraagt je af wiens gedachten dit zijn?

‘Zijn laatste voorstelling’ is een misdaadroman waar je van kunt genieten.
Hier en daar een typefoutje mag de pret niet drukken. Als lezer ben je vooral bezig om de belevenissen van Pien te volgen. 

Pien wordt door de politie gedwongen om in Londen te blijven. Ze lijkt zelfs geobsedeerd door het gebeuren; ze vraagt zich constant af wie heeft Alexander vermoord en waarom? Soms ziet ze dingen die er niet zijn, dat heeft iets magisch. Wat heeft haar verdwenen voicerecorder met dit alles te maken?

“Na tien minuten keek ze onwillekeurig even om en zag ineens Donovan, waar eerst een lege stoel was. Ze rilde. Wat moet die vent nou hier? Hij keek niet naar haar, had zijn ogen op het podium gefixeerd en zag haar misschien helemaal niet. Maar al snel kroop het wantrouwen binnen. Natuurlijk wist hij dat ze daar zat.” 

Het is duidelijk dat de auteur weet waar hij het over heeft wanneer de diverse locaties in Londen besproken worden. De niet al te lange zinnen nodigen uit om snel verder te lezen, de fijne schrijfstijl zonder veel poespas maken dit tot een heerlijke misdaadroman met een vleugje humor. 

Ik heb ‘Zijn laatste voorstelling’ graag gelezen.


De auteur:

Henry de Hoon (1959) studeerde af aan het conservatorium te Maastricht als pianist. 
Geïnspireerd door eigen ervaringen is Zijn laatste voorstelling de meest persoonlijke misdaadroman van Henry de Hoon(1959) tot nu toe. Zijn vorige roman, Lost in London (2017) kreeg een drie sterren recensie in de VN-thrillergids: "..een aangenaam, nuchtere schrijfstijl."

Eerdere spannende boeken van Henry de Hoon zijn De Pont, Dood Vermogen en een trilogie rondom het drielandenpunt in Vaals: Drielandenmoord, Moorddate, Moord op recept.

Zijn laatste voorstelling koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens:

Titel: Zijn laatste voorstelling
Auteur: Henry de Hoon
Genre: misdaadroman
Uitgave: paperback, 224 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij TIC, juni 2020
ISBN: 978 94 93048 23 2


Met dank aan Uitgeverij TIC voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.