woensdag 16 april 2014

'De vertelsels van Baker de Bard' van J.K. Rowling


Een van de zeven handgeschreven exemplaren van The Tales of Beedle the Bard werd in 2008 geveild ten behoeve van een goed doel. Internet-boekhandel Amazon kocht het voor een recordbedrag van 2,4 miljoen euro. Na de veiling oefenden fans wereldwijd druk uit op de schrijfster J.K. Rowling om De Vertelsels voor een groot publiek beschikbaar te maken.

In februari verscheen de Nederlandse vertaling van The Tales of Beedle the Bard. De vertelsels van Baker de Bard is het boek dat Albus Perkamentus naliet aan Hermelien Griffel om Harry Potter te helpen bij het vernietigenvan Voldemorts gruzielementen.
Het zijn vijf toversprookjes die door Hermelien uit de oorspronkelijke runen zijn vertaald, geïllustreerd door J.K. Rowling. Professor Albus Perkamentus voorzag de vertelsels van uitgebreide aantekeningen.

J.K. Rowling schenkt de volledige opbrengsten aan de Children' High Level Group, een instelling voor onder andere kinderen die onder slechte omstandigheden in tehuizen moeten leven.


De Volkskrant over dit boekje:
'Vernuftig in elkaar stekende sprookjes (...) met besmettelijke pret verzonnen en met nog veel meer plezier voorzien van ironische voetnoten van de altijd knipogende Perkamentus'

Wat ik vind: Een leuk boekje met 125 pagina's. Een hebbedingetje.

ISBN 978 90 2232 372 4
Uitgeverij De Harmonie

Bestel dit boek bij bol.com
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.