woensdag 27 maart 2019

Ik las: Egyptisch Blauw - Johnny BolléEgyptisch Blauw

De proloog eindigt met deze woorden:
"Drie dagen geleden verloor ik de liefde van mijn leven maar dat kan ik aan niemand vertellen."
Je wordt hierdoor direct gegrepen en wilt weten wat er aan de hand is. Het boek wegleggen is dan geen optie meer.

Op de avond van zijn verjaardag heeft Jovanny met twee vrienden afgesproken in Club Spirit; dat is niet de club die zijn voorkeur heeft maar hij voegt zich zoals altijd naar de wensen van zijn vrienden. 
Daar leert hij een vriendenclubje kennen, maar 'kennen' is op dat moment nog een groot woord. Als snel ervaart hij dat de vrienden uit 'de groep' niet het achterste van hun tong laten zien en er blijft nog heel veel te raden over. Ze ontmoeten elkaar een keer per week, en toch blijven er veel geheimen tussen hen bestaan. Vooral Melissa blijft een groot mysterie voor hem.
Een ding is wel duidelijk: niet alles is zoals het lijkt te zijn.

"Ze bladert door haar notitieboekje waarin ze al haar dromen noteert maar kan er geen nieuwe zaken aan toevoegen. Ze is er zeker van dat haar nachtmerrie een toekomstvoorspelling is. Net zoals toen haar moeder is verongelukt."

De personages worden duidelijk beschreven maar ook de lezer leert hen maar langzaam echt kennen. De geraffineerde manier van het neerzetten van de tijdslijn levert een spannend verhaal op waarin vertrouwen, of het gebrek daarvan een groot onderdeel is. 
Zijn ouders hebben een ontzagwekkend geheim voor Jovanny verborgen gehouden en wanneer hij dat ontdekt verdwijnt plotseling de grond onder zijn voeten. Niets is meer zoals hij het kende en Jovanny is de wanhoop nabij. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt de liefde van zijn leven vermoord...

'Egyptisch Blauw' is een thriller die je vanaf de proloog niet meer loslaat en mede door de nieuwsgierigheid die opgeroepen wordt in de korte hoofdstukken, heerlijk vlot leest. 
Liefde is heel belangrijk en is duidelijk aanwezig. 
De lezer wordt steeds op het verkeerde been gezet en blijft gegrepen tot en met de laatste bladzijde. De wisselende verhaallijnen, de verwijzingen naar een song of een film en de vele plotwendingen maken van 'Egyptisch Blauw' een pracht van een thrillerdebuut en is zeker geschikt voor een breed publiek. Bekijk hier de prachtige trailer op YouTube


De auteur:
Johnny Bollé woont in Antwerpen en is een schrijver van korte verhalen en literaire thrillers.
Hij studeerde af als paramedicus aan de Hogeschool van Antwerpen. Op zijn dertigste deed de sportieve Antwerpenaar een carrièreswitch en maakt van zijn hobby zijn beroep. Hij werd personal trainer groepslescoördinator, een beroep dat hij nog steeds vol enthousiasme uitoefent.

Schrijven is al sinds zijn jeugd zijn grote passie. Wanneer hij onderweg is, heeft hij steeds zijn notitieboekje bij de hand om nieuwe ideeën te noteren. Net zoals sporten zijn lezen en schrijven voor hem een uitlaatklep waardoor hij tot rust komt. Het grootste gedeelte van zijn vrije tijd besteedt hij dan ook achter zijn moderne schrijftafel: de computer. 

In april 2018 won hij de schrijverswedstrijd 55 woorden, een initiatief van Schrijverspunt. Zijn verhaal Claustrofobie werd bekroond met de publieksprijs van MicroSleutel van Sweek. Met zijn kortverhaal Bitter Kerstgebak kwam hij op de longlist terecht van de schrijfwedstrijd Het Kerstdiner van Schrijven Online.

Egyptisch Blauw is zijn thrillerdebuut.

Neem ook een kijkje op zijn website.

Egyptisch Blauw koopt u bij uw lokale boekhandel of bij
bol.com (met inkijkexemplaar)
Standaard Boekhandel

Boekgegevens
Titel: Egyptisch Blauw
Auteur: Johnny Bollé
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 266 pagina's
Uitgever: Schrijverspunt, september 2018
ISBN: 978 94 62663 30 5


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.