Pagina's

vrijdag 18 oktober 2024

Ik las 'De bende van Luuk', een thriller geschreven door Peter Weijenberg. Lees hier mijn recensie (inclusief inkijkexemplaar).

 


De bende van Luuk
Een spannende race tegen de klok

Peter Weijenberg weet met 'De bende van Luuk' de lezer in zijn greep te houden door een verhaal dat van de eerste tot de laatste pagina boeit. Het verhaal draait om Karin, een tienermeisje dat onschuldig verstrikt raakt in een dodelijke overval. De spanning stijgt als ze op de vlucht slaat, zowel voor de dader als voor de politie.

“Toen Anna de volgende ochtend haar dochter er voorzichtig op had aangesproken dat ze een zeer onbeleefd vriendje had, was Karin van woede ontploft en vertrokken. Sindsdien maakte Anna zich meer en meer zorgen over haar dochter. Ze had vanochtend voor zichzelf besloten dat ze de politie zou inschakelen als ze aan het eind van de dag nog niets van Karin had gehoord.”

Weijenberg schildert een realistisch beeld van de ontreddering en angst die Karin voelt. De schrijver weet de lezer mee te voeren in haar perspectief, waardoor je als lezer bijna letterlijk meeloopt in haar vlucht. De geschetste relatie tussen Karin en haar gescheiden ouders voegt een extra laag toe aan het verhaal. Hun pogingen om haar te beschermen zorgen voor zowel ontroerende als hartverscheurende momenten.

Wat 'De bende van Luuk' onderscheidt van andere thrillers, is de manier waarop Weijenberg de spanning opbouwt. De schrijver doseert de informatie zorgvuldig, waardoor je als lezer voortdurend wordt geprikkeld om verder te lezen. De plotontwikkeling is verrassend en houdt je tot op het laatste moment in spanning. Door de lekker korte hoofdstukken, leest het boek als een trein, maar regelmatig merk je dat je op een zijspoor bent gezet, om het bij treinen te houden...

Als lezer van Weijenberg's werk ben je wellicht bekend met zijn talent voor het schrijven van spannende verhalen. 'De bende van Luuk' is daarop geen uitzondering. Het is een pageturner die je niet snel zult vergeten. 
Je leest het verhaal uit verschillende gezichtspunten. De beschrijvingen van de situaties zijn heel natuurlijk, het is alsof je mee mag luisteren en mee mag kijken naar wat echte mensen doen en denken.

“Nagestaard door iedereen die hij in de gangen van bureau Lindelaan tegenkwam, liep interim-commissaris Veerman naar zijn kantoor om aan een nieuwe werkdag te beginnen. Hij voelde zich steeds ongemakkelijker onder de schaamteloze blikken van zijn ondergeschikten. Iedereen wist nu dat Kamp en De Goede nog steeds voortvluchtig waren, en iedereen was opgelucht omdat Veerman – en hij alleen – de schuld kreeg.”

'De bende van Luuk' is een must-read voor fans van Peter Weijenberg en voor iedereen die houdt van een goed geschreven thriller. 'De bende van Luuk' is een spannende race tegen de klok.



De auteur

Peter Weijenberg (1958), inwoner van de oude vestingstad Zaltbommel, schreef al vele jaren scenario’s voor stripverhalen. Jarenlang schreef hij de strip “Jan, Jans en de kinderen”. 
In 2003 debuteerde hij met De samenkomst, een thriller met bovennatuurlijke elementen. Het boek werd genomineerd voor de Schaduwprijs (Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs). Weijenberg zegde zijn drukke baan in het bedrijfsleven vaarwel om nog meer tijd voor het schrijven te kunnen vrijmaken.

De bende van Luuk koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens

Titel: De bende van Luuk
Auteur: Peter Weijenberg
Genre: thrillers & misdaad 
Uitgave: paperback, 272 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Ellessy crime, april 2024
ISBN: 9789464933949
ISBN: 9789464933956 (eBook)
Van dit boek verschijnt tevens een luisterboek


Met dank aan Uitgeverij Ellessy crime voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Ellessy crime)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.