maandag 20 juli 2020

Ik las: 'Zwarte golven' geschreven door Eric Wewerinke

Een waargebeurde thriller


Zwarte golven

Niet eerder beschreef iemand zo pakkend hoe een psychopaat te werk gaat.
 
Tot zijn grote geluk wordt Tim meegevraagd om een jacht naar Corfu over te zeilen. De schipper, miljonair Robert, vindt Tims gebrek aan zeilervaring geen enkel probleem. Eenmaal aan boord horen reisgenote Julia en Tim de meest fantastische verhalen van Robert. Maar gedurende de reis begint hij zich steeds merkwaardiger te gedragen. Gaandeweg komt Tim erachter dat Robert niet de man is die hij leek. Gaat Tims fantasie met hem op de loop na weken op zee, of heeft hij hier te maken met een psychopaat?

'Zwarte golven' is een thriller die onder je huid gaat zitten. Een verhaal over vertrouwen in het goede, en over mensen die zich anders voordoen dan ze zijn.

"Levensecht, meeslepend, verstikkend en waarachtig beschreven." - Dhr Hjalmar van Marle, hoogleraar forensische psychiatrie (en voormalig directeur Pieter Baan Centrum & van Mesdagkliniek)

(bron info: Uitgeverij Water)

Mijn mening:

Na het lezen van deze spannende proloog blijf je gekluisterd aan het verhaal omdat je wilt weten wat er aan de hand is. ‘Wat is er gebeurd’ vraag je jezelf af?

“Mijn middenrif doet pijn van het zwemmen. Mijn ademhaling piept. In de verte vaart de boot richting de ondergaande zon. Ongelooflijk, dat hij dit doet. Hoe kon ik in godsnaam denken dat ik hem in de hand had?
Nu lig ik hier. Midden op zee. Achtergelaten door een gek.”

Het verhaal leest heerlijk soepel door de prettige schrijfwijze van Eric Wewerinke. Zijn kennis van zaken en de liefde voor de natuur is een groot pluspunt, waardoor het leest als een waargebeurd verhaal en niet als fictie.

“De walvissen blijven Julia en mij maar aankijken. Ze zien ons. Ze doorzien ons. Ze kijken rechtstreeks naar binnen. Op een magische manier maken ze contact met ons. Niet eerder in mijn leven heb ik me zo verbonden gevoeld met een wezen anders dan een mens. 
Niet eerder heb ik zoiets groots en intens meegemaakt als dit. Ik voel een rush van geluk. Het gevoel is overweldigend.”

‘Zwarte golven’ is geen actiethriller, maar zeker een psychologische thriller die de nieuwsgierigheid van de lezer aanwakkert. Bovendien ligt er waarschuwing in verborgen: geloof niet iedereen want het is niet altijd wat het lijkt te zijn.
Het personage van Robert is, behalve dat het een akelige man en een psychopaat is, als mens niet helemaal duidelijk voor de lezer. Daar had meer in gezeten. 

‘Zwarte golven’ heeft me zeker geboeid en ik waardeer het daarom met 3,5/5*.


De auteur:

Eric Wewerinke (1973), woonachtig in Amsterdam, is marketeer. Zijn debuut 'Zwarte golven' is autobiografisch. Eric is beschikbaar voor interviews.
(bron bovenstaande info: Uitgeverij Water)

Zwarte golven koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Zwarte golven
Auteur: Eric Wewerinke
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 220 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Water, juni 2019
ISBN: 978 94 92495 66 2
ISBN: 978 94 92495 69 3 (eBook)


Met dank aan Uitgeverij Water voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.