dinsdag 4 augustus 2020

Ik las: 'De afrekening' geschreven door Jara Lee



De afrekening

Jim zat in zijn computerkamer en staarde naar het beeldscherm. Nog geen half uur geleden was hij bijna euforisch geweest toen hij naar het bedrag staarde op zijn geheime rekening. Nu werd hij wit om zijn neus en wilde van nijd bijna het scherm met zijn vuisten bewerken. Hij las het bericht voor een derde keer en wist dat het afgelopen was.

Om de problemen uit haar verleden uit de weg te gaan, zwerft Chrissy Riggs over straat en gebruikt ze drugs. Als ze op een avond inbreekt in het huis van Jaycen Benson wordt ze door hem betrapt. In plaats van haar aan te geven bij de politie besluit hij haar te gaan helpen en biedt haar onderdak, hiermee tegelijk hopend zijn eigen verleden te kunnen verwerken.

Dit pakt echter heel anders uit als Chrissy plotseling weer uit zijn leven verdwijnt en hem radeloos achterlaat. De beslissingen die zij vervolgens neemt, zetten het leven van veel mensen totaal op zijn kop.



Mijn mening: 

‘De afrekening’ is een stevige thriller met een groot aantal personages, die stuk voor stuk wat te vertellen hebben. Ze maken samen het verhaal tot een eenheid. 
In de vrij korte hoofdstukken met als titel een datum, tijdstip en plaats
lees je het verhaal van steeds wisselende personages.
Hierdoor dreig je het overzicht enigszins te verliezen, maar de nieuwsgierigheid naar wat er staat te gebeuren wint het van de verwardheid. 

“Het was nu of nooit”

“Ze had geen idee waar Margaret gebleven was. Maar ze wist niet of er nog meer explosies zouden volgen. Zo hard als ze kon holde bij de garageboxen vandaan. Meerdere explosies volgden. Toen ze ver genoeg weg was en een blik achter zich wierp, zag ze een enorm vuur ontstaan.
Haar triomfgevoel was enorm. Het was gelukt!”

In ‘De afrekening’ lees je over verschillende personages die op het eerste gezicht allemaal een eigen leven leiden. Hoe verder je in het verhaal komt blijkt dat ze dichter bij elkaar staan dan je vermoed zou kunnen hebben.
Dat is knap gedaan door Jara Lee.

Naast thema’s zoals kindermisbruik, drugsgebruik, misdaad en alcoholisme maakt dit schrijversduo gelukkig ook gebruik van de nodige humor en romantiek waardoor het geheel iets luchtiger is geworden.

Een aantal handelingen door personages worden gaandeweg het verhaal duidelijk. Soms is het niet helemaal geloofwaardig maar door de soepele schrijfstijl lees je daar een beetje overheen. Zo nu en dan worden we op het verkeerde been gezet, maar het verhaal leert ons bovendien dat niet alles is zoals het op het eerste gezicht lijkt te zijn.

‘De afrekening’ is een indrukwekkende thriller met een vleugje romantiek die zeker de moeite waard is om te lezen. 


De auteurs:

Met hun misdaadromans heeft het schrijversduo Jara Lee inmiddels hun schrijftalent bewezen. Het duo bestaat uit Jan en Rachel van der Lee. 

De afrekening koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: De afrekening
Auteur: Jara Lee
Genre: roman, spanning
Uitgave: paperback, 502 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Elikser, 30 augustus 2019
ISBN: 978 94 63651 63 9


Met dank aan Uitgeverij Elikser voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.