woensdag 9 juli 2014

Mijn recensie van : 'ISIS en de 14 sleutels tot heelwording' door Petra Stam en Els LijesenISIS en de 14 sleutels tot heelwording

Petra Stam en Els Lijesen

Genre: religie en esoterie ~ esoterie
Uitgave: paperback, 144 pagina's
Uitgever: A3 boeken, mei 2014
ISBN: 978 94 91557 11 8

Samenvatting:

De Egyptische godin Isis ging op zoek naar de veertien lichaamsdelen van haar geliefde Osiris, bracht deze weer bijeen en uit hun vereniging kwam Horus voort. Deze mythe beeldt de ontwikkeling van het menselijk bewustzijn uit, onze neiging om dit tegen te werken en de inspanning die het vergt om je de heelheid van je ziel te herinneren. In dit boek reikt Isis je de veertien sleutels tot heelwording aan. Met deze sleutels kun je jouw reis afleggen die leidt tot het besef van eenheid en de verbinding met de bron in het geopende hart. Informatie, meditaties en oefeningen helpen je de wezensdelen die afgescheiden zijn geraakt weer terug te vinden, te helen en te integreren. Het boek is een inwijdingsreis waarin je wordt ondersteund door Egyptische goden, universele, tijdloze energieën die je aanraken en je bewustzijn doen ontwaken.
‘Isis en de 14 sleutels tot heelwording’ is gebaseerd op het alchemistische principe dat ernaar streeft tegenstellingen te verenigen. Het biedt je pure kennis, vergroot je intuïtie en je mogelijkheid om bewust met energie te werken. Je leert bijvoorbeeld te werken met de Ka, het energetische dubbellichaam, met sekhem, de vurige levensenergie, en met Egyptische symboliek.
Stap voor stap kom je dichter bij je heelheid en word je je weer bewust van je ware zelf. Angst verandert in liefde en kracht. Je gaat je eigen ruimte innemen en voelt een directe verbinding met je eigen innerlijke oneindige universum. Je bent heel geworden.

Wat ik er van vond:

Als eerste ben ik op gaan zoeken wat het woord 'esoterie' betekent:
Wiki: 'Esoterie duidt in essentie op kennis die slechts voor ingewijden toegankelijk is, dit in tegenstelling tot exoterie, waarvan de kennis voor iedereen verifieerbaar en toegankelijk is.
Het begrip esoterie dekt vele ladingen en duidt zowel op individuele belevingen als mystieke stromingen en scholen uit het oosten en het westen die een of andere vorm van esoterische kennis en lering claimen. Wat vaak opduikt, is het optreden van mediërende elementen zoals symbolen of visioenen die de (verborgen) esoterische kennis toegankelijk zouden maken, en een of andere vorm van initiatie om tot de esoterische kring toegelaten te worden.'

Met bovenstaande in gedachte ben ik het boek gaan lezen.
De titel: Isis en de 14 sleutels tot heelwording: de 14 sleutels slaan op de 14 hoofdstukken en op de 14 lichaamsdelen van Osiris.

De auteurs vertellen voorin iets over zichzelf en hoe ze de weg tot elkaar vonden en het boek tot stand kwam.
Allereerst wordt de mythe van Isis en Osiris verteld (een ware thriller) en uitgelegd. De goden in de mythe zijn steeds aanwezig in het boek. Zonder de uitleg was het boek moeilijk te lezen geweest.
Knap gedaan.
Het is een heel informatief boek en is voorzien van meditaties en oefeningen.
Door het gehele boek staan prachtige kleurenfoto’s met daaronder de beschrijving van het getoonde.
Voor iemand die interesse heeft in de mens kan dit de aanzet zijn er iets mee te doen.

In de inleiding staat een stukje dat me bijzonder aanspreekt:
Net zoals Isis de lichaamsdelen van haar geliefde Osiris terugvond, kunnen wij onze wezensdelen die in vergetelheid zijn geraakt, terugvinden en ze in het licht van onze waarheid zetten.
Dat geeft aan dat het niet te laat is, als je de weg zoekt. Maar we moeten er wel iets voor doen.

Wat me opvalt is dat het ook voor niet-ingewijden zoals ik, een boek is dat goed leesbaar is.
Je moet het niet even uit willen lezen en je moet het interesse in het onderwerp hebben.
Als dat het geval is, is het een heel goed hulpmiddel tot ontwikkeling van jezelf, of her-ontdekking.
Er staat een heel mooie slotgedachte in die geschreven is voor diegenen die het boek tot dat punt gelezen hebben en de meditaties en oefeningen hebben gedaan.

Ik ben blij dat ik hiermee heb mogen kennismaken.
Bestel dit boek hier.


Over de auteurs:

Petra Stam: 

heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot spiritualiteit, symboliek en mythologie. Tijdens haar werk als maatschappelijk werkster volgde ze de 5,5 jarige opleiding tot klassiek homeopaat en startte haar eigen praktijk in 2001. Na een intensieve cursus ‘tarot en intuïtietraining’ ging ze ook tarotconsulten en –cursussen geven. Een cursus en zelfstudie astrologie volgde. Tijdens spirituele coaching brengt ze al deze werkzaamheden samen.
Sinds 2010 draagt ze haar kennis uit als schrijfster:
-'In het licht van de Maan - handboek symboliek, vieringen en bewustzijn'
-'Pythia, de hogepriesteres - symboliek en mythologie in de tarot’
-Informatieve artikelen (o.a. astrologieblog iedere volle en nieuwe maan)
-Fantasyverhalen en sprookjes
-De ‘13 manen-Verjaarskalender’ (met onbewerkte, eigen foto’s)
In al haar werkzaamheden gebruikt ze haar intuïtie, heldere vermogens, aardse en spirituele kennis. Tijdens haar consulten zijn zelfbewustzijn, eigenheid, heelwording, vrijheid, verbinding met de eigen bron en innerlijke kracht (met of zonder voorschrift) hoofddoelen.

Els Lijesen:

had al jong een fascinatie voor mysterie en verbeelding. Na haar studie Nederlandse Taal- en Letterkunde is ze vijfentwintig jaar werkzaam als theatermaker. Maar spiritualiteit bleef roepen en zij verdiepte zich in yoga en sjamanisme, in reiki, werd Shambhala Healingmaster, deed een opleiding tot Licht-en Kristalmeester en tot medium. Ze richtte zeven jaar geleden een praktijk op, Huis van de Tehuti, waarin ze met behulp van haar sensitiviteit healings op lichamelijk, emotioneel en spiritueel gebied geeft. In workshops geeft ze cursisten de mogelijkheid zichzelf energetisch te helen en zich bewust te worden van hun mogelijkheden.
Heelworden en de connectie met de bron zijn essentieel voor haar. De behoefte aan expressie is ook belangrijk en daarom schrijft ze over mysterie en bewustwording. Naast ‘Isis en de 14 sleutels tot heelwording’ heeft ze een bijdrage geleverd aan ‘Heilige Bronnen in de Lage Landen’.


2 opmerkingen:

  1. Mooie recensie en dit spreekt mij ook aan. Heb al wel boeken over dit onderwerp gelezen, maar heb de titel toch weer op mijn lijstje gezet! Dank Mieke :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.