donderdag 28 augustus 2014

Ik las: 'Roos' van Alexander Hulleman. Het eerste deel uit een thriller-trilogieRoos

Auteur: Alexander Hulleman
Genre: thriller, eerste deel van een trilogie
Uitgave: paperback, 166 pagina's
Uitgever: Text&More, 2e druk augustus 2014
ISBN: 978 90 82271 60 7


Maak kennis met Roos, 25 jaar oud en wijkverpleegster. Ze heeft haar leven goed op orde, een nieuw huis, leuke vrienden. Als ze op onderzoek gaat in het leven van een cliënt, wordt alles anders.

Op een avond staat de zoon van een cliënt voor Roos haar deur. De cliënt, de bejaarde Herman, heeft geprobeerd zelfmoord te plegen.De zoon van Herman, vraagt Roos of ze Herman tijdelijk full-time wil verzorgen tegen een riant salaris. Ze besluit uiteindelijk om op het voorstel in te gaan, maar weet dan nog niet dat ze daarmee steeds dichterbij de waarheid komt over de ruzie tussen Herman en zijn dochter Marja. Wanneer Roos op onderzoek gaat brengt ze daarmee niet alleen haar eigen leven, maar ook van anderen in gevaar.


Wat ik er van vond:

Een verhaal dat zich afspeelt in de tegenwoordige tijd in Nederland, met de Nederlandse televisieprogramma's op de achtergrond.
Dapper debuut van deze auteur, maar het verhaal is op een aantal plaatsen niet helemaal geloofwaardig. Er zijn bovendien veel losse eindjes. Niet alle vragen worden beantwoord in dit deel.

Een van de kenmerken van een thriller is: Een thriller draait vaak uit op een climax met een confrontatie tussen de held en de schurk, waarbij het leven van de held in gevaar komt maar de held uiteindelijk wint.
Dat klopt uiteindelijk in dit verhaal. Maar mijn beleving is dat dit meer een spannende roman is, waar een heleboel nadruk op het verlangen naar sex van de hoofdpersoon gelegd wordt.
Er worden door de hoofdpersoon onnodige aannames gedaan die later in het verhaal niet bevestigd worden.
Het boek leest heel vlot. Het is duidelijk geschreven door iemand met een flinke ervaring in schrijven. Je leert ook de vrienden van Roos kennen. Loes, haar hartsvriendin en Mark die zelf ook het een en ander te verwerken krijgt.

Het boek eindigt met een enorme cliffhanger! Je wilt meteen verder kunnen lezen in deel II, waarvan het eerste hoofdstuk achter in het boek staat. Je wilt meer weten dan de auteur tot nu toe los gelaten heeft.
Een eerste deel dat veel vragen oproept maar nog heel wat belooft voor de volgende delen !

Ik waardeer dit boek met 2/5 sterren **

Te bestellen via: www.debrulvanhul.nl 


Roos is het debuut van schrijver Alexander Hulleman, die al diverse verzamelde columns heeft uitgebracht. Met dit eerste deel van de Roos-trilogie (Roos I t/m III) laat hij zich van een heel ander kant zien.

Kijk ook op zijn website.

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.