donderdag 18 augustus 2022

Ik las: 'Astarte' geschreven door Petra Spark

 


Astarte

Als een vrouw vermoord wordt teruggevonden in een ondergrondse parkeergarage wordt rechercheur Sam Faingart ingeschakeld. In zijn zoektocht naar de identiteit van het slachtoffer krijgt hij hulp van de forensisch patholoog Olivia Vandenberghe. Zij komt tijdens de autopsie tot een lugubere ontdekking. 
‘Astarte’ is zeker geen boek voor tere zieltjes, maar door de prettige manier van schrijven is het een verhaal geworden dat voor iedereen goed leesbaar is.

Wanneer er daarna ook menselijke resten worden ontdekt in een Vilvoords kasteel en er bovendien vrouwen verdwijnen, wordt de zoektocht van Sam steeds ingewikkelder. De lijkschouwing toont aan dat er een gruwelijk verband is tussen de verschillende zaken. Wat hebben een vijftig jaar oude moord, twee vermoorde vrouwen en de ontvoering van een kasteeleigenares met elkaar te maken?

“Waarom had ze hem in de wagen gelaten? Waarom had ze zijn raampje open laten staan? Wat deed die persoon in haar auto? Ze keek nogmaals naar de passagiersstoel naast William in de hoop dat ze zich alles had ingebeeld. Dat was niet het geval.
Ze zag dat Paardje op de schoot van de indringer lag.
Ze zag donkere vlekken op Williams t-shirt, vlak onder zijn kin die op zijn borstkas rustte. Was het bloed?”

De belangrijkste personages zijn hier Sam en Olivia; ze worden al snel voorgesteld aan de lezers en naarmate het verhaal vordert leer je ze ook beter kennen.
Tijdens het lezen blijkt dat Sam dingen meegemaakt heeft die geen mens mee zou moeten maken; toch zeker kinderen niet! 
Olivia heeft zelf ook het een en ander voor haar kiezen gekregen en het is duidelijk dat ze nog niet alles heeft kunnen verwerken. 
Deze feiten heeft deze twee hoofdpersonen gemaakt tot wie ze zijn geworden.

“Sam graaide naar zijn mobieltje in zijn jaszak. Hij zocht Michaels naam in het overzicht en zijn telefoon maakte verbinding. Op het moment dat hij Michaels stem hoorde, klonk er een harde knal.
Sams mobieltje viel uit zijn handen. Hij greep naar zijn borst, waar zich een rode vlek vormde. 
Toen hij opkeek, keek hij in de loop van een geweer.”

Deze psychologische thriller is goed uitgewerkt en de personages hebben stuk voor stuk een duidelijke plaats in het verhaal.
Ik kan me goed voorstellen dat ‘Astarte’ het eerste deel is van een reeks thrillers met Sam en Olivia in de hoofdrollen.Over de auteur:

Petra Spark – Vilvoorde, België – debuteerde in mei 2017 met de thriller Artikel13, bij Houtekiet, een imprint van Veen, Bosch & Keuning. In 2019 en 2020 verschenen respectievelijk Eén kans op zes en Gruwelijke Gave bij uitgeverij Kramat.

Astarte koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Astarte
Auteur: Petra Spark
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 309 pagina’s
Uitgever: uitgeverij LetterRijn, 22 oktober 2021
ISBN: 9789493192140
ISBN: 9789493192201 (eBook)


Met dank aan uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: uitgeverij LetterRijn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.