donderdag 24 april 2014

'Onzichtbaar' van Natasza Tardio


Samenvatting:

De dag dat alles anders werd. Waarom is nou net dát het onderwerp van de schrijfwedstrijd waaraan Ana zo graag mee wil doen? Een autobiografisch verhaal nog wel! Er is maar één dag in haar leven waarna echt alles anders werd. Aan die dag wil Ana liever niet terugdenken, laat staat erover schrijven. Maar dat haar kleine broertje vermoord is, kan toch geen reden zijn om steeds buiten te aandacht te blijven? Daarom doet toch mee. Ze stuurt haar verhaal in en komt steeds verder in de wedstrijd. Maar welke prijs moet ze daarvoor betalen?


Wat een ervaring!!

Vanmorgen begon ik met lezen in deze jeugdthriller en vanmiddag om drie uur had ik het uitgelezen! Alle 192 bladzijden. Ik voelde een spanning vanaf het begin en kon het boek niet wegleggen. De spanning is gebleven tot het laatste woord. Geweldig goed geschreven, dit verhaal. Ook mooi om personages uit 'Moordvrienden' (2012) weer tegen te komen. Maar het is zeker geen vervolg op deze thriller!
De opbouw van het verhaal is heel goed gedaan, de spanning stijgt en stijgt tot op het moment waarop je het boek uit hebt gelezen. Dan slaak je een heel diepe zucht: 'wat kunnen mensen slecht zijn', denk je dan! En ook verbaas je jezelf weer hoe sommige mensen zich laten gebruiken om bij iemand in een goed blaadje te komen staan. Iemand die meent dat hij/zij het allerbelangrijkste is op deze aardbol en anderen alleen maar naar zijn/haar mening moeten luisteren en handelen. Helaas zie ik dat ook in het werkelijke leven en op social media gebeuren.
Een hartstikke goed onderwerp, want het kan niet genoeg benadrukt worden dat het dan om heel zieke mensen gaat.

Ik waardeer dit boek met 5 vette sterren *****

Informatie over de auteur: 


Natasza Tardio werd geboren in 1969 in Assendelft, een klein Noord-Hollands dorp. Op haar 18de schreef ze voor het eerst een toneelstuk, wat werd opgevoerd onder begeleiding van studenten van de toneelschool Amsterdam. Vanaf dat moment liet het schrijven haar niet meer los.
Natasza schrijft als freelance redacteur en journalist artikelen en interviews voor verschillende tijdschriften, bladen en websites.

Kijk op haar website voor meer informatie over haar, of volg haar op facebook en twitter


Bestel dit boek bij bol.com  Een aanrader!

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.