Pagina's

zaterdag 22 juni 2024

Laat de vakantie maar komen, met regen of zonneschijn, in binnen- of buitenland! Ik las, bekeek en genoot van 'Young Scientist Vakantieboek Zomer 2024'.

 Ga mee op ontdekkingsreis!


Young Scientist Vakantieboek Zomer 2024

Wist je dat de Waddeneilanden steeds verder naar het oosten wandelen? En dat op het eiland Spitsbergen meer dan een miljoen zaden in een ijskoude kluis liggen? En dat sterrenkundigen met een grote telescoop in Hawaï misschien wel een buitenaards ruimteschip hebben ontdekt?

Ga mee op reis naar de meest bijzondere en bizarre eilanden ter wereld. Onderweg kom je langs kleurrijke koralen, griezelige grotten, vurige vulkanen, reizende ratten, absurde alfabetten, drijvende steden, zinkende landen en nog veel meer.

Wil je liever zelf aan de slag? Dit zomerse doeboek zit vol met pittige puzzels, interessante feitjes en spannende proefjes. Ben je klaar voor je ontdekkingsreis?

Mijn mening:

Wie heeft de beelden op Paaseiland gemaakt? Waar vind je reuzenschildpadden en dwergolifanten? Wie lagen er voor Pampus? En welke eilanden dreigen kopje onder te gaan?  

De negende editie van het succesvolle vakantieboek van Young Scientist heeft als thema eilanden
Je leest op welk eiland je de grootste vulkaan ter wereld vindt, hoe je kunt overleven op een onbewoond eiland en hoe je een nepeiland maakt. 

Het 'Young Scientist Vakantieboek – Zomer 24' is een boek voor nieuwsgierige en avontuurlijke kinderen tussen de 8 en 12 jaar. 
In tien hoofdstukken wordt de nieuwsgierigheid van kinderen aangewakkerd door hen op een vrolijke manier in aanraking te brengen met wetenschap, zonder belerend te zijn.
Lees hier ook over de Floresmens en waarom ze zo klein waren.

Voor in het boek kan het kind zijn of haar naam invullen en een aantal vragen beantwoorden met betrekking tot hun favoriete eiland en welk avontuur ze kunnen bedenken dat zich afspeelt op hun lievelingseiland. Dat is leuk om op latere leeftijd terug te lezen.
Zijn er meer kinderen tussen 8 en 12 jaar in het gezin, kan iedereen op deze manier zijn eigen boek hebben.
De vakanties liggen op de loer en het zal niet steeds overal stralend weer zijn. Mocht regen of iets anders de kinderen belemmeren op pad te gaan, zullen ze zich met dit vakantieboek zeker niet vervelen.

Achter in het boek is zelfs nog een PRIJSVRAAG te vinden!
De oplossing kun je voor 2 september 2024 insturen naar info@newscientist.nl om kans te maken op de Young Scientist Wetenschapskalender 2025. 
Onder alle goede inzendingen worden twee scheurkalenders verloot.
Indien je nu zelf een limerick kunt maken, stuur die dan met de oplossing mee. Ook de slimmerik met de mooiste limerick ontvangt een scheurkalender.

Het 'Young Scientist Vakantieboek – Zomer 24' is ook heerlijk voor oudere kinderen en ouders om van de inhoud mee te genieten.
Ik heb er van genoten.


Over de makers:

NewScientist verwondert en verandert je kijk op de wereld met fascinerende ideeën uit de wetenschap. Dankzij onze focus op ‘ideeën die de wereld veranderen' is NewScientist populair bij een breed publiek. Met het Young Scientist Vakantieboek wil de redactie kinderen op een speelse en uitdagende manier met wetenschap kennis laten maken.

Young Scientist Vakantieboek Zomer 2024 koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Young Scientist Vakantieboek Zomer 2024
Auteur(s): Redactie NewScientist
Genre: vanaf 8 jaar, wetenschap en technologie
Uitgave: paperback met illustraties, 96 pagina’s
Uitgever: New Scientist, 22 mei 2024
ISBN: 9789085718307
NUR: 210


Met dank aan NewScientist voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: NewScientist)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.