Mijn recensies in 2023

Pagina's

donderdag 9 mei 2024

Vandaag in de schijnwerpers: 'Nocturne voor Messina' geschreven door Boris Eustatia

 


Nocturne voor Messina

'Nocturne voor Messina' is een zoektocht naar identiteit en acceptatie. Kun je succes koesteren als je in de steek bent gelaten?

Kort nadat zijn moeder is verongelukt, speelt David haar lievelingsnocturne. Hij verwacht de liefdevolle hand van zijn vader op zijn schouder, maar die slaat hem van de pianokruk. David zoekt naar houvast, maar raakt in de war als zijn lerares Duits zich tijdens de les door hem laat begluren. Zijn hautaine, eerste vriendinnetje is slechts in hem geïnteresseerd om zijn lichte tintje en donkere krullen. 
Kleinburgerlijkheid maakt hem ziedend. Alles verandert wanneer de beeldschone Messina in zijn leven verschijnt. Voor haar wil hij leven. Verraad brengt hem naar Wall Street. Daar omarmt hij vriendschap, hoge hakken en bedrog. Kun je succes koesteren als je in de steek bent gelaten? 

'Nocturne voor Messina' is een ‘mannenboek’, een zoektocht naar identiteit en acceptatie, tegen de achtergrond van de jaren tachtig tot kort na de instorting van de Twin Towers.


De auteur:

Boris Eustatia werd geboren in Nijmegen, groeide op in Dukenburg, een buitenwijk van Nijmegen. Zijn vader was een van de eerste Antillianen die eind jaren vijftig naar Nederland kwam om er te studeren. 
Boris Eustatia groeide op in Nijmegen en op Curaçao. Hij studeerde aan de Radboud Universiteit. In 1997 richtte hij samen met zijn broer loopbaanadviesbureau Qompas op. Dat bedrijf is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot de grootste aanbieder van diensten op het gebied van loopbaanoriëntatie- en begeleiding (LOB).
In 2023 richtte hij Lobster Publishing op. ‘Nocturne voor Messina’ is zijn debuut. Met zijn stijl kleurt hij buiten de lijntjes van politieke correctheid.

Nocturne voor Messina koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Nocturne voor Messina
Auteur: Boris Eustatia
Genre: roman
Uitgave: paperback, 240 pagina's
Uitgever: Lobster Publishing, september 2023
ISBN: 9789083300009
ISBN: 9789083300016 (eBook)
NUR: 301


Met dank aan Lobster Publishing voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Lobster Publishing)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.