maandag 4 maart 2019

Ik las: Mijn Verzamelpunt - Hermen Grondijs

Welzijn door verzamelpuntcorrecties


Mijn Verzamelpunt  

Samenvatting
"De medische en wetenschappelijke wereld zouden er goed aan doen het corrigeren van het verzamelpunt als een noodzakelijke toevoeging te accepteren. De beschreven therapieën zouden ten behoeve van onze gezondheid toegepast dienen te worden in alle huisartsenpraktijken en ziekenhuizen. Dit boek zou daartoe een grote bijdrage kunnen leveren."
- Jon Whale

Dit is een boek voor iedereen: artsen, therapeuten, patiënten en geïnteresseerden in verzamelpuntcorrectie. De lezer kan met dit boek zijn voordeel doen; de werkwijze en uitwerking van de verzamelpuntcorrectie leren kennen en ervaren, naast de mogelijkheden om de achtergronden en de wonderbaarlijke resultaten van de edelsteenlampentherapie onder ogen te krijgen. Er zijn conclusies te trekken en wegen te zoeken om de eigen situatie te verbeteren. Een medisch verantwoorde verhandeling die bijna leest als een roman; leesbaar en informatief voor leken, een aanvulling voor artsen en een leidraad voor therapeuten.

Een inkijk in het boek.

Het boek 'Het Verzamelpunt' van Jon Whale is herschreven, bewerkt, geactualiseerd en voorzien van eigen teksten door Rients Hofstra waarbij de vakinhoudelijke informatie van Hermen Grondijs leidend was. Dit is dan ook zijn boek geworden.
(bron: info 'Mijn Verzamelpunt')

Mijn mening
Het voorwoord is door Jon Whale geschreven. Het blijkt inderdaad een boek voor iedereen: artsen, therapeuten, patiënten en geïnteresseerden en door de prettige schrijfstijl is het een heel leesbaar boek geworden.

Over Hermen Grondijs schrijft hij:
"Hermen was de eerste in Europa die het corrigeren van het verzamelpunt in zijn praktijk bij cliënten toepaste en is als enige officieel geautoriseerd om trainingen te geven in Verzamelpuntdiagnose en correctieprocedures als ook in de Electronic Gem Therapy. (Elektronische Edelsteenlampentherapie)"

In de inleiding kom je een oude bekende tegen uit de dorpskroeg en hier wordt ook dokter Durk voorgesteld aan de lezer. Dokter Durk kwam ik al tegen in een eerder werk van Rients Hofstra.
Het begint al weer goed!

Tijdens het lezen verbaas je jezelf over de dingen die we tegenwoordig als vanzelfsprekend aannemen. Wanneer er na bezoek aan de huisarts tenslotte ook in het ziekenhuis geen antwoord gevonden wordt op de oorsprong van de klachten die je hebt, ga je echt niet met lege handen naar huis. Je krijgt op zijn minst een antibioticakuur en/of pijnstillers voorgeschreven. Hierdoor worden soms de symptomen bestreden, maar nooit de oorsprong van het probleem. En toch blijven we gewoon maar alles slikken.

Verschillende behandelmethoden worden beschreven in 'Mijn Verzamelpunt' en je steekt er nog meer van op. Wist je dat er verschillende soorten Cannabis zijn? Bij gebruik van de Cannabis Sativa (hennep) wordt vaak een sterke en energieke uitwerking ervaren, terwijl de Cannabis Indicasoort enigszins tegengesteld is aan de Sativa. Van Indica's kun je stoned worden en is daardoor perfect om te ontspannen.

Door het hele boek kun je lezen over gebeurtenissen uit het verleden die niet zonder meer te verklaren zijn; tenminste niet door een huisarts of specialist uit het ziekenhuis.
Zo wordt gesteld dat de Atlantisring die Howard Carter droeg, hem behoed heeft voor de uitwerking van geheime krachten die de andere deelnemers (en hun familie) aan de opgraving rond het graf van Toetanchamon wel tot slachtoffer maakten. Deze Atlantisring zou haar krachten ontlenen aan de rangschikking van de geometrische vormen op de ring.

'Mijn Verzamelpunt' verdient het om gelezen te worden. Het is geen boek om 'even' te lezen want er komt een heleboel informatie op je af. Door de prettige schrijfstijl is het geen saaie leeskost geworden maar het leest inderdaad bijna als een roman zoals ook op de achterflap staat te lezen.
Lees achterin ook het Nawoord door Rients Hofstra waarin onder andere de vraag gesteld wordt hoe de zorg weer betaalbaar kan worden, gevolgd door  een overzicht van de door hem geraadpleegde bronnen.
Ik heb 'Mijn Verzamelpunt' graag gelezen.


Hermen Grondijs:
Toen Hermen Grondijs in aanraking kwam met “het verzamelpunt of assemblage punt” werd hij zo enthousiast dat hij er niet van slapen kon, hoe kan zoiets eenvoudigs toch zoveel teweegbrengen! Hij bracht de therapie naar Nederland, ontwikkelde de standaarden en behandel protocollen en ging mensen trainen over de hele wereld. Dit boek is geschreven in verhaal vorm en makkelijk leesbaar en geeft inzicht in deze behandelmethode.
(bron: achterflap)

Mijn Verzamelpunt - Welzijn door verzamelpuntcorrecties koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Mijn Verzamelpunt 
Welzijn door verzamelpuntcorrecties
Opdrachtgever: Hermen Grondijs
Genre: gezondheid
Uitgave: hardcover, 234 pagina's
Uitgever: boekscout, juli 2018
ISBN: 978 94 02246 19 3


Met dank voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.