Pagina's

dinsdag 25 juni 2024

Ik las: 'Kansloos' geschreven door Petra Spark

 Jullie zoon was niet de eerste,
maar hij is evenmin de laatste...


Kansloos

Een meeslepende thriller met verrassende wendingen

Petra Spark bewijst met haar zesde thriller ‘Kansloos’ opnieuw haar talent om lezers te boeien en verrassen. Het verhaal begint met een tragische gebeurtenis: de negentienjarige zoon van de premier komt om het leven. Al snel blijkt dat er meer speelt dan een ongeluk, wanneer de premier een anonieme bedreiging ontvangt: “Jullie zoon was niet de eerste, maar hij is evenmin de laatste.”
Rechercheurs Roy De Busser en Sophia Karsten worden op de zaak gezet en stuiten op een web van leugens en geheimen. 

De kracht van ‘Kansloos’ zit in de meeslepende plot en de goed uitgewerkte personages. Spark wisselt behendig af tussen de perspectieven van Roy, Sophia en diverse andere betrokkenen, waardoor je als lezer steeds een stapje voor bent. De spanning wordt langzaam opgebouwd en je wordt constant op het verkeerde been gezet. De auteur weet op een subtiele manier hints te geven over de dader, zonder dat het verhaal te voorspelbaar wordt. Hoofdinspecteur Magda Zempels houdt haar personeel scherp, maar wordt ook steeds menselijker naarmate het verhaal vordert.

“Met een zwaar gemoed bedacht ze dat Isabelle het vast niet fijn zou vinden als ze zou ontdekken dat ze van plan was in het verleden van haar broer te duiken. Ze suste zichzelf met de gedachte dat ze daar nog niets van hoefde te weten. Haar intuïtie vertelde haar dat ze een potentieel verhaal in handen had. Hoe groot was de kans dat twee vrienden op precies dezelfde manier omkwamen?”

Naast de spanning is er ook aandacht voor de psychologie van de personages. Roy en Sophia hebben allebei hun eigen problemen en worstelen met het verleden. Dit maakt ze tot meer dan alleen clichés en zorgt ervoor dat je je in ze kunt inleven. Ook de andere karakters zijn goed uitgewerkt en dragen bij aan de complexiteit van het verhaal.

“De witte lelies in Roy’s hand geurden heerlijk. Het was de geur van schoonheid, nieuw leven en hoop. Hij ging zitten op Elizes graf, met zijn rug naar haar toegekeerd. De rust die over hem was gekomen na het oplossen van deze zaak kende een hoogtepunt. Het was alsof hij thuiskwam.”

De schrijfstijl van Petra Spark is vlot en prettig leesbaar. Ze weet complexe onderwerpen op een heldere manier te beschrijven en gebruikt korte, krachtige zinnen. De dialogen zijn realistisch en geven de personages meer diepgang. 

‘Kansloos’ is een absolute aanrader voor fans van thrillers. Het is een spannend en origineel verhaal met goed uitgewerkte personages en een verrassende ontknoping.



De auteur:

Petra Spark – Vilvoorde, België – heeft van jongs af een voorliefde voor bloedstollende verhalen. 
In 2017 debuteerde ze met de thriller Artikel 13 bij Houtekiet, een imprint van Veen, Bosch & Keuning. Vervolgens verschenen Eén kans op zes, Gruwelijke Gave. Astarte en De Patient verschenen bij Uitgeverij LetterRijn.
Kansloos is haar zesde thriller.
Lees meer over Petra op haar auteurspagina bij Uitgeverij LetterRijn.

Eerder las ik van Petra Spark:

Kansloos koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Kansloos
Auteur: Petra Spark
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 292 pagina's
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn, november 2023
ISBN: 9789493192799
ISBN: 9789493192829 (eBook)


Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij LetterRijn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.