Mijn recensies in 2023

Pagina's

woensdag 31 mei 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Dochter van mijn ziel' geschreven door Claudia Biegel

 Meeslepende relatieroman tegen de achtergrond van het dorpsleven op Sardinië


Dochter van mijn ziel


Weet je wat dat is, een figlia d’anima? Ik denk het niet. Letterlijk betekent het: dochter van mijn ziel. Een soort adoptie zonder procedures.

Paola Orru vertrekt vanuit Utrecht naar het zuiden van Sardinië voor de begrafenis van haar vader. Op het eerste gezicht lijkt er niets veranderd in het dorp waar ze vroeger alle zomers doorbracht. Dat blijkt schijn. Zowel haar tante, peetvader als hartsvriendin Anna hebben dubbele agenda’s. Alleen jeugdvriend Aurelio, nu burgemeester, vormt een betrouwbaar baken in deze wirwar van belangen. Wanneer Paola steeds verder verstrikt raakt in de wereld van Aurelio nemen de donkere krachten van de liefde het over. Ze verliest zich in obsessies die hun oorsprong vinden in haar eigen onbegrepen lijden als kind.

Zal ze alle controle verliezen of vindt ze een manier om weer greep te krijgen op haar leven?

De auteur:

Claudia Biegel (Amsterdam, 1957) studeerde culturele antropologie. Als journalist schreef ze onder andere voor Trouw en Plus Woman
In voorjaar 2011 debuteerde ze met Foute Sarahs. Een roman over vooroordelen tegen vrouwen van vijftigplus waarvan ook een muzikaal theaterstuk is gemaakt. Haar tweede roman Rusteloze benen volgt in 2015. Een familiedrama tegen de achtergrond van een traumatische KOPP-jeugd. In de herfst van 2015 verscheen Verbrande levens een bundel van elf korte verhalen over waarom mensen op de vlucht slaan. 
Lente 2019 verscheen Claudia’s vierde boek Bijna vernietigd. Het boek is gebaseerd op het oorlogsdagboek dat haar moeder bijhield in Tjideng, een Jappenkamp in het voormalig Nederlands-Indië. 
Naast haar schrijfwerkzaamheden werkt Claudia Biegel als communicatieadviseur. Ze is moeder van twee kinderen en woont samen met haar man in Amsterdam. 

Neem ook een kijkje op de website van Claudia.

Eerder las ik van Claudia Biegel:

Dochter van mijn ziel koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Dochter van mijn ziel
Auteur: Claudia Biegel
Genre: literaire fictie
Uitgave: paperback, 250 pagina’s
Uitgever: Droomvallei Uitgeverij, april 2023
ISBN: 9789493314047
ISBN: 9789493314085 (eBook)


Met dank aan Droomvallei Uitgeverij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Droomvallei Uitgeverij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.