Pagina's

donderdag 16 mei 2024

Ik las en genoot van 'Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?' van de makers van NewScientist

 Young Scientist
100 waanzinnige weetjes over je lichaam


Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?

‘Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?’ is een hilarisch en informatief boek van de makers van NewScientist, gericht op nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar. In het boek staan honderd gekke weetjes over het menselijk lichaam, het beantwoordt vragen die kinderen zich misschien nooit eerder hebben durven stellen en moedigt ze aan om meer te leren over de wonderlijke werking van ons lichaam.

De schrijfstijl is vlot, humoristisch en kindgericht, waardoor de informatie op een boeiende en toegankelijke manier wordt gepresenteerd. De vele illustraties maken het boek extra leuk om te lezen en zorgen voor een mooie aanvulling op de tekst.
Elk hoofdstuk behandelt een ander thema en staat vol met interessante weetjes, leuke weetjes en verbazingwekkende feiten. De vragen die in het boek worden beantwoord, zijn niet alleen grappig, maar ook leerzaam en dragen bij aan een beter begrip van het menselijk lichaam.

‘Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?’ is niet alleen een leuk leesboek voor kinderen, maar ook een waardevolle bron van informatie over het menselijk lichaam. Het boek stimuleert de nieuwsgierigheid van kinderen en moedigt ze aan om meer te leren over de wondere wereld om hen heen. 
De makers van dit boek, t.w. de redactie van NewScientist heeft het klaargespeeld om op een speelse en uitdagende manier kinderen met wetenschap kennis te laten maken. Het boek leest lekker weg en alles wordt duidelijk uitgelegd. Het boek werkt zonder meer stimulerend!

Een absolute aanrader voor kinderen die meer willen weten over hun lichaam en bovendien niet bang zijn om een beetje te lachen...




Over de makers: 

NewScientist verwondert en verandert je kijk op de wereld met fascinerende ideeën uit de wetenschap. Dankzij de focus op ‘ideeën die de wereld veranderen' is NewScientist populair bij een breed publiek. Ook met ‘Waar blijft een scheet als je hem inhoudt? wil de redactie kinderen op een speelse en uitdagende manier met wetenschap kennis laten maken.

Lees hier mijn recensie van:

Waar blijft een scheet als je hem inhoudt? koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Waar blijft een scheet als je hem inhoudt?
Serie: 100 waanzinnige weetjes over je lichaam (2)
Auteur(s): redactie van NewScientist
Genre: non-fictie kinderboeken, 8 tot 12 jaar
Uitgave: paperback, 200 pagina’s
Uitgever: Veen  Media, september 2023
ISBN: 9789085718376 
NUR: 210
Illustraties: Jurriaan Gorter, Cees Heuvel (quickcartoon.nl) 


Met dank aan Veen Media voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Veen Media)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.