Pagina's

zaterdag 29 februari 2020

Vandaag in de schijnwerpers: 'Rechteloze werkelijkheid' geschreven door Rients Hofstra

Recht krijg je niet, recht koop je


Rechteloze werkelijkheid

Met ‘Rechteloze Werkelijkheid’ is de Pluchen Revolutie afgerond.
In de kenmerkende stijl van Hofstra (Joure 1949) worden serieuze zaken met humor benaderd. Daar waar de vakinhoudelijke politieke lichtgewichten het laten afweten, komt Hofstra met oplossingen. Voorwaarde voor het vinden van oplossingen is ‘out of the box’ durven denken. Wanneer dat lukt blijken het onderwijs, de zorg, de veiligheid en het milieu significant beter en wellicht zelfs goedkoper te kunnen worden.
Hilarische momenten worden afgewisseld met serieuze items. Mede door complottheorieën - die waarschijnlijker lijken dan de officiële lezingen - zorgt Hofstra voor een boeiend verhaal. Immers, de puissant rijken hebben de macht en maken de dienst uit in een rechteloze wereld.

Wie denkt dat uitsluitend Nederland grote problemen kent, is naïef. De getuigenissen van Vlaamse Lovely Ann over met name excessen binnen de Belgische zorg, zijn afgrijselijk.
Door de mengeling van fictie en werkelijkheid, vermengd met historische feiten en filosofische voorzetjes, creëerde Hofstra na vier eerdere titels wederom een literair verantwoord boek dat leest als een thriller.

Yvonne Kroonenberg schreef na lezing van Romke D’13 en Revolutie: Wat als…?: ‘Rients Hofstra kan niet alleen schrijven, hij heeft ook een krachtige, directe stijl.’

Journalist Harry de Jong over Romke D’13: ‘Ammunitie genoeg voor een niet alledaags boek.’
(bron info: Rientshofstra.nl)

Eerder las ik van deze auteur:

Rechteloze werkelijkheid koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Rechteloze werkelijkheid
Auteur: Rients Hofstra
Genre: mens & maatschappij
Uitgave: paperback, 236 pagina’s
Uitgever: Rients Hofstra, november 2019
ISBN: 978 94 63458 98 6


Met dank aan Rients Hofstra voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.