Mijn recensies in 2023

Pagina's

donderdag 22 oktober 2020

Ik las: 'High class date' geschreven door Vera Stupenea

 


High class date

De jonge en aantrekkelijke Veronica Pauw wordt vermist. Haar vriendin Martine meldt de vermissing bij de politie. Rechercheur Pieter Gravemaker ontdekt al snel dat Veronica het laatst werd gezien bij High
Class Dating, een relatiebemiddelingsbureau voor welgestelden.

Robert van Dijk, begeerd vrijgezel en klant bij High Class Dating, wordt al snel beschouwd als verdachte. Maar hij is niet de enige. De praktijken van Beate van Wassenaer, eigenaresse van High Class Dating, worden ook onderzocht door de politie. Zij blijkt een enkele keer minder welgestelde vrouwen als cliënt aan te nemen, maar waarom? Ondertussen vindt de
politie de levenloze lichamen van een aantal vrouwen in een weiland. Onderzoek wijst uit dat deze vrouwen eveneens bij High Class Dating zijn geweest.

De zaak krijgt een bizarre wending wanneer Martine zich inschrijft bij High Class Dating…
(bron info: achterflap)

Mijn mening:

Wat een heerlijke thriller!
Vanaf de eerste bladzijden blijf je gekluisterd aan het boek waardoor je het  in een mum uit hebt. 
Er is bovendien sprake van een vloek uit de zeventiende eeuw…
Rust deze vloek nog steeds op mensen in de omgeving?

“Pieter hield de foto’s van de vrouwen omhoog. 
‘Het waren mooie vrouwen van zo’n 25 jaar oud. Op de foto zagen ze er niet zo goed uit dus hebben de deskundigen van de ETVR vannacht nog een verantwoorde reconstructie gemaakt. Ze hebben ze er waarschijnlijk uitgezien. We willen dus graag weten of deze vrouwen zijn wie wij denken...’ “

De hoofdpersonages worden stuk voor stuk goed beschreven; de een is wat lomper dan de ander, maar ze allemaal levensvatbaar te noemen.

“Hij had in haar borst geknepen omdat hij duidelijk wilde maken dat hij door die opgeblazenheid heen keek. Dat hij de keerzijde van de samenleving was, de rauwe kant. Ze had het onmiddellijk begrepen.”

De spanning wordt goed opgebouwd door wisselend vanuit verschillende personages te schrijven en de lezer wordt verrast met contacten tussen de personages onderling; contacten die je zeker niet verwacht had. Dit soort verrassingen maken een goed verhaal.

Tijdens het lezen zul je het vermoeden krijgen dat je weet wie de dader is, maar dan blijkt dat het allemaal niet zo eenvoudig is.
De auteur heeft gezorgd voor een onverwachte en sterke ontknoping.

Ik heb ‘High class date’ graag gelezen.


De auteur:

Vera Stupenea (1973) werd geboren in Siberië, Rusland en groeide op in Chisinau, Moldavië. Ze voltooide daar haar gymnasiumopleiding en later haar universitaire opleiding in moderne vreemde talen. Na haar studie ging Vera werken bij de Verenigde Naties in Chisinau. Een jaar later kreeg ze een studiebeurs om in Nederland te studeren. In 1997 kwam Vera naar Nederland, voltooide haar doctorandus opleiding aan het Institute of Social Studies in Den Haag en werd docent Engels aan het Petrus Canisius College in Alkmaar. Een paar jaar later begon Vera met het schrijven van Engelse lesboeken voor verschillende educatieve uitgeverijen, zoals Malmberg, ThiemeMeulenhoff, Noordhoff Uitgevers enz. Inmiddels is zij auteur van ruim 50 educatieve boeken. In haar vrije tijd golft Vera graag. Ze houdt ook van reizen.

Lees meer over Vera op haar website.

Eerder las ik van Vera: Moord om de hoek

High class date koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: High class date
Auteur: Vera Stupenea
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 232 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, oktober 2019 
ISBN: 9789463387156
NUR: 305


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.