dinsdag 16 februari 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'Jack & Lev. - De terugkeer van de Schaduwheer', geschreven door Zutje & DeViss

 


Jack & Lev.
De terugkeer van de Schaduwheer

Over het boek:

Als Jacks hond voor zijn neus wordt ontvoerd, stort zijn wereld in. Hij is alleen en eenzaam. Zijn vader woont in het buitenland, zijn moeder is dood, en hij is overgeleverd aan de zorgen van zijn ego├»stische tante. Dan ontmoet hij het vreemde meisje Lev dat hem doodleuk vertelt dat ze uit een andere dimensie komt. Als zij hem vraagt toe te treden tot een Geheime Genootschap, is dat het begin van een bizar avontuur. 
Samen met Lev en zijn beste vriend Fidel raakt hij verwikkeld in een strijd om de Fosgeniet. 
Jack ontdekt dat hij tot heel wat meer in staat is dan hij zelf ooit had gedacht. 
Zijn grootste vijand: Skia Ombre, de kwaadaardige Schaduwheer.

Zutje & DeViss:
Marieke van Zutphen en Patricia de Leuw zijn de twee schrijvers achter het pseudoniem Zutje & DeViss. Hun verhaal...

Patricia (DeViss)

In een oude pastorie aan de rand van ’s Hertogenbosch woonde kinderboekenschrijfster Patricia. Ze kocht het monumentale pand samen met haar man Martin om in de oude glorie te herstellen. In 2019 sloeg het noodlot toe. Martin stierf plots. Patricia stortte zich naast de restauratie van de pastorie en de tuin, op haar grote passie: schrijven. Tijdens een van haar nachtelijke schrijfsessies aan de tafel bij de tuindeuren viel haar oog op het wijnetiket van de fles voor haar: Chateau Marie Antoinette. Patricia dacht aan de tijd dat ze uitgever was en samenwerkte met Marieke, hoofdredacteur Okki en Jippo. Ze herinnerde zich de dynamisch brainstormsessie op een boot in Griekenland, waar nieuwe plannen werden gesmeed en geschreven. Het kwartje viel. Ze belde Marieke.

Marieke (Zutje)

Mariekes leven was een ingedeukt kussen. Strakke routines met schoolgaande kinderen, een eigen studio voor kindercommunicaties, eten koken, boodschappen doen. Alles mocht anders, haar leven moest nodig eens opgefluft worden. Bovendien wilde ze zich storten op haar schrijven. Alleen dat. Samen met haar rockende man-in-pak, twee pubers en een volle container besloot ze voor een paar jaar naar Australi├ź te vertrekken. Een leven aan de andere kant van de bol, avontuur en inspiratie. Alles op zijn kop. Ze had een half jaar de tijd om alles voor te bereiden. En toen werd ze gebeld.

Nelleke van Hoof (illustrator) 

Niks zo belangrijk als de cover-illustratie van een boek. 
Daarom stuurden Zutje & DeViss het manuscript naar een van hun favoriete illustratoren: Nelleke van Hoof, o.a. bekend van Lievelingssprookjes (uitgeverij Snor), de kekke designs van Pip Studio en de H&M kids kledinglijn. 
Ze las het boek in een week uit en was meteen zo enthousiast dat ze aanbood om de karakters uit te werken, een logo en illustraties te maken. Ze tekende zelfs de prachtige pastorie op de verhuiskaart van DeViss.  Website Studio Denkbeeldig

Jack & Lev. – De terugkeer van de Schaduwheer koopt u (via de webshop)  van uw lokale boekhandel of:

Boekgegevens:

Titel: Jack & Lev. - De terugkeer van de Schaduwheer
Auteur(s): Patricia (DeViss) en Marieke (Zutje)
Illustrator: Nelleke van Hoof
Genre: kinderboeken (8-12 jaar)
Actie en avontuur, fantasy
Uitgave: paperback met illustraties, 320 pagina’s
Uitgever: Aussie Publishing, december 2020
ISBN: 9789090338767
Ook als eBook verkrijgbaar op de website van Zutje & De Viss

Met dank aan Zutje & DeViss voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.