Pagina's

donderdag 29 juli 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'Complotdenkers' geschreven door Maarten Reijnders

 Hoe gevaarlijk zijn QAnon, nepnieuws en samenzweringstheorieën?



Complotdenkers 

Wat beweegt complotdenkers? Zijn het paranoïde geesten of lijkt hun geloof in samenzweringstheorieën eigenlijk nog het meeste op religie? Journalist Maarten Reijnders dompelde zich jarenlang onder in de wereld van de samenzweringsgelovigen.

Hij sprak verscheidene Nederlandse complotdenkers. Van een herhaaldelijk veroordeelde ex-journalist die de jacht heeft geopend op pedo-netwerken tot een anti-vaccinatieactiviste die ervan overtuigd is dat de Holocaust zwaar wordt overdreven. Tevens sprak de auteur een succesvolle ondernemer die meent de moord op John F. Kennedy te hebben opgelost als ook een oprichter van een politieke partij die de luchtmacht wil inzetten tegen chemtrails sproeiende vliegtuigen.

In deze geactualiseerde editie van Complotdenkers besteedt Reijnders uitgebreid aandacht aan coronacomplotten, QAnon en de antisemitische wortels van deze samenzweringsfantasie over een geheime satanische elite. Ook legt hij uit hoe je een complottheorie kunt herkennen, waarom iedereen wel eens geneigd is om te vallen voor de verleiding van de samenzweringstheorie en waarom dat gevaarlijk is.

De auteur:

Maarten Reijnders (1976) is freelance journalist. Hij studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en de London School of Economics. Hij was medeoprichter van het e-zine Smallzine (1996-2004) en schreef onder meer voor Trouw, Webwereld en Bright. 
Reijnders website: www.rohypnol.nl

Complotdenkers koopt u bij (de webwinkel van ) uw lokale boekhandel of:

Boekgegevens:

Titel: Complotdenkers
Auteur: Maarten Reijnders
Genre: esoterie algemeen
Uitgave: paperback, 326 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, 28 juni 2021 (2e druk)
ISBN:  9789464247008
NUR: 720


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.