woensdag 6 augustus 2014

Mijn recensie van: '1926' ~ De verdwijning van Agatha ChristieAgatha Christie (1890-1976) is een van de meest succesvolle misdaadauteurs aller tijden. Wat lang niet iedereen weet is dat deze Engelse schrijfster in december 1926 voor elf dagen van de aardbodem verdween. Haar auto en bontjas werden teruggevonden aan de rand van een weg vlakbij een meer.
Een grote zoekactie werd opgezet door publiek en politie. Pas elf dagen later werd de schrijfster teruggevonden in een luxe hotel in Harrogate. Ze claimde te lijden aan geheugenverlies. Het is nooit bekend geworden hoe en waar de ‘koningin van de misdaadverhalen’ deze elf dagen door heeft gebracht: een onderwerp dat tot de verbeelding van documentairemakers, filmmakers en schrijvers blijft spreken omdat er veel aanknopingspunten waren die lijken op elementen uit Christies eigen verhalen.

De cover is enorm goed gekozen door Parelz. Het sluit helemaal aan bij de tijd waarin de verhalen in dit boek zich afspelen: rond 1926.
Ik heb dit boekje met plezier gelezen, het ene verhaal was wat meer à la Christie dan het andere, maar stuk voor stuk hebben de auteurs hun verhaal geschreven met respect voor de hoofdpersoon: Agatha Christie.
Alle vier de auteurs hebben een verhaal neergezet dat in niets overeenkomt met het verhaal van de andere auteurs, behalve dan wat hierboven schuingedrukt staat. Alle vier verklaringen zijn totaal verschillend en stuk voor stuk mooi om te lezen!
Een ieder die het boekje leest zal zijn/haar voorkeur hebben voor een bepaald verhaal. Mijn voorkeur gaat uit naar 'Demasqué' van Jean-Paul Colin (geweldig), meteen gevolgd door 'Vermist' van Carien Touwen (enorm goed). 'Groeten uit Pau' van Peter Ronner (goed) en 'De onbekende schrijver' van Johan van de Velde (wel goed) heb ik ook graag gelezen.


Ik waardeer dit boek met 4 sterren. ****

'Demasqué' – Jean-Paul Colin
'Groeten uit Pau' – Peter Ronner
'Vermist' – Carien Touwen
'De onbekende schrijver' -Johan van de Velde

De auteurs
In dit boek staan vier verhalen over de verdwijning van Agatha Christie. Jean-Paul Colin, Peter Ronner, Carien Touwen en Johan van de Velde zijn ieder diep in deze verdachte geschiedenis gedoken en hebben de beschikbare feiten als uitgangspunt genomen. Het heeft geleid tot vier prachtige, totaal verschillende verklaringen voor deze elf dagen uit het leven van de beroemde Engelse schrijfster.

ISBN: 978 94 91074 21 9
Uitgave: Ik las: Parelz Piccolo, 164 pagina's
Uitgever: Parelz, 2012
Auteurs: Jean-Paus Colin, Peter Ronner, Carien Touwen, Johan van de Velde
(naar volgorde in het boek)
Genre: thrillers & fantasy

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via een van de webwinkels:
Bol.com
Bruna.nl (Ebook)
Ako.nl (Ebook)

8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Hoi Annelies, het zijn vier op zichzelf staande verhalen. Prettig om te lezen, stuk voor stuk. Dank je voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Lijkt me een leuk boek om te lezen! Mooi ook om te zien hoe vier verschillende auteurs er ieder hun eigen verhaal van maken! Dank weer voor je recensie, Mieke :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een heel leuk boekje, Ellie! Daar kun je vier keer van genieten! Dank je voor je lieve reactie!

   Verwijderen
 3. Leuk om je recensie te lezen. Ik heb het boek ook gelezen en ben het zeker met de nummer een met je eens. Die auteur, Jean-Paul Colin heeft speciaal voor de dierenbundel "Meliefje, Meliefje, wat wil je nog meer" een verhaal geschreven. Daar verklap ik verder nog niets over. Vind je het genre korte verhalen leuk Mieke?
  Groetjes, Roos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook leuk Roos. Ik kan heel veel genres waarderen. Momenteel lees ik een boek van 808 blz. 'Mist over Londen' van C.J. Sansom, een what if..boek. Dank je voor je reactie, hier. Dat waardeer ik :-)

   Verwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.