Pagina's

woensdag 23 maart 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Een splinter in de ziel' geschreven door Jolande van Gorssel

 Oorlogsgeheimen ontrafeld, hoe levens voorgoed veranderden door de Bijzondere wet na WO2


Een splinter in de ziel


EEN ZOEKTOCHT NAAR DE WAARHEID

Omdat haar familie vlak na de oorlog werd beschuldigd van verraad, en Sofie daar na al die jaren nog steeds mee worstelt, gaat ze op zoek naar de waarheid. Wat gebeurde er werkelijk in 1943 toen Joodse onderduikers werden verraden? Waarom werd juist haar oma gestraft? Werd de verzetsman Johannes Post wel op het landgoed in Ugchelen gearresteerd?

Sofie ontdekt dat er een groot verschil bestaat tussen geschiedschrijving en wat nabestaanden vertellen, en hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe meer ze wordt tegengewerkt. Als ze uiteindelijk persoonlijk bedreigd wordt, is ze vastbesloten de waarheid boven water te halen en dringt ze steeds dieper door in een wereld van spionage, verraad en intriges.

De auteur:

Jolande van Gorssel (Brummen 1957). 
Als 21-jarige is zij een kapsalon begonnen maar als kind wilde zij eigenlijk rechercheur worden. Gefascineerd door verhalen van tweede generatie oorlogstrauma’s is zij uiteindelijk toch haar hart gaan volgen door zaken te onderzoeken. Door haar sterke analytische vermogens en haar gevoel voor rechtvaardigheid is zij in staat om zorgvuldig verborgen zaken aan de oppervlakte te brengen. Mede daardoor brengt zij tegenwoordig veel van haar tijd door met schrijven en speuren in de archieven naar tegenstrijdigheden en onrecht betreffende de geschiedenis van WO2.

Bovenstaande over Jolande van Gorssel en het tot stand komen van ‘Een splinter in de ziel’ las ik bij Voordekunst.nl. 

Een splinter in de ziel koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Een splinter in de ziel
Auteur: Jolande van Gorssel
Genre: geschiedenis
Uitgave: paperback, 334 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, augustus 2021
ISBN: 9789464247053

(bron info: Uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.