Pagina's

zondag 16 juni 2024

Ik las: 'Rijke mensen zijn anders' geschreven door Annejet van der Zijl

 Een Annika S.- thriller


Rijke mensen zijn anders

Wraak, spanning en intrige in de wereld van de elite

‘Rijke mensen zijn anders’ is het tweede deel in de Annika S. thrillerserie.  

Voor in het boek staat een lijst van personages, zodat je niet steeds na hoeft te denken over wie het gaat, mocht je het eerste deel niet gelezen hebben.

We vallen terug in de tijd naar de nasleep van Annika's val in het eerste boek. Terwijl zij in Duitsland een gecompliceerde strijd voert om genoegdoening te krijgen, staat rechercheur Martin Twisk voor een nieuwe uitdaging: een dubbele moord in een exclusief miljonairsdorp.

Van der Zijl weet de spanning meesterlijk op te bouwen door de verhaallijnen van Annika en Martin afwisselend te volgen. We glippen mee in Annika's gedachtewereld, waar wraakzucht en vastberadenheid haar drijfveren zijn. Ondertussen worstelt Martin met de duistere geheimen die de bewoners van het miljonairsdorp verborgen houden.

De auteur schetst een fascinerend beeld van de wereld van de elite, waar schijn bedriegt en moraal rekbaar is. De rijke personages in ‘Rijke mensen zijn anders’ zijn complex en gemotiveerd door eigenbelang, hebzucht en soms onwaarschijnlijke geheimen. Dit zorgt voor boeiende bewegingen binnen het verhaal.

“Ik voelde dat er naar me gekeken werd. In de lobby zaten een paar zakenmannen op hun nachtvlucht te wachten. Goed in het pak, hun koffers en attachétassen naast zich, een whisky met ijs in de hand. Even dacht ik nog dat ze naar iets of iemand achter me keken, maar nee, ze keken naar míj, naar mijn witte linnen jurk en het lichaam eronder. Ik rechtte mijn rug. Terwijl ik naar de liften liep, voelde ik hoe hun ogen me volgden.
Ik besefte dat ik niet meer onzichtbaar was. Bijna een jaar had ik niet bestaan in de ogen van de wereld – was ik hooguit een schim, een herinnering, een slachtoffer geweest. Het voelde alsof ik uit de dood was opgestaan. Annika Schaefer is terúg, dacht ik. Ik werd overspoeld door een allesoverheersend gevoel van triomf.”

Van der Zijls schrijfstijl is vlot en helder, waardoor het verhaal prettig leest. De spanning wordt subtiel opgebouwd door middel van korte hoofdstukken, cliffhangers en flashbacks. De auteur weet de lezer geboeid te houden met psychologische diepgang en onverwachte plottwists.
Het is prachtig om te lezen hoe zowel Martin als Annika tegen zichzelf aan het vechten zijn.

‘Rijke mensen zijn anders’ is een absolute aanrader voor liefhebbers van thrillers met een vleugje psychologie. De interessante karakters, de geslaagde spanningsboog en de beeldende beschrijvingen van de wereld van de elite maken van dit boek een pageturner die je tot het bittere einde in zijn greep houdt. 
Ben je klaar om je te verdiepen in een wereld vol wraak, geheimen en onverwachte wendingen? Duik dan snel in ‘Rijke mensen zijn anders’!



Auteur: 

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.
‘Rijke mensen zijn anders’  is het vervolg op ‘De val van Annika S.’

Neem ook een kijkje op de website van Annejet.

Rijke mensen zijn anders koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Rijke mensen zijn anders
Serie: Annika S. (2)
Auteur: Annejet van der Zijl
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 272 pagina's
Uitgever: The House of Books, oktober 2023
ISBN: 9789048842452
ISBN: 9789048842469 (eBook)
ISBN: 9789044367874 (digitale download)
NUR: 301, 305


Met dank aan The House of Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: The House of Books)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.