donderdag 25 december 2014

Gisteren dit boek ontvangen om te lezen: 'K, en nu verder' van Louise Hompe


K, en nu verder

Auteur: Louise Hompe
Genre: Literaire non-fictie
Uitgave: paperback, 120 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, oktober 2014
ISBN: 978 94 91737 08 4
Ook als Ebook verkrijgbaar

Waar gaat dit boek over?

In K, en nu verder zien we een levenslustige vrouw die alles in haar omgeving als een avontuur beschouwt of het nu haar partner, vrienden of behandelaars betreft, zelfs als ze getroffen wordt door uitgezaaide borstkanker. Louise Hompe voert de lezer mee van de eerste ziekenhuismaaltijd tot de kleine reisjes die ze zichzelf steeds in het vooruitzicht stelt. Met een flinke dosis humor kijkt ze als door een vergrootglas naar haar nieuwe leven.
Eindelijk vrij van behandelingen regelt ze haar eigen ‘herstel en balans’ programma in Spanje. Ze durft zelfs weer te dromen van een reis naar New York. Haar overleving heeft veel weg van een survivaltocht op de Orinoco.
Over de auteur:

Louise Hompe (Enschede 1954) verhuisde op haar achtste naar Nijmegen waar ze na de middelbare school (Atheneum) studeerde. Sinds 1985 werkt ze in het onderwijs; een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren ziet ze als haar levenstaak. Innoveren en ontwikkelen is haar tweede natuur. Zo werkte ze met Europese partners aan vele projecten op het gebied van scholing en ontwikkeling. Sinds 2008 werkt ze als opleidingsmanager bij Alfa-college in Groningen.

Hompe heeft Indische roots, haar vader was een Indo en ging na zijn kostschooltijd op Java in Nederland studeren waar hij haar moeder ontmoette. Samen werkten ze van 1945 tot 1950 in het afgelegen Noord- en Midden-Celebes (Sulawesi). De avontuurlijk geest van haar ouders heeft ze geërfd. Ze is reislustig en bovenmatig nieuwsgierig naar de mens en zijn omgeving in alle uithoeken van de wereld.

Naast haar interesse voor Friese paarden (ze is inspecteur van het Fries Paarden Stamboek) en Flamenco (zang en dans bij flamencogroep Rosario) is schrijven haar passie. In 2010 debuteerde ze met de Indische familiekroniek Uitgestelde huwelijksnacht, waarin ze vier generaties Hompe-Welter beschrijft, van 1890 tot 2008.

Vlak daarna kreeg ze borstkanker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.