Pagina's

woensdag 4 september 2024

Ik las 'De zonnewendemoord' geschreven door Dirk Hermans

 


De zonnewendemoord


‘De zonnewendemoord’ van Dirk Hermans is een intrigerende toevoeging aan het genre politiethriller. Dirk Hermans, bekend om zijn veelzijdigheid als schrijver toont ook in deze roman zijn talent voor het creĆ«ren van een spannende en mysterieuze sfeer.

Het verhaal grijpt op de eerste bladzijde al meteen de aandacht van de lezer. Over wie gaat het hier, vraag je jezelf af?
Daarna worden de meeste hoofdstukken voorzien van een datum en is het duidelijk over wie je daar leest. De projectontwikkelaar Rudi Goossens stelt zich uitgebreid aan de lezer voor. Zijn familie-banden zijn ook al snel duidelijk. Het bedrijf van Goossens zette in Bree een woon-zorgcentrum neer waarin een heleboel mensen honderd duizenden euro’s investeerden. 

“Plots stopte de retriever alsof hij wild geroken had. Het was per slot van rekening een jachthond. Hij begon te graven en gooide dikke pollen gras en bosgrond omhoog. Toen draaide hij zich naar zijn baasje en begon onbedaarlijk te blaffen…
...Op een meter afstand van de hond bleef hij plots stokstijf staan. Nee, dit zag hij verkeerd. Hij veegde door zijn ogen, keek opnieuw, maar het was er nog steeds: een menselijke hand die boven de opgedolven bosgrond uitstak.”

Hoofdpersonage Joris Vanhout is een ervaren hoofdinspecteur en wordt geconfronteerd met een zaak die dieper gaat dan hij in eerste instantie dacht. De leden van zijn team zijn Dirk Peeters, Inge Creemers en David Somers staan hem daarin bij voor zover dat hen mogelijk is. Ze zijn net echte mensen die hun eigen (on)hebbelijkheden hebben.

“Het geweer zwaaide even weg van het hoofd van Geerits en toen klonk er een schot. De linker zijruit van de wagen versplinterde en de kogel boorde zich in de zijbalk van de wagen.”

Hermans' schrijfstijl is vlot en toegankelijk, waardoor de pagina's snel door je vingers vliegen. De beschrijvingen van de omgeving en de personages zijn heel uitgebreid en zorgen ervoor dat, ondanks dat er wat typefoutjes zijn en er wel heel erg veel personages meespelen, het verhaal blijft boeien.
Als Nederlands lezer zul je even moeten wennen aan de afkortingen van de meewerkende politiediensten in BelgiĆ«. 

De combinatie van persoonlijke drama's en een complexe misdaadzaak maakt ‘De zonnewendemoord’ tot een politiethriller die zowel fans van het genre als nieuwe lezers aan zal spreken.



De auteur:

Dirk Hermans is een gepensioneerde leraar Nederlands-Engels-Geschiedenis en een ex-journalist en copywriter. Momenteel is hij nog actief als schrijver en als uitgever bij zijn eigen uitgeverij Vertelpunt.
In het verleden schreef hij al twee autobiografische romans ‘Help! Mijn engelbewaarder wil met brugpensioen’ en ‘Hoera! Mijn engelbewaarder is terug’, twee thrillers ‘Schaak’ en ‘Witte Wolven’ en twee jongensboeken ‘Guus & Luuk in Arteria’ en ‘Chaos in Arteria’ met zijn eigen kleinkinderen in de hoofdrol. 
Daarnaast schreef hij met ‘De magische reis’ een boek over hoe je een boek moet schrijven waarin hij zijn ervaringen als schrijver en uitgever neerpende.

De zonnewendemoord koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De Zonnewendemoord
Serie: Joris Vanhout politiethriller (1)
Auteur: Dirk Hermans
Genre: roman, politiethriller
Uitgave: paperback, 256 pagina's
Uitgever: Vertelpunt Uitgevers, april 2024
ISBN: 9789492887672


Met dank aan Vertelpunt Uitgevers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Vertelpunt Uitgevers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.