maandag 10 augustus 2020

Ik las: 'Verzwegen trauma' geschreven door Melissa Skaye

 


Verzwegen Trauma

In Hoorn komt een man tot de afgrijselijke ontdekking dat zijn onderbenen zijn geamputeerd terwijl hij sliep. Hij heeft niets gemerkt en kan zich niets herinneren. De Hoornse rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra worden op de zaak gezet en komen erachter dat dit niet het eerste slachtoffer van amputatie is. Het motief van de dader is moeilijk te achterhalen en er is angst voor meer slachtoffers. Ondertussen krijgen de rechercheurs te maken met een andere zaak, de moord op een negenendertigjarige vrouw.

Elize, de vrouw van paragnost Will de Jager, overleed in 2004. Will heeft nooit in zelfmoord geloofd, zoals wordt beweerd. Sanne, die een relatie met Will heeft, onderzoekt de oorzaak achter de dood van Elize. De waarheid is schokkend. Onbedoeld komt Sanne ook nog eens achter een geheim van Will. Zijn verleden strekt zich uit naar het heden. Met alle gevolgen van dien.
(bron info: achterflap)

Mijn mening:

Hoe krijgt een auteur het keer op keer in een reeks voor elkaar om de hoofdpersonen verder uit te laten groeien, vraag ik me af?
Het gaat er in ‘Verzwegen trauma’ niet alleen om een enorm probleem op te lossen, maar je leert steeds meer over zowel Sanne, Luca en niet te vergeten de paragnost Will.

Mocht je de eerdere delen niet gelezen hebben is dat geen probleem omdat Skaye ook in dit zesde deel genoeg meedeelt om geen onduidelijkheden te laten ontstaan. Je kunt het rustig als een stand-alone lezen.

De proloog had me meteen weer enorm nieuwsgierig gemaakt waardoor wegleggen van het boek ondanks de hitte, geen optie was. 
De niet te lange hoofdstukken zijn geschreven uit een wisselend perspectief. In de titel van het hoofdstukken na de proloog lees je uit wiens gezichtspunt verteld wordt en wanneer hetgeen waarover je leest zich afspeelt. De auteur weet de verschillende verhaallijnen op een geloofwaardige manier bij elkaar te laten komen. 

Sanne en Luca zijn een prachtteam; vaak denken ze zelfs hetzelfde. 

Sommige personages mag je in het begin niet bijzonder, maar dat verandert gaandeweg het verhaal in medelijden.

“Hij had zichzelf sterk gehouden, hij wilde toch dood en veel van wat werd gezegd, kon hem niet zo raken. Maar wat hij niet wenste, was een hongerdood sterven. Wat zou er gebeuren als het voedsel en drinken op waren? Hij zat opgesloten, kon niet lopen, had geen mobiel, geen noodknop en was totaal verlaten.
Voor het eerst werd hij bang.”

‘Verzwegen trauma’ is knap opgezet met een super-spanningsopbouw en de wisselende perspectieven houden je aan het boek gekluisterd. Dit had je niet kunnen verwachten!

Hoe lang duurt het nog voordat we Sanne en Luca in een spannende tv-serie kunnen volgen? Maar wel eerst de boeken lezen!De auteur:

Melissa Skaye (1972) is auteur van de VT-thrillerreeks: Virtuele tango, Verboden tranen, Verleden tijd, Verminkte toekomst en Verknipte tegenstander. Verzwegen trauma is het zesde deel met rechercheurs Sanne Philips en Luca Borra in de hoofdrol. 

Ook is zij auteur van de thriller In onschuld en van de fantasyreeks Jeremy Jago. 
Samen met J. Sharpe schreef zij de thriller Meedogenloos.(klik en lees mijn recensie). 
Ze heeft in diverse bundels korte thrillerverhalen gepubliceerd. Melissa woont samen met haar man en twee kinderen in Hoorn. 
Neem ook een kijkje op haar website.

Eerder las ik van Melissa Skaye:
(Druk op de gekleurde tekst en lees dan de recensie op mijn blog.)

Verzwegen trauma koopt u bij uw lokale boekhandel of bij: 

Boekgegevens
Titel: Verzwegen trauma
Reeks: VT-thrillerreeks #6
Auteur: Melissa Skaye
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 300 pagina's
Uitgever: LetterRijn, oktober 2019
ISBN: 978 94 91875 89 2
ISBN: 978 94 91875 95 3 (eBook)


Met dank aan LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.