donderdag 18 april 2024

Vandaag in de schijnwerpers: 'Foroddor' Deel 1 uit de Noordland Saga, geschreven door R. Henoch

 

Deel 1 uit de Noordland Saga


Foroddor

Hilde en Raja doen in hun examenjaar voor aardrijkskunde onderzoek naar en presentatie over het nieuwe land Foroddor. Het land intrigeert hen en maakt wat los. De thuissituatie is voor beiden op elk hun eigen manier moeilijk of zelfs onhoudbaar. In het geheim smeden ze het plan in het nieuwe land te gaan studeren, te vluchten voor hun oude bestaan en samen een nieuw leven op te bouwen. Het is een intensief proces van studeren, wennen, verwonderen, aanpassen en integreren. Juist als ze hun veroverde vrijheid echt beginnen te ervaren blijkt dat enkelen uit hun oude leven daar heel andere ideeën over hebben...

De auteur:

Rithøvundur Henoch heeft geschiedenis gestudeerd in Amsterdam en heeft daarna banen gehad op zeer gevarieerde vlakken voor zowel de overheid als in de commerciële wereld. Dat heeft haar een samenlevingbrede overzichtsblik en een lange termijnvisie gegeven. Ze verwondert zich dagelijks over de mensheid en haar keuzes.

Op dit moment werkt ze in de reisbranche en daarnaast begeleidt ze helder-ervarende mensen om hun gave om te buigen van overprikkeldheid en oververmoeidheid naar gereedschap waarmee ze zowel zichzelf als anderen kunnen helpen. Daarnaast is ze een fanatiek Dungeons & Dragons speelster waarin ze in een fantasy wereld haar alter ego('s) uitleeft. Ze heeft haar verwondering als uitdaging gezien en heeft maatschappelijke thema's in één verhaal gecombineerd met fantasy en reizen naar landen waar de 'wereld wezenlijk anders is'.

Foroddor koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Foroddor
Serie: Nordland Saga (1)
Auteur: Rithøvundur Henoch
Genre: roman
Uitgave: paperback, 521 pagina’s
Uitgever: uitgeverij Aspekt, februari 2024
ISBN: 9789464871319
NUR: 300


Met dank aan uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een exemplaar.
(bron info: uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.