vrijdag 15 maart 2019

Ik las: Na Mattias, geschreven door Peter Zantingh

Welk verhaal word je als je er niet meer bent?


Na Mattias

Het boek en mijn mening:

Mattias was nog jong maar ging dood. 
Zij bleven achter. Zij vertellen.

"Een week na Mattias werd zijn fiets bezorgd."

In negen hoofdstukken vertellen achtereenvolgens zijn vriendin Amber, zijn vriend Quentin, zijn opa en oma, een verkoper die alcoholist is, een gamer die ook roadie is, zijn moeder Kristianne, de blinde loper Chris, de moeder van een ongelukkige en tenslotte nogmaals Amber, over hun herinneringen of gebrek aan herinneringen aan Mattias en hoe ze daar mee zijn omgegaan. 

Sommigen hadden hem lief, anderen kenden hem nauwelijks, en alle herinneringen zijn anders. In elk leven speelt hij een cruciale rol, soms juist door er niet te zijn. Acht verschillende levens die in dit boek verbonden zijn door Mattias.
Langzaam wordt duidelijk wie Mattias was en wat er die avond gebeurde. 

Zijn vriendin zag hem niet meer nadat ze ruzie hadden...
Dit boek laat de lezer nadenken over angsten van nu, over hoe je met verlies om kunt gaan en omdat er anders niets meer is, over herinneringen die we benoemen en die soms veranderen naarmate de tijd verstrijkt.

De prachtige cover symboliseert de plaats waar het eindigde.

'Na Mattias' leest lekker vlot en door de bijzondere manier van samenstelling blijft het interessant tot en met het laatste woord. Het is een spannende en bovendien een ontroerende roman die ik met 4,5/5* waardeer. - Graag Gelezen.De auteur:
Peter Zantingh (1983) schreef eerder de romans 'Een uur en achttien minuten' (2011, o.a. genomineerd voor de Dioraphteprijs) en 'De eerste maandag van de maand' (2014). Daarnaast is hij plaatsvervangende chef van de zaterdagkrant van NRC Handelsblad.

Koop Na Mattias bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Na Mattias
Auteur: Peter Zantingh
Genre: literaire fictie
Uitgave: paperback
Uitgever: Das Mag Uitgevers, maart 2018
ISBN: 978 94 92478 55 9
ISBN: 978 94 92478 58 0 (eBook)


Met dank aan Das Mag Uitgevers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.