Pagina's

zaterdag 14 september 2024

Ik las 'Tussen de dagen', een literaire roman geschreven door Luc Vandromme

 


Tussen de dagen 

Een meesterlijke vertelling die nog lang blijft hangen...

Luc Vandromme weet je met 'Tussen de dagen' te betoveren. 
Deze roman is een indrukwekkende reis door tijd en ruimte, waarin verleden en heden op ingenieuze wijze met elkaar verweven worden. De auteur neemt je mee op een avontuur dat zowel intellectueel stimulerend als emotioneel ontroerend is. 

Het boek bestaat uit twee parallelle verhaallijnen. Aan de ene kant volgen we in 2009 Mauro, een man die worstelt met een traumatische gebeurtenis uit zijn verleden. Aan de andere kant duiken we in de wereld van de 16e eeuw, waar wetenschappelijke ontdekkingen de gevestigde orde bedreigen. Op het eerste gezicht lijken deze verhalen niets met elkaar te maken te hebben, maar geleidelijk aan onthult Vandromme de subtiele verbanden tussen beide tijdperken.

“Hij liet de corpulente hulppriester in de gang achter en liep in de richting van de kapel. Daar kon hij rustig nadenken. Die Misa moest worden gestraft, monddood worden gemaakt, vooraleer ze iemand van zijn nachtelijke bezoeken op de hoogte bracht. Zijn schoenen knerpten in de kraaknette gang. Het stoorde hem. Net zoals de portretten van zijn voorgangers die op hem neerkeken.” 

De schrijfstijl van Vandromme is zowel poëtisch als toegankelijk. Hij weet complexe thema's als tijd, liefde, macht en dood op een heldere en boeiende manier te verwoorden. De beschrijvingen zijn zo levendig dat je je als lezer volledig onderdompelt in de verhaalwereld. De twee verhaallijnen vloeien naadloos in elkaar over en creëren een geheel dat groter is dan de som der delen.

“Constant ben ik aan het dagdromen. Het is mijn verdedigingsschild tegen alle verwarrende pijlen die op me worden afgevuurd. Door te fantaseren behoud ik vaste grond en houd ik de band met mijn ware aard levendig. Ik ben Italiaan, geboren en getogen in Lettopalena. Ik houd van bergen, tomatensauzen, olijven en rozemarijn. Niet van aardappelen, worst en appelmoes. Ik haat de Belgische kilte.”

Tot het einde toe weet Vandromme je te verrassen met onverwachte wendingen. Onder de spannende oppervlakte schuilt een filosofische reflectie op het leven, de dood en de betekenis van tijd.
De thema's die in 'Tussen de dagen' aan bod komen zijn universeel; ze zullen iedereen aanspreken.

'Tussen de dagen' is een meesterwerk wat je niet snel zult vergeten. Het is een boek dat je uitdaagt om na te denken over de grote vragen van het leven. Of je nu een liefhebber bent van historische romans, psychologische thrillers of filosofische werken, dit boek zal je zeker aanspreken. ‘Tussen de dagen’ is een absolute aanrader!

De auteur

Luc Vandromme (België, 1961) is pedagoog, schrijver, beeldend kunstenaar en jazz-zanger. Eerder publiceerde hij zeven romans. De verschillende kunstdisciplines ziet hij als een middel om beelden te creëren. Zijn artistieke werk beschouwt hij als een onlosmakelijk geheel waarbij zijn hoofdaandacht uitgaat naar het schrijven. Daarin vinden zijn verbeelding en zijn ‘stem’ hun diepste uitdrukking.

Tussen de dagen koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Tussen de dagen
Auteur: Luc Vandromme
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 506 pagina's
Uitgever: Godijn Publishing, februari 2024
ISBN: 9789464641813
ISBN: 9789464641820 (eBook)
NUR: 301


Met dank aan Godijn Publishing voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Godijn Publishing)

1 opmerking:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.