dinsdag 2 december 2014

NTL: 'De tussenkomst' van Joris van Os - Het spannende verhaal van een weergaloze obsessieDe tussenkomst

Auteur: Joris van Os
Genre: psychologische roman
Uitgave: paperback, 224 blz.
Uitgever: Uitgeverij de Brouwerij – Brainbooks 2014
ISBN: 978 90 78905 77 6
NUR: 301

Waar gaat het over:

Paul Kastelein bewoont als gepensioneerd hoogleraar een appartement in Oud-Zuid. De schuchtere, sociaal onhandige Paul leidt min of meer tegen zijn zin een teruggetrokken bestaan. Contacten met vrouwen legt hij moeilijk, en als hij het probeert verlopen ze rampzalig.


De eenzaamheid begint aan hem te knagen als hij op een dag een nieuwe buur krijgt: de mooie, maar bijgelovige Hella. Paul besluit dat hij niet zonder haar kan leven. Uit wanhoop zet hij een radicale stap: hij begint Hella heimelijke voortekens te voeren die moeten aantonen dat hij de ware voor haar is. Maar hoever is hij bereid te gaan?

De tussenkomst is een intieme geschiedenis over het lot, gemiste kansen en het onvermogen zich aan de ander te geven.


Over de auteur:

Joris van Os (1975) is schrijver, regisseur en beeldend kunstenaar. Hij studeerde televisiemaken en werkte jarenlang als programmamaker bij productiebedrijven en omroepen. Hij werkt als vertaler en als tekstschrijver voor de media. Hij is medeauteur van het boek Het geheim van Zionsburg. \

In 2013 verscheen zijn debuutroman De Angstjager, het verhaal over een jongen met het Urbach Wiethe Syndroom, een zeldzame aangeboren afwijking in de hersenen waardoor iemand geen angst kan ervaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.