Pagina's

maandag 24 juni 2024

Ik las 'Het geheim om voor te sterven' geschreven door Hasko van Dalen

 Een Weense privédetective


Het geheim om voor te sterven

Spanning in Wenen met privédetective Otto Klein

Hasko van Dalen neemt ons in zijn derde boek met privédetective Otto Klein mee naar het sfeervolle Wenen. In ‘Het geheim om voor te sterven’ wordt Klein geconfronteerd met een mysterieuze opdracht en duikt hij in een web van drugshandel, prostitutie en moord. 

De roman begint met een spannende introductie: Klein wordt in zijn kantoor overvallen door mannen die hem willen vermoorden. Dit zet meteen de toon voor de rest van het verhaal: het belooft een gevaarlijke en onvoorspelbare zaak te worden.

De lucratieve opdracht die Klein vervolgens aanneemt, brengt hem op het spoor van Herbert Petsch, die iets gestolen heeft wat hij terug moet geven. Maar wat precies, mag Klein niet weten. De identiteit van de opdrachtgeefster is ook al even mysterieus. Langzaam maar zeker ontrafelt Klein de geheimen rondom Petsch en degenen die hem willen vinden.

Van Dalen weet de spanning goed vast te houden door de lezer steeds nieuwsgierig te maken. Er zijn talloze plottwists en onverwachte wendingen, waardoor je tot het einde geboeid blijft. Je leest in ‘Het geheim om voor te sterven’ over marteling, mishandeling, verkrachting en moord. De dreiging is constant aanwezig en Klein moet op zijn hoede zijn voor rivaliserende detectives, corrupte agenten en gevaarlijke criminelen. 

“Ik concludeerde dat het onbegonnen werk was om haar te zoeken. Manfred moest zelf maar iets bedenken om hoofdinspecteur Höbarth op haar spoor te zetten. Ik had geen zin meer om hem te helpen nu hij ook niets liet horen over zakenman Mercantini en de jonge vrouw die met hem op de foto’s stond.”

Naast de spanning is er ook ruimte voor humor en romantiek. Klein is een sympathieke hoofdrolspeler met een scherp gevoel voor observatie. Hij is niet perfect, wat hem juist menselijk maakt. De interactie met de andere personages, zoals zijn vriendin Gaby Stubel en hoofdinspecteur Edith Höbarth zijn levensecht beschreven.

“Bij mijn moeder in Brandenberg hoopte ik in alle rust te kunnen herstellen van mijn verwondingen en alle gebeurtenissen te kunnen verwerken. Ik was geestelijk en lichamelijk gesloopt. Gaby ontpopte zich 
wederom tot een volleerd verpleegster en sprak me moed in.”

‘Het geheim om voor te sterven’ is een vlotte en meeslepende detective met een originele plot. De setting van Wenen is perfect gekozen en Van Dalen weet de sfeer van de stad goed te beschrijven. De personages zijn geloofwaardig en de spanning wordt goed gedoseerd. Ben je op zoek naar een spannend en ontspannend leesavontuur, dan is dit boek zeker een aanrader. 

Ik heb ‘Het geheim om voor te sterven’ graag gelezen.


De auteur:

Hasko van Dalen (1949) debuteerde in 1966 in het Utrechts Nieuwsblad. Sindsdien schrijft hij regelmatig voor kranten, weekbladen, magazines en internetsites. Meestal over sociale zekerheid en pensioen, zijn passie voor The Rolling Stones en voetbalclub Feyenoord. 
In 2021 maakte hij zijn debuut als detectiveschrijver met Het bedrog met de Amethyst.
'Het mysterie van de valse claims' was zijn tweede boek met Otto Klein in de hoofdrol.
'Het geheim om voor te sterven' is het derde boek met deze Weense privédetective in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in Oostenrijk, voor een deel in Tirol, maar hoofdzakelijk in Wenen, waar Hasko regelmatig verblijft.

Eerder las ik van Hasko van Dalen:

Het geheim om voor te sterven koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het geheim om voor te sterven
Auteur: Hasko van Dalen
Genre: misdaad en detective
Uitgave: paperback, 272 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, november 2023
ISBN: 9789493343184
NUR: 331


Met dank aan Uitgeverij Palmslag voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Palmslag)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.