Pagina's

woensdag 6 juli 2022

De vakanties liggen op de loer en het zal niet steeds overal stralend weer zijn. Ik las, bekeek en speelde met 'Young Scientist Vakantieboek - Op ontdekkingsreis' en genoot van de reis.

 Op ontdekkingsreis


Young Scientist Vakantieboek zomer 2022

Reis langs spannende ontdekkingen

Wist je dat er meerdere karretjes rondrijden op Mars? En dat je iemands hersenen kunt bestuderen zonder zijn of haar hoofd te openen? Wist je dat het hele internet bij elkaar evenveel weegt als een doosje aardbeien? En dat je wel anderhalve kilo bacteriën meesjouwt in je darmen?

Deze en nog veel meer leuke weetjes lees je in het nieuwe Young Scientist Vakantieboek. Ga mee op een knotsgekke ontdekkingsreis door het bijzondere zonnestelsel, het immense internet en ons waanzinnige brein. Tijdens deze reis kom je onder andere ook geniale getallen, machtige dinosauriërs en piepkleine microben tegen. Zo leer je wat we allemaal hebben ontdekt over de wondere wereld om ons heen!

Het 'Young Scientist Vakantieboek – Op ontdekkingsreis' is een boek voor avontuurlijke kinderen tussen de 8 en 12 jaar. 
In tien hoofdstukken wordt de nieuwsgierigheid van kinderen aangewakkerd door hen op een vrolijke manier in aanraking te brengen met wetenschap, zonder belerend te zijn.

Voor in het boek kan het kind zijn of haar naam invullen en een aantal vragen beantwoorden met betrekking tot hun favoriete ontdekking en wat ze nog willen ontdekken; dat is leuk om op latere leeftijd terug te lezen.

Het boek staat vol met quizzen, codekrakers, wetenswaardigheden, (kruiswoord)puzzels, proefjes en wist-je-datjes. En dat allemaal met onderwerpen die hedendaags zijn, zoals over de uitvinder van de bitcoin.
Kun jij de schuilnaam van de uitvinder ontcijferen?

Het 'Young Scientist Vakantieboek – Op ontdekkingsreis’ werkt ook aanlokkelijk voor de ouders; veel van hen zullen het jammer vinden dat ze zelf niet meer in deze leeftijdscategorie vallen.
Ik had dat gevoel in ieder geval wel!

De vakanties liggen op de loer en het zal niet steeds overal stralend weer zijn. Mocht regen of iets anders de kinderen belemmeren op pad te gaan, zullen ze zich met dit vakantieboek zeker niet vervelen. Heeft u meer dan één kind in deze leeftijdscategorie, is het leuk om meer boeken aan te schaffen zodat ieder op zijn of haar eigen niveau kan genieten.

“De maan is geen gave bol, maar zit vol kraters. Hoe zijn die ontstaan?”

Een experiment: Maankraters.

Hierna volgt in drie stappen hoe het experiment uitgevoerd moet worden en wat voor producten je er voor nodig hebt; we hebben ze waarschijnlijk allemaal in huis.
  • Platte plastic bak
  • Bloem
  • Cacaopoeder
  • Zeefje
  • Knikkers of steentjes van verschillende groottes
Lees in het boek wat je moet doen. Ga aan de slag en laat je verbazen!

Achter in het boek staat ook nog een prijsvraag.
Als je het antwoord kunt vinden, mag je de oplossing voor 1 september opsturen naar info@newscientist.nl. 
Zo maak je kans op een Young Scientist Scheurkalender 2023.

De makers van dit boek hebben het wederom klaargespeeld om op een speelse en uitdagende manier kinderen met wetenschap kennis te laten maken. Zoals je in het inkijkexemplaar kunt zien is het ‘Young Scientist Vakantieboek – Op ontdekkingsreis’ een vrolijk en rijk geïllustreerd vakantieboek geworden.



Ik waardeer dit juweeltje met vijf stralende sterren!


Over de makers: 

NewScientist verwondert en verandert je kijk op de wereld met fascinerende ideeën uit de wetenschap. Dankzij onze focus op ‘ideeën die de wereld veranderen' is NewScientist populair bij een breed publiek. Met het Young Scientist Vakantieboek wil de redactie kinderen op een speelse en uitdagende manier met wetenschap kennis laten maken.

Het Young Scientist Vakantieboek zomer 2022 koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het Young Scientist Vakantieboek – Op ontdekkingsreis
Auteur(s): redactie van NewScientist
Genre: non-fictie kinderboeken, 8 tot 12 jaar
Uitgave: paperback, 96 pagina’s
Uitgever: Veen Media B.V. , mei 2022
ISBN: 9789085717652
NUR: 210



Met dank aan NewScientist voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: NewScientist)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.