woensdag 23 oktober 2013

Recensie Mysterie aan de Maas van Yvonne Franssen ****

Mysterie aan de Maas

Auteur: Yvonne Franssen
Genre: thriller
Uitgave: hardcover, 80 pagina's
Uitgever: Het Schrijversportaal B.V. 2013
ISBN13: 9789461550156

Over de auteur:
Yvonne Franssen werd op 26 januari 1969 in Tegelen geboren.
Nadat ze in 1986 het VWO afrondde, is ze een aantal jaren in het bank- en sociale verzekeringswezen werkzaam geweest. Tegenwoordig runt ze samen met haar man een advocatenkantoor in Echt.
In december 2011 verscheen bij uitgeverij Aspekt haar debuutthriller
Talio en december 2012 verscheen haar tweede thriller De genius bij dezelfde uitgever.
Met ingang van juni 2012 is Yvonne Franssen columniste bij de Bibliotheek Venlo.

Samenvatting: (achterflap)
Twee echtparen, dus vier liefdes - maar van wie voor wie? In de thriller Mysterie aan de Maas is het ruw weer voor beide huwelijksbootjes, en er valt zelfs een dode. Daardoor komt alles op de helling te staan - maar wie is de dader? En wie vieren verse wittebroodsweken?

"Op de een of andere manier waren ze toch in bed beland, maar nadat de hartstocht was gedoofd, was het meteen weer mis geweest. Armand had haar voor de zoveelste keer onder druk proberen te zetten om Peter te verlaten en met hém verder te gaan. Jolanda had hem minachtend aangekeken en opgemerkt dat een aardig seksspeeltje nog lang geen geschikte levenspartner was. Armand was woest geweest. Zo bot had ze hem nog niet eerder afgewezen. Hij had haar vastgegrepen en op het bed geworpen. Bezitterig had hij zich op haar gestort.
Het had haar bang gemaakt, maar ook opgewonden. Ze hadden opnieuw gevrijd."


Wat ik er van vond:
Een heuse mini-thriller ! Een tijdje geleden besteld en ontvangen van Yvonne Franssen, met de vermelding: 'Voor Mieke, een mini-thriller voor maxi leesplezier!'
Dat klopt helemaal, maxi leesplezier was het voor mij. Een boek dat je openslaat en niet meer weg legt voor het uitgelezen is.
Het verhaal is niet zo, dat het niet echt gebeurd zou kunnen zijn in ons kikkerlandje, waar
allerlei dingen in een gemeenschap gebeuren terwijl eigenlijk iedereen er van weet, maar bijna niemand er iets aan doet.
Een keer op het verkeerde been gezet in het verhaal, maar daarna dacht ik toch echt de dader te kennen. Dat bleek dus een vergissing. Het eind is toch nog heel verrassend. Heel knap zo'n mini-thriller !Graag gelezen en ik waardeer dit boek met 4/5 sterren. 

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.