Pagina's

zondag 8 september 2024

Graag uw aandacht voor een voorpublicatie van 'Voortwaartse verdediging', een literaire spionageroman geschreven door Dave Dröge

 Literaire spionageroman


Voorwaartse verdediging

Een groep relatief onbeduidende schrijvers en boekliefhebbers sluit zich aan bij de European Intelligence Service, een uiterst geheime inlichtingendienst waarmee Europa wordt beschermd. Ondertussen dreigt een nieuwe wereldorde ter vervanging van de voor Europa en de wereldvrede gunstige rule-based orde.

Voorwaartse verdediging is een literaire spionageroman/thriller met o.a. een ‘controversiële’ theorie over 7 okt 2023, de AIVD en de Mossad.

Voor in het boek staan zowel een ‘Inhoudsopgave’ alsmede een lijst van personages, gevolgd door een ‘Vooruitblik’.

Hieronder lees je een korte samenvatting van elk van de vier delen, zoals aangegeven is door de auteur.

Deel 1: een verrassende aanmelding als geheim agent

Een Nederlandse schrijver, zelf van geen enkele betekenis in de wereld van literatuur, is geïmponeerd door een bestseller van een collega over Europa als Grand Hotel, waarna hij zich laat inboeken in een in zijn beleving meer realistisch Hotel Europa, een driesterrenhotel, gelegen in het centrum. Hierin begeeft hij zich, in navolging van zijn wereldberoemde collega, als hotelgast. Dit doet hij om te onderzoeken hoe het gesteld is met de maatschappelijke situatie. 
Tijdens zijn verblijf ontmoet hij respectievelijk een Afrikaanse, Aziatische, Oost-Europese en Amerikaanse vrouw, of droomt hij daarover vanachter zijn bureau. Pas later, tijdens de ontwikkeling van de relaties met zijn ‘maîtresses’, zo noemt hij ze, besluit hij om toch maar eens naar hun voornamen te vragen. Ze heten Malika, Yoko, Svetlana en Olivia. De vrouwen vertegenwoordigen elk een continent waarmee Europa een andere politieke connectie heeft. 
De maatschappelijke problemen groeien de onbeduidende schrijver ondertussen boven het hoofd en roepen de wens in hem op om Hotel Europa te redden van de ondergang. Dan leest hij bij toeval een dagboekfragment van een Nederlandse schoolvriend met Turkse ouders, Őzcan Tampmar, waardoor zijn interesse wordt gewekt in het werk van geheim agent. Hij besluit om zich hiervoor aan te melden.

Deel 2: infiltraties in Istanboel, Marrakesh en Den Haag

Als leerling geheim agent reist hij met de ervaren AIVD-luitenant Fopke Troelstra naar o.a. Istanboel en Marrakesh. In deze steden ontspint zich een spionagezaak rondom de zakenbank Blaze Hazard International waarbij inlichtingendiensten van meerdere landen betrokken zijn. 

Deel 3: onderduiken in een Kibboets

De geheim agente Vaisa en het getuigenmeisje (Asiya) duiken onder in Israël, Tel Aviv. Wanneer Vaisa het meisje op 6 oktober onderbrengt in een Kibboets, gelegen in het zuidwesten van het beloofde land, ziet ze op de terugweg dat, dicht bij de grens met Gaza, een muziekfeest wordt gehouden voor jongeren van haar leeftijd. Het zijn allemaal vredesactivisten en vrijgevochten types. Dat spreekt haar aan. Ze besluit een dagje vrij te nemen en dit feest te bezoeken. 

Deel 4: onderzoek door de European Intelligence Service

De leden van de European Intelligence Service onderzoeken de gebeurtenissen rondom de 7e oktober 2023 tot op de bodem. Ze gaan op zoek naar zowel het getuigenmeisje als naar Vaisa en willen meer te weten komen over de zakenbank. Daartoe bezoeken ze de hoofdvestiging in Istanboel. Tijdens deze speurtocht doen ze een schokkende ontdekking. Daarop ontspint zich een slotakkoord tussen verschillende geheime diensten.

De auteur Dave Dröge, over zichzelf op zijn website.

Boeken, zowel non-fictie als fictie, heb ik altijd graag gelezen, maar met schrijven ben ik pas begonnen rond mijn 44ste. In de periode daarvoor heb ik gewerkt aan de ontwikkeling en het ontwerpen van bedrijfskundige informatiesystemen, o.a. voor een softwarebedrijf uit Israël, waardoor ik meerdere keren naar Tel Aviv en Eilat ben geweest. Naast dit werk studeerde ik in die periode af in twee richtingen psychologie en behaalde ik een BAPD-kwalificatie voor diagnostiek en modules in bedrijfskunde en environmental sciences. 
Vanaf 2010 werk ik als zorgbegeleider en ben ik daarnaast romans gaan schrijven.

Mijn mening over deze voorpublicatie ‘Voorwaartse verdediging’ volgt op een latere datum op dit blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.