donderdag 10 april 2014

'Schijnvertoon' van Loes den HollanderSchijnvertoon

Auteur: Loes den Hollander
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V. 2014
Ik las de paperback, 351 pagina's
ISBN: 978 90 452 0625 7


Voor in het boek staat geschreven:
'Er bestaat geen gerechtigheid, er bestaan alleen grenzen.'- Albert Camus
In dit boek, lees je wat grenzen betekenen.


Op de achterflap stond onderstaande tekst, dat maakte me bijzonder benieuwd:

Een aanrijding
Een misverstand
Een moord

Dat gebeurt, en daar zijn altijd mensen bij betrokken, soms onschuldig,
soms medeverantwoordelijk.
Vaak schuldig.
Schuld hebben betekent de kans lopen om gestraft te worden, tenzij je het slim hebt aangepakt.

En mits iemand niet nét iets slimmer is dan jij.


Mijn mening:

De spanning blijft stijgen in het boek en dat geeft een heel goed gevoel. We werken op die manier ergens naartoe. De auteur met haar geweldige fantasie en deze lezer met een grote honger naar spannende verhalen. Een goede wisselwerking.
Ik had eerder nog geen boek van Loes gelezen en weet niet of de manier van hoofdstukken invullen gebruikelijk is bij deze auteur. De korte hoofdstukken, met steeds een andere verhaallijn wisselen elkaar af. Het werkt niet storend, het werkt zelfs mee aan de zinderende spanningsopbouw van het verhaal.
Een geweldig goed plot, heel knap gedaan!
Je leert als lezer de personages steeds beter kennen, denk je. Tot je bijna op het eind toch nog verrast wordt door een openbaring die je niet zult verwachten!

Deze auteur heeft er een fan bij!


Ik waardeer dit boek met 4/5 sterren.

Bestel nu bij AKO

Of koop 'Schijnvertoon' bij je plaatselijke boekhandel. Deze waardeert je bezoek zeker!

De auteur:

Loes den Hollander (Nijmegen, 1948) schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dit veranderde door het winnen van een verhalenwedstrijd.
Voor de lezeressen van vrouwenbladen is Loes den Hollander beslist geen onbekende: zij won in 2001 de verhalenwedstrijd van Libelle met haar verhaal 'Loslaten'. De redactie van Libelle was zo gecharmeerd van dit verhaal, dat men besloot om in 2004 een zomerpocket uit te brengen met twee andere verhalen van haar hand. In 2005 herhaalde dit zich en verscheen er opnieuw een zomerpocket, met haar spannende verhaal 'De verkeerde moeder'.

Op haar site kun je een kort fragment van 'Schijnvertoon' lezen en meer informatie over haarzelf en haar boeken.

12 opmerkingen:

 1. Ben momenteel Schijnvertoon aan het lezen,leest lekker weg maar echt spannend is het nog niet maar je voelt al wel aan dat er wat staat te gebeuren bij de verschillende personages.Benieuwd hoe het verder gaat.
  Wil Rompelberg Hokke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doorlezen Wil, de onderhuidse spanning is er al denk ik. Je zult verrast worden. Dank je voor je reactie. Fijne avond nog. :-)

   Verwijderen
 2. Hey Mieke,
  Ik ben benieuwd maar zal nog even duren voordat ik er aan toe ben. Momenteel te druk bezig op mn nieuwe boekenblog, kom nergens anders meer aan toe :-))
  Ik kom voor het eerst op jouw blog, Wordpress doe je niks meer mee, denk ik?
  Hier ziet het er goed uit!
  Groetjes,
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet nog niet goed of ik hier blijf of toch met Wordpress verder ga. Bij jou ziet het er ook mooi uit, Sonja! Leuk als je me hier wilt volgen <3

   Verwijderen
 3. Ik had ook genoten van dit boek. Had je werkelijk niet eerder iets van haar werk gelezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben pas sinds 1,5 jaar écht aan het lezen. Voor die tijd was ik steeds aan het werk en als heel andere auteurs: Ludlum, Stephen King, maar ook Konsalik, Agatha Christie, en ga maar door. Sinds ik op facebook bezig ben, lees ik bewuster, merk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lees nu pas dat jij pas 1.5 jaar meer leest. Wat leuk! Dat je dit weer zo hebt opgepakt en dan ook zo uitgebreid met meteen een recensiesite. Leuke hobby!

   Verwijderen
 5. Wat lief van je Roos! Het is meer als een hobby, merk ik. It's a way of life :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mieke, ik ben ook benieuwd naar het boek. Alles van deze auteur gelezen, behalve deze laatste dus, maar dat komt nog! Mooie enthousiaste recensie van jou! Lieve groet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kijk er ook van op dat jij nooit eerder iets hebt gelezen van Loes! Wordpress bevalt mij ook Mieke, het was even uitvgogelen en er zijn weer nachtelijke uurtjes in gaan zitten maar het is nu af! Leuk dat we elkaar volgen en tips bij elkaar weg kunnen halen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo zie je maar Sonja, hoe het kan lopen in het leven. Ik ben een paar jaar uit de running geweest en ben daarna 'weer' gaan lezen. Als ik weer wat meer tijd heb, ga ik ook eens bij Wordpress kijken.

   Verwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.