Denk eens anders
Recht rust regelmatig
Titel: Recht rust regelmatig
Denk eens anders
Auteur: Rients Hofstra
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 216 pagina's
Uitgever: ClusterEffect, juni 2017
ISBN: 978 94 92480 06 4
ISBN: 978 94 92480 07 1 (Ebook)
Na jaren van onderzoek, lezen, nadenken en veel praten met anderen - gelijk- of niet gelijkgestemden - dacht Rients Hofstra (Joure, 1949) na het voltooien van zijn trilogie in mei 2016 wel klaar te zijn met zijn politieke strijd. Maar, de ongelijkheid, de kloof tussen arm en rijk, wel of geen kansen krijgen, de farmaceutische macht en de vele doofpotten: het bleef en ging gewoon door.
De verkiezingen van maart 2017 bevestigden wederom de beperkingen van het huidige systeem wat hardnekkig democratisch genoemd blijft worden. Een werkbaar alternatief is aanwezig, echter niet acceptabel voor de partijelites en multinationals!
De strijd moet doorgaan en daarom nam hij opnieuw de pen ter hand! Maar wel weer in de van hem bekende luchtige humorvolle stijl geschreven.
Het vierde boek 'Recht rust regelmatig' gaat nog een stapje verder dan de trilogie met het ontrafelen van het politieke spel en komt met meer oplossingen voor met name het onderwijs en de gezondheidszorg.
In dit boek legt Hofstra nog meer etterende wonden open binnen de gezondheidszorg. Door het van overheidswege weigeren alternatieve behandelingen te vergoeden, die in de praktijk allang hun succes bewezen hebben, blijven mensen juist afhankelijk van de farmaceuten. Krijgen door de chemische medicatie vaak bijwerkingen en daardoor meer klachten: gezonde mensen leveren niets op!
Ziek, maar ook werkloos worden is geen keuze. Het gevolg is vaak wel dat de bijstand als straf dreigt, waardoor veel mensen dubbel getroffen worden.
Welke machten spelen er? Waarom willen politieke partijen niet veranderen als er toch betere en goedkopere plannen en oplossingen zijn? Omdat geld en macht bepalen?
Het huidige particratische systeem (waarin politieke partijen de macht hebben) staat vaak logische oplossingen in de weg omdat belangen van elites boven het landsbelang gaan. Elites die in het slotakkoord op thrillerachtige wijze nog eens 'anders' worden neergezet.
Ook dit vierde boek roept weer veel op. Je moet bereid zijn anders te willen denken en patronen los te laten. Je oude geloof overboord gooien voor nieuwe ideeën. En daar is nog nooit iemand aan dood gegaan! Denk eens anders!
Eerder las ik de drie delen van de Pluchen revolutie-trilogie:
Wat kan ik nog vertellen over 'Recht rust regelmatig'?
Behalve dat de ondertitel 'Denk eens anders' hier heel passend is, kun je van me aannemen dat dit boek van Hofstra ook nu weer een garantie is voor uren leesplezier.
Het is een aanvulling op de Pluchen revolutie-trilogie.
Je komt uiteenlopende onderwerpen tegen die besproken worden door de kroegmaten Strein (Romke D'13), Jouke (Revolutie, wat als...?), Wiebe (Roerig evenwicht) en Jopie (Recht rust regelmatig).
Lees over moslims en mislims en ben niet verbaasd over het ontbreken van een komma of punt.
'Geloof rustig niet alles, maar realiseer je wel dat veel uitspraken historische waarde hebben en veel gevolgtrekkingen logisch overkomen in dit zeer goed gedocumenteerde boek voer complottheorieën. Theorieën die theorieën blijven zolang er heel hoog heel veel geheim blijft.'
Je eigen mening kan vanzelfsprekend afwijken van wat als oplossing wordt aangeboden en voel je vrij om het een en ander met een korreltje zout te nemen.
Maar bovenal is het is genieten van dit ontspannende boek wat zo nu en dan thrillerachtige trekjes vertoont!
'Deze beelden zijn niet voor mensen zoals wij bedoeld. Als ze deze USB-stick missen ben je een lelijk lijk Joop! Ik raad je aan dit ding zo snel mogelijk terug te zetten als dat al niet te laat is.'
'Gevoelsmatig stonden bij mij alle poriën wijd open. Het koude angstzweet voelde ik over mijn hele lichaam.'
De auteur:
(foto: Twitter)
Meer over Rients Hofstra lees je op zijn website.
Recht rust regelmatig koopt u via uw lokale boekhandel of bij
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.