maandag 21 juni 2021

Ik las, bekeek, probeerde en nog veel meer: 'Young Scientist Vakantieboek - Reis rond de aarde'. Van de makers van NewScientist

Reis rond de aarde


Young Scientist Vakantieboek – Reis rond de aarde


Wist je dat er in Nederlandse moerassen soms mummies worden gevonden? Dat het tropisch regenwoud ook wel het ‘medicijnkastje van de aarde’ wordt genoemd? En dat er onder andere honden, apen en schildpadden de ruimte in zijn gestuurd?

In het nieuwe Young Scientist Vakantieboek lees je een heleboel waanzinnige weetjes over allerlei plekken op en rond de aarde! Duik in de woeste golven van de oceanen, ga klappertanden op de ijskoude polen, neem een kijkje in het bloedhete binnenste en ontdek waar je allemaal nog meer naartoe zou kunnen gaan. Of waar je over kunt dromen, want niet elke plek is even goed bereikbaar…

Wil je weten hoe je een kompas maakt? Of zelf een vulkaan laten uitbarsten? Of liever een geheime code ontcijferen? Het boek zit ook nog vol met spannende proefjes en pittige puzzels. Ga dus gauw mee op wereldreis!


Mijn mening:

Het 'Young Scientist Vakantieboek' is een boek voor avontuurlijke kinderen tussen de 8 en 12 jaar. 
In tien hoofdstukken wordt de nieuwsgierigheid van kinderen aangewakkerd door hen op een vrolijke manier in aanraking te brengen met wetenschap, zonder belerend te zijn.

Voor in het boek kan het kind zijn of haar naam invullen en een aantal vragen met betrekking tot reizen; dat is leuk om op latere leeftijd terug te lezen.
Het boek staat vol met quizzen, codekrakers, wetenswaardigheden, (kruiswoord)puzzels, proefjes en wist-je-datjes. 
Het 'Young Scientist Vakantieboek – Reis rond de aarde' werkt ook aanlokkelijk voor de ouders; veel van hen zullen het jammer vinden dat ze zelf niet meer in de leeftijdscategorie vallen voor wie het boek bedoeld is.
Ik had dat gevoel in ieder geval wel!

De vakanties liggen op de loer en het zal niet steeds overal stralend weer zijn. Mocht regen of iets anders de kinderen belemmeren op pad te gaan, zullen ze zich met dit vakantieboek zeker niet vervelen. Heeft u meer dan 1 kind in deze leeftijdscategorie, is het leuk om meer boeken aan te schaffen zodat ieder op zijn of haar eigen niveau kan genieten.

Een experiment: zout water zoet maken.

“97 procent van het water op aarde is zout. Het stroomt in de zee├źn en oceanen. Maar 3 procent is zoet, terwijl dat het water is dat mensen kunnen drinken. Sommige landen zijn ontzettend droog en hebben niet eens rivieren. Wat zou het fijn zijn als zij gewoon zeewater konden drinken! Daarvoor moet je eerst het zout uit het zeewater halen. Als je alleen een paar druppeltjes nodig hebt, is dat gelukkig vrij simpel. Probeer maar!”

Hierna volgt in drie stappen hoe dat gedaan moet worden en wat voor producten je er voor nodig hebt; we hebben ze waarschijnlijk allemaal in huis.

De makers van dit boek, t.w. de redactie van NewScientist heeft het klaargespeeld om op een speelse en uitdagende manier kinderen met wetenschap kennis te laten maken. Zoals je in het inkijkexemplaar kunt zien is het ‘Young Scientist Vakantieboek – Reis rond de aarde’ een vrolijk en rijk ge├»llustreerd vakantieboek geworden.

Ik waardeer dit juweeltje met vijf stralende sterren!


Young Scientist Vakantieboek – Reis rond de aarde koopt u bij (de webwinkel van) uw favoriete boekhandel of bij:

Boekgegevens: 

Titel: Young Scientist Vakantieboek – Reis rond de aarde
Auteur(s): redactie van NewScientist
Genre: vakantieboek, 8 tot 12 jaar
Uitgave: paperback, 100 pagina’s
Uitgever: Veen Media BV, 26 mei 2021
ISBN: 9789085717263 
Onderwerp: natuur, dieren, wetenschap, technologie


Met dank aan NewScientist voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.