Pagina's

donderdag 23 mei 2024

Vandaag in de schijnwerpers: 'Nathan en de Magische Hoorn' geschreven door Fatih Incekara met illustraties van Dilek Altıntaş Birben

 


Nathan en de Magische Hoorn

Nathan de Neushoorn schenkt zijn drie kinderen ieder een hoorn, slechts één hoorn is echter authentiek en heeft de magische kracht om het meest geliefde dier van de savanne te worden. Wie heeft Nathans Magische Hoorn gekregen? De drie kinderen komen er tijdens hun speurtocht achter dat de magische kracht niet in de hoorn zit. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Nathan en de Magische Hoorn is gebaseerd op de ringparabel uit het verhaal ‘Nathan de Wijze’ uit 1779 geschreven door de Duitse filosoof en schrijver Gotthold Ephraim Lessing (1729-1781). 
In de ringparabel krijgen drie zonen van een vader elk een ring; slechts één ring is echter authentiek en maakt de drager ervan geliefd bij mensen. De drie zonen, die de drie grote monotheïstische religies symboliseren (Islam, Christendom en Jodendom), begrijpen dat ze alleen door goed gedrag de authenticiteit van de ring kunnen bewijzen.

Eerder las ik van Fatih Incekara en Dilek Altıntaş Birben 
HAY en zijn dierenvrienden.

Nathan en de Magische Hoorn koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Nathan en de Magische Hoorn
Auteur: Fatih Incekara
Illustraties: Dilek Altıntaş Birben
Genre: prentenboek, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
Uitgave: hardcover, 24 pagina’s
Uitgever: Levendig Uitgever, mei 2024
ISBN: 9789083392929
NUR: 273


Met dank aan Levendig Uitgever voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Levendig Uitgever)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.