zaterdag 19 september 2020

Ik las 'Ongenadig' geschreven door Karin Hazendonk

 


Ongenadig

Van de achterflap:

Anouk raakt tijdens een personeelsfeest aan de praat met Sven. Ze is gecharmeerd van hem en de aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Sven leest iedere wens uit haar ogen en Anouk is ervan overtuigd dat hij de ideale man is.
Als Sven na een paar maanden vraagt met hem te gaan samenwonen, zet de onzekere Anouk, aangemoedigd door haar tweelingzus Miranda, haar twijfels aan de kant en trekt bij hem in.
Al snel ontstaat er een scheurtje in de perfecte relatie. Sven heeft zijn eigenaardigheden en een bizarre hobby. Anouk probeert uit alle macht daarmee om te gaan.

Na een ongelukje lijkt Sven twee gezichten te hebben. Zijn onverschillige kant laat Anouk aan haar lot over, terwijl zijn zorgzame kant haar het volgende moment liefdevol verzorgt.
Zo ook die ene avond. Anouk slikt de medicijnen die Sven haar heeft gebracht en ze valt in slaap.


Mijn mening:

Wow!

De hoofdstukken zijn lekker kort en de auteur gebruikt geen moeilijke woorden, waardoor het voor een breed publiek geschikt is.
Let wel: ‘Ongenadig’ is niet geschikt voor tere zieltjes.
Het sadisme spat er vanaf; dat moet je natuurlijk wel aankunnen als lezer.
Het verhaal is heel sinister waardoor het behalve een thriller ook een griezelverhaal is geworden. Prachtig!

“Daarom ben ik bang wanneer hij zegt: ik hou van je.”

Je zit in een rollercoaster van gevoelens: haat en afkeer wisselen af met liefde en aantrekkingskracht. Dat is ontzettend knap gedaan door Karin Hazendonk.
Ze heeft met ‘Ongenadig’ laten zien dat ze als auteur gegroeid is, voor zover dat nog mogelijk was.

“Hij had geen haast. Op het oog leek hij een wandelaar. Het enige wat ontbrak, was de hond die een laatste rondje wilde lopen. Hij liep om het huizenblok heen en eindigde bij de struiken waar hij het grootste deel van de middag en avond had doorgebracht.
Zijn geduld zou worden beloond.”

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven; hierdoor ontstaat voor de lezer een stevige band met de personages waardoor je ongenadig blijft gebonden aan het verhaal. Je krijgt medelijden met de een, een hekel aan de ander en bent soms gewoon verbaasd over de domheid.

Het einde laat een gevoel bij je achter, dat het nog niet helemaal is afgelopen. Het is wel het einde van dit verhaal, maar toch ook weer niet…


De auteur:

Karin Hazendonk (1961) werd geboren in Utrecht. 
Ze raakte al op jonge leeftijd gefascineerd door boeken en het was haar dan ook al snel duidelijk dat ze ooit zelf zou gaan schrijven. In het dagelijks leven is ze bij een klein bedrijf werkzaam als boekhouder.
De avonden en de weekenden zijn gereserveerd voor haar gezin, twee herdershonden en haar grootste liefhebberijen: lezen en schrijven.

Lees meer over Karin op haar auteurspagina bij Uitgeverij LetterRijn.

Eerder las ik van Karin Hazendonk:

Klik op de gekleurde link voor mijn recensie.

Ongenadig koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Ongenadig
Auteur: Karin Hazendonk
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 330 pagina's
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn, oktober 2019
ISBN: 978 94 91875 87 8
ISBN: 978 94 91875 96 0 (eBook)


Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.