zondag 5 december 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'Ghost Rider - Over Helende Wegen' geschreven door Neil Peart, vertaald door Ronald van Dalfsen

 Met voorwoord van Cesar Zuiderwijk


Ghost Rider – Over Helende Wegen

In tien maanden tijd krijgt Neil Peart binnen zijn gezin verliezen te verwerken die zo ondraaglijk zijn dat hij een schim wordt van wie hij was – fysiek een man maar mentaal een wrak. 

Alle hoop vervlogen en geen vertrouwen meer in de toekomst. 
Op 20 augustus 1998, een jaar na de eerste tragedie, stond Neil voor de keuze om zijn leven op te pakken of om eruit te stappen. Hij klom op zijn BMW R 1100 GS en de daaropvolgende veertien maanden reed hij 87.500 kilometer, op zoek naar redenen om verder te leven. Tijdens het reizen over deze ‘Helende Wegen’ heeft Neil een dagboek bijgehouden over zijn reis en over de voortgang en de tegenslagen in zijn rouw- en genezingsproces, over de pijn van het constant herinnerd worden aan hen die hem zijn ontvallen. 

GHOST RIDER is een krachtige, briljant geschreven, intense, opwindende en uiteindelijk triomferende biografie van een begenadigd schrijver en muzikant die als een gebroken man op zijn motor probeert te overleven.

Neil Peart (1952-2020) was internationaal bestseller-auteur en meer dan veertig jaar lang de tekstschrijver en drummer van de legendarische band Rush. Rush is in 2013 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en geldt als de succesvolste band in de geschiedenis van de Canadese rockmuziek. Voor hun prestaties in de muziek ontvingen Peart en zijn kameraden van Rush de Orde van Canada, de hoogste civiele onderscheiding van het land.

Ghost Rider is een Drainie-Taylor Biography Prize Finalist

Gekozen door The Writers’ Trust of Canada vanwege zijn ‘uitzonderlijke verdienste’
als een van de vijf beste biografieën van 2002

(bron info: achterflap) Ghost Rider – Over Helende Wegen koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of:Boekgegevens:

Titel: Ghost Rider – Over Helende Wegen
Auteur: Neil Peart
Oorspronkelijke titel: Ghost Rider: Travels on the Healing Road
Vertaling: Ronald van Dalfsen
Genre: vertaalde biografie
Uitgave: paperback, 420 pagina’s
Uitgever: Ahvô Braiths, november 2019
Illustraties door: Roxanne K.Y. van Dalfsen
ISBN: 9789492469144


Met dank aan Ronald van Dalfsen voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.