woensdag 23 oktober 2013

Recensie Speel met mij van Indigo Bloome ***

Speel met mij

Auteur: Indigo Bloome
Genre: roman, het eerste deel van de Avalon-trilogie.
Uitgave: paperback 272 pagina's
Uitgever: Xander Uitgevers B.V. 2013
ISBN13: 9789401600170

Over de auteur:
Indigo Bloome is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze heeft het drukke stadsleven in het Verenigd Koninkrijk waar ze een succesvolle carrière in de financiële sector had, verwisseld met Australië. Ze woont en werkt in Sydney, wat haar in de gelegenheid stelde om haar eerder onontdekte creatieve kant te verkennen. Dit leidde haar tot het schrijven van haar eerste roman 'Speel met mij'.

Enkele uitspraken uit het boek:
Dit is het spel: je ziet niets, je vraagt niets, 48 uur lang ben je van mij.”

Wees niet te terughoudend en angstig bij wat je doet. Het leven is een experiment. Hoe meer je experimenteert, hoe beter” – Ralph Waldo Emerson.

Het leven is een opeenstapeling van lessen, die geleefd moeten worden om te worden
begrepen” – Ralph Waldo Emerson.

De sensatie is evenredig aan het logaritme van de prikkel” – De wet van Fechner, 1860.

Het verhaal wordt door Xander Uitgevers omschreven als een gevaarlijke als aantrekkelijke mix van spanning en erotica.
Bovenstaande was genoeg om me nieuwsgierig te maken en niet zonder reden bleek tijdens het lezen.

Samenvatting:

Dokter Alexandra Blake – getrouwd, twee kinderen en met een heel leuke baan – staat op het punt zich in een gewaagd avontuur te storten. Als ze voor een serie belangrijke lezingen in Sydney is, komt ze haar oude vlam Jeremy Quinn tegen met wie ze spannende herinneringen aan een turbulente studententijd deelt. Gevaarlijk èn aantrekkelijk! Na een paar glazen champagne in zijn penthouse, stelt de nog even onweerstaanbare Jeremy haar voor mee te doen aan een gewaagd, psychologisch en lichamelijk spel. Als ze zich vervolgens helemaal aan hem overgeeft, liggen er ook andere gevaren op de loer. Ze komt terecht in een wereld die extremer en veel gevaarlijker is dan zij ooit had kunnen vermoeden.

Wat ik er van vond:

Alexandra heeft een leuke baan als onderzoeker. Zij en Jeremy hebben indertijd dezelfde studie gevolgd. Tijdens hun studie hebben ze zich samen overgegeven aan sexuele fantasieën en hebben mooie herinneringen op dat gebied. Terwijl je leest, merk je dat het een en ander nog niet helemaal
verwerkt is.
Wanneer ze elkaar ontmoeten op een congres is de klik en de magie tussen hen nog steeds aanwezig.
Naarmate het verhaal vordert voel je de sensuele spanning tussen de twee hoofdpersonen. Dit is op een heel mooie manier geschreven. Het is een verhaal vol lustgevoelens, spanning en fantasie van hen beiden. Soms meer van de ene dan van de andere persoon, maar altijd van hen samen, steeds vanuit dezelfde achtergrond. Dit alles zonder vulgair te zijn op wat voor gebied dan ook.
Onder het lezen, denk je niet aan stoppen, mede omdat het verhaal vaak nét een andere richting op gaat dan je verwacht en dat zorgt er voor dat het spannend blijft.
Er worden steeds meer personen betrokken in het verhaal.
Het blijft allemaal toch een beetje wazig voor de lezer. Je weet niet zeker welke richting het op gaat en wie er aan de touwtjes trekt.
Bijna op het eind wordt een en ander duidelijk. Je eigen fantasie gaat ook een rol spelen en dat is volgens mij ook de bedoeling van dit verhaal.
Vooral de gevoelens van Alexandra, tijdens de diverse experimenten op sexueel gebied, worden heel nadrukkelijk beschreven.

Soms denk je dat je iemand helemaal verkeerd ingeschat hebt, maar dat blijkt dan weer niet zo te zijn. De misdaad komt ook aan bod in dit boek en wel op een manier die je niet verwacht.

Na het lezen kijk je uit naar een vervolg. Het is mooi dat er nog twee delen volgen.


Ik waardeer dit boek met 3/5 sterren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.